Behoud een zwembad Brandenburg gemeente de Bilt

werkende moeder

/ #131 Sporten in Brandenburg

2013-07-05 15:07

Ik heb geen herinnering aan het zwembad want ik komt niet uit deze gemeente. Ik praat alleen over realiteit anno 2013.

Mijn zoon van 13 doet waterpolo in Brandenburg. Dat eist veel training en tijd, en door dat,
- is hij gezond en fit,
- zit hij goed in zijn vel, waardoor hij beter presteer op school,
- leert hij sociale vaardigheden, want het is team sport,
- heeft hij geen tijd om zich te vervelen (en we allemaal weten wat betekent pubers en jongens met veel energie en veel tijd die niets te doen hebben).
Zonder zwembad, wat moet mijn zoon doen? O ja, blijven "hangen" in de nieuwe winkelcentrum.

Ik zie veel volwassenen (middel leeftijd en oude mensen) die baantjes trekken in Brandenburg. Zwemmen is een heel fijne sport zonder bessures. Die mensen zullen langer fit blijven, waardoor ze minder oproep zullen doen op gemeentezorg en langer zullen een contributie maken aande gemeenschaap.
Wat moeten ze doen zonder zwembad? Als er teveel drempels zijn om te sporten, bijvoorbeeld omdat ze naar een andere gemeente moeten rijden, zullen er minder zwemmers zijn. Ik voorspel dus hogere zorgkosten voor de gemeente in een niet te lange termijn.

Ik zie veel ouders met 2, 3 kleine kinderen die moeten de zwemdiploma halen. Is het realistish te verwachten dat ze heen en weer moeten rijden naar een andere gemeente voor de zwemles van de ene en de andere kind? Dat gecombineerd met werk, wat is de normale situatie tegenwordig...

Ik zie weinig redenen om niet andere gemeente kiezen, minder duur dan De Bilt en met meer mogelijkheden voor mij, mijn zoon en mijn medebewoners.