Hek voor gracht brede school Nieuwpoort

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Hek voor gracht brede school Nieuwpoort.


Gast

#1

2014-06-25 10:55

Super aktie!!!!
GD

#2

2014-06-25 14:06

Goede actie...reageer ook via www.nieuwrak.nl
Saskia van Muijlwijk
De auteur van deze petitie

#3 Re:

2014-06-25 14:27

#2: GD -

Bedankt, zojuist een mail verstuurd.

mobiel

#4

2014-06-25 14:55

Ouders moeten de verantwoording zelf nemen en niet bij een ander leggen

Gast

#5

2014-06-25 15:26

De veiligheid rondom de nieuwe school is in 1 woord: SCHANDALIG te noemen! Degene die dit project bedacht heeft, heeft vast zelf geen kinderen! Laten we er daarom met z'n allen voor zorgen dat er alsnog een hek voor de gracht (en eventuele andere wateren) komt! Want het mag toch niet zo zijn dat er eerst een kind moet verzuipen, voordat er actie ondernomen wordt?!

Ami

#6 Het hek van de dam

2014-06-25 15:36

Tja, wat zal ik ervan zeggen. Zijn er in Nieuwpoort niet talloze plaatsen waar je zomaar in het water kan vallen of fietsen?
Amigo

#7 De jeugd van tegenwoordig...

2014-06-25 15:37

Wij zaten in auto's zonder veiligheidsstoeltjes, gordel of
airbag.

Onze bedden en speelgoed waren geschilderd met verf vol lood en cadmium.

Boven aan een trap was geen hekje; wie te ver ging kukelde naar beneden.

Als je wakker werd in bed hoorde niemand dat, en als er echt iets was moest je hard schreeuwen voordat je ouders het merkten.

Flessen met gevaarlijke stoffen en alle apotheekflessen konden we gewoon met onze handjes en beperkte motoriek openen.

Poorten en deuren gingen gewoon dicht en als je met je vingers er tussen zat waren ze weg.

Op de fiets zat je achterop met je gat op de bagagedrager en probeerde je vast te houden aan de schroefveren van het zadel voor je.

Een helm hadden ze nog niet eens op een bromfiets, laat staan op een fiets.

Water dronken we uit de kraan, niet uit een fles.

Brood stond stijf van conserveringsmiddelen, na twee weken was een Bums nog net zo vers als in de winkel.

Kleur en smaakstoffen moeten ook toen al bestaan hebben, want zo rood, groen of geel als die limonade toen was, zie ik ze nu echt niet meer.

Een kauwgom legde je 's avonds op het nachtkastje en stak je 's morgens weer in je mond.

Op school hadden ze maar één maat bank en met zo'n heerlijk
gevaarlijke klep eraan.

Schoenen waren meestal al ingedragen door broer, zus, neef of zo, en ook je fiets was of te groot of te klein.

Een fiets had geen versnellingen en als een band kapot was leerde je vader je zo snel mogelijk om hem zelf te plakken.

We gingen 's morgens weg van huis en we kwamen terug als de
straatverlichting aan ging. Niemand wist in de tussentijd waar we waren en we hadden geen GSM mee!

Het bos of een park was een plek om te spelen en geen vieze
mannetjesverzamelplek.

Als we naar een vriendje gingen, liep je er gewoon naar toe, je hoefde niet aan te bellen en ook geen afspraak te maken. Er ging ook geen volwassene met je mee.

Wij aten ook al koekjes en kregen brood met veel boter en werden toch niet dik.

We dronken uit dezelfde fles als onze vrienden en niemand werd er ziek van.

Wij hadden geen Playstation, Nintendo, X-box, 64 televisiezenders, videofilms, dvd, surround sound, eigen televisies, computer of internet. Wij hadden vrienden!

De televisiezender begon pas om 18.00 uur. Dan kwam een uurtje wat leuks voor kinderen en oh wee als je daarna durfde op te staan om op een knopje van een andere zender te duwen (die zaten aan het toestel vast). Pa bepaalde wat en hoe lang je daarna nog keek.

We hebben ons gesneden, botten gebroken, tanden uitgevallen en hier werd niemand voor naar de rechter gesleept. Dat waren gewoon 'ongelukken' en soms kreeg je er ook nog zelf een extra pak slaag voor.

Wij vochten en sloegen elkaar soms groen en blauw, er was geen volwassene die zich er druk over maakte, laat staan een lieveheersbeestje op je jas knoopte.

Pedagogisch verantwoord speelgoed maakten we zelf; met stokken sloegen we naar ballen, we bouwden zeepkisten en merkten onder aan de berg dat we de rem vergeten waren.

We voetbalden op straat, en alleen wie goed was mocht mee doen; wie niet goed genoeg was moest maar blijven kijken en leren omgaan met teleurstellingen.

Op school zaten ook domme kinderen. Zij gingen en kwamen op dezelfde tijd als wij en kregen dezelfde lessen. Zij deden soms een klas nog een jaar en daarover waren ook geen discussies op ouderavonden. De meester had altijd gelijk.

We smeerden onze boterhammen zelf, met een grote mensen mes, en als je ze vergeten was kon je op school niets kopen! Als je de korst niet at had je een beetje meer honger de rest van de dag.

Wij gingen met de fiets naar school, helemaal zelf, ook in de winter!

Als je moeder aan de huisdeur naar je zwaaide was je een watje!

Als je problemen veroorzaakt had waren je ouders het eens met de politie.

Ze kwamen wel om je te halen, maar niet om je er uit te lullen. Onze daden hadden consequenties. Dat was duidelijk en je kon je niet verstoppen.

Wij hadden vrijheid, mislukkingen, succes en verantwoordelijkheid. We hebben moeten leren er mee om te gaan.

Onze generatie heeft veel mensen voortgebracht die problemen kunnen oplossen, innovatief bezig zijn en daarbij risico durven nemen en instaan voor de gevolgen.
Saskia van Muijlwijk
De auteur van deze petitie

#8 Re: Het hek van de dam

2014-06-25 15:37

#6: Ami - Het hek van de dam

Tuurlijk, er staat alleen geen brede school voor.


Gast

#9

2014-06-25 15:56

Er heeft inmiddels al een volwassen man in het water gelegen Dus plaats alsjeblieft een hek
Mellany Spelt Doorn

#10 Reactie Amigo

2014-06-25 17:33

Leuk stukje tekst van internet geplukt Amigo, maar dit gaat niet inhoudelijk in op de situatie! En natuurlijk, vroeger was alles beter ;) En als je nou serieus wil discussiëren doe dit dan onder je eigen naam!

Gast

#11

2014-06-25 17:37

Mijn kleinkind gaat daar naar school levensgevaarlijk
Ooit jong geweest

#12 het mes snijdt aan 2 kanten

2014-06-25 19:17

Grappig dat bij beide scholen, zowel de OBS als de EHZ nu ook al water om de school heen zit. Heel makkelijk toegankelijk ook en ook hier is zeker niet altijd zicht op. Ik zie enigszins wel waarom dit door sommige mensen als overdreven wordt beschouwd. Dit initiatief neigt ook een beetje naar de kant van de gemakkelijke ouder. De uitroep "SCHANDALIG te noemen! Degene die dit project bedacht heeft, heeft vast zelf geen kinderen!" is natuurlijk een mooie representatie van een objectieve houding naar dit probleem. Probeer het probleem eens van 2 kanten te benaderen en overweeg de redenen van de gemeente. Moeten wij de technologie gaan gebruiken om het opvoeden van ons kind uit te besteden aan ingeprente waardes, of leren we ons kind zelf om niet in de buurt van die gracht te komen? Of subsidiëren we wat extra geld vanuit de gemeente in de begroting, om vervolgens te klagen over de stijgende belastingen? Het is natuurlijk heel oppervlakkig om uit een beslissing van een bureau de conclusie te trekken dat deze mensen "vast zelf geen kinderen" hebben, maar dat terzijde. Overigens ben ik het er wel mee eens dat het niet plaatsen van een hek wegens optische redenen een beetje overdreven is. Dit is het doorduwen van de visie van de architect, iets wat ik me al vaker over heb doen verbazen.

Tenslotte, denk ik ook dat het plaatsen van een hek een soort extra interesse zal wekken om deze "challenge", zoals kinderen dat zien, te overbruggen. Een dergelijke degelijk hek dat wel in staat is om kinderen tegen te houden zou daarom ook weer dermate duur zijn.

Als oplossing zou ik voorstellen om als collectief van bezorgde ouders gezamenlijk geld bij elkaar te leggen om een hek aan te bieden. Zo leg je de drempel om de keuze te maken voor de gemeente een stuk lager, dan wanneer je met een van de zovele boekjes met handtekeningen aan komt zetten. Succes met het verkrijgen van een hek.
Saskia van Muijlwijk
Gast

#13 Re: het mes snijdt aan 2 kanten

2014-06-25 19:26

#12: Ooit jong geweest - het mes snijdt aan 2 kanten

Goed idee, waarom doen we niet alle hekken weg in Nederland?! Of beter nog, we graven gewoon geen grachten meer, dan heb je een dubbele besparing!! Ik ga verder niet in op uw conclusie dat wij makkelijke ouders zijn, met modder gooien is misschien wel toepasselijk als we het over sloten en grachten hebben maar uiteindelijk wordt de samenleving er niet beter van.


Gast

#14

2014-06-25 19:27

Ik ken de situatie niet persoonlijk , heb ook geen kinderen meer in de basisschoolleeftijd maar ....al was er maar 1 ouder die zich zorgen maakt of zijn of haar kind wel veilig is op school , dan is dat gewoon 1 ouder teveel.
Kinderen zijn net vlooien, razendsnel springen ze van hot naar her en geen ouder, oma, buurvrouw of school wil een kind in een gracht zien drijven.
Dus gemeente ... Niet wachten tot ,, het kalf " verdronken is

Gast

#15

2014-06-25 20:57

Ik heb geen kinderen op deze school zitten. Maar ben wel een oma die haar kleinkinderen niet graag naar deze school zou laten gaan.levensgevaarlijk.
kevin r

#16

2014-06-25 22:52

Ik vind dat iedereen nu wel erg fel reageer. T hoeft geen meters hiig gek te zijn. Een stene muur of buxee haag kan ook. Bij de huidige scholen is idd ook water. Maar tussen plein/weg en water is een DUIDELIJKE afscheiding van gras. Die is er bij de brede school niet. En ja natuurlijk hebben de ouders hun verantwoordelijkheid. Ik zal die als vader gewoon dragen. Maar het gaat hier om kleine kinderen die spelen en zo. Je wil lt toch niet dat die per ongelijk bijna 2 meter vallen voor ze in t water liggen? Ik vind het pas erg dat ik word uitgemaakt voor luie/gemakelijke ouder! En hoe moet een meester/juf 24 kinderen te gelijk in t oog houden? Kleine moeite om iets van een hek, muurtje of stukje groen te maken.
moeder

#17 hek

2014-06-26 08:53

ik vind het toch een taak van de ouders om de kinderen te wijzen op de gevaren, staan er langs de Tiendweg en de havens hekken? je waarschuwt je kinderen nu toch ook, niet te veel aan de kant pas op. Hoeveel kinderen zijn er verdronken in al die jaren?
Ik vind het er niet fraaier op worden om een hek of hekje te plaatsen en kinderen klimmen toch wel.
Dan wijzen de ouders kinderen ook aan klim niet over het hek.
vroeger hing er een haak aan de muur om kinderen een helpende hand te bieden als het nodig was nu moeten er hekken komen.
iedereen blijft een eigen mening houden en iedere ouder wilt het veiligste voor zijn kind, maar de wereld hoef voor mijn niet veilig gecreëerd te worden want stel dat......?
Sorry voor mijn mening.

Gast

#18

2014-06-26 11:08

Goed dat er een petitie is. Moet er eerst een kind verdrinken?????
Mellany Spelt Doorn

#19 Reactie: moeder # 17 hek

2014-06-26 17:20

Een tiendweg of de havens zijn iets anders dan een schoolplein! Op een schoolplein zijn veel kinderen tegelijk zonder b.v. hun ouders!
Natuurlijk is er een keer een grens, maar deze is wat mij betreft nog niet bereikt,

Gast

#20

2014-06-26 19:34

Goede petitie. Ik kom regelmatig in Langerak bij vrienden met kinderen. Ik heb recent (medio juni 2014) het nieuwe plein gezien. Onbegrijpelijk dat gemeente Molenwaard het leven van veel kinderen op het spel durft te zetten. Durf terug te komen op een foute beslissing gemeente Molenwaard! Dat is meer waard dan ongepaste bureaucratie. Succes met de petitie!

Gast

#21

2014-06-26 20:15

Ik zit zelf in de kindeopvang wwarbij ik kleine kinderen thuis opvang en hier moet alles volgens exacte regeltjes kloppen, en overal moeten er hekjes zijn zowel binnen als buiten, want ojee als er eentje te ver wegloopt! En als je dat niet voorelkaar hebt dan staat zo de GGD op de stoep en heb je een vet probleem! Bij mij gaat het maar om een paar kindjes die je prima onder controle kan houden maar een hele school waar er een paar honderd kinderen in en uit lopen daar kan je niet elk kind ondercontole houden! En het is super belachelijk dat die sloot zo dicht bij zit nog geen vijf meter van de deur vandaan en dat durft de gemeente goed te keuren? Dat kan er bij mij echt niet in hoor!

Gast

#22

2014-06-27 06:38

Werkelijk waar, mijn spreekwoordelijke "klomp" breekt..... Sla ik zojuist het Kontakt van 26 juni 2014 open, lees ik de volgende krantenkop: "Molenwaard houdt 27.000 euro over". En dan kan er GEEN hek gerealiseerd worden?? Schei uit zeg!!


Gast

#23

2014-06-27 10:26

Alsof de gemeente Molenwaard geld belangrijker vindt dan het leven van kinderen. Dat is nogal een beschuldiging... Er zal vast een rationele afweging gemaakt zijn. Kinderen moeten leren dat water gevaarlijk is en er niet te dicht bij komen. En natuurlijk snel leren zwemmen. In onze omgeving is veel water: de Nieuwpoortse gracht, haven en vele sloten, de Lek etc. etc. Veelal zonder hek. Een hek biedt ook schijnveiligheid: kinderen klimmen erop en erover want dat is spannend.
Misschien is een boei of een reddingshaak een mooie tussenweg - wel hufterproef natuurlijk want dergelijke zaken sneuvelen nog wel eens.

Gast

#24

2014-06-27 12:39

Inderdaad, bij onze gemeente gaat het aanzien van denk ik voor veiligheid van onze ( klein ) kinderen. onlangs gelezen dat het met het geld van de gemeente molenwaard in orde is....

Gast

#25

2014-06-29 15:31

Geen hek is ondenkbaar!