TEGEN de prijswijziging van de KNHS 2016

Plezier voorop!

/ #86

2015-11-12 06:59

Ik ben een echte amateur ruiter. Ik heb altijd veel plezier met mijn paardjes en werken hard om samen beter te worden. Hier hoort ook wedstrijd rijden bij. We doen dit voor ons plezier en liefde voor de paardensport. 

Ik startte al 1 wedstrijd per maand omdat het startgeld al aardig aan de prijs is, maar nu de startkaart ook in prijs omhoog gaat verdwijnt toch wel het plezier van t wedstrijd rijden. Het startgeld word dan eigenlijk €20+€9 =€29 per wedstrijd!! (Twee proeven en 108/12 voor 1 wedstrijd per maand)

Ook is het wel raar dat je naast je KNHS lidmaatschap, je verplicht verenigingslidmaatschap  en startgeld ook nog eens een extra kaart moet aanschaffen om wedstrijd te mogen rijden. Wat is verder eigenlijk het nut ervan?

Zoals het er nu naar uit ziet, kan ik beter mijn startkaart en dergelijke opzeggen en voor mijn plezier HC en onderling gaan starten. Ik reed toch al niet mee voor prijzen, dus daarvoor hoef ik niet officieel te blijven starten. Tuurlijk minder leuk en uitdagend, maar scheelt een hoop in de kosten.

ik vind plezier hebben in de sport erg belangrijk, maar al die kosten en verhogingen werken alleen maar demotiverend.