Teken voor veilige verkeersafwikkeling in Zevenhuizen-Zuidbroek!


Gast

/ #19 Re:

2016-10-08 21:04

#13: gast -  

In de toekomst zou de opening van de busbaan wellicht nodig kunnen zijn, het consensusplan sluit dat niet uit. Echter, we willen een probleem oplossen en niet juist creeren op andere plekken. Dat is wat er gebeurt in het plan van de gemeente: er is onvoldoende gekeken naar consequenties!

Harde afsluitingen moeten worden voorkomen in de wijk zelf. Want daardoor creeer je verkeer op straten, die daar niet voor bedoeld zijn:
Verkeer door Zuidbroek zal over de kleine wegen Eikepagelaan, Citroenvlinder en de Nijbroekseweg worden geleid. Het profiel hiervan is hiervoor veel te klein. Dit is noodzakelijk omdat de belangrijkste hoofdwegen van de Laan van de Dierenriem en de Distelvlinderlaan verdwijnen, terwijl deze juist wel zo zijn gemaakt dat ze veel verkeer aan kunnen...

Je kunt alleen maar concluderen dat het ontmoedigen van sluipverkeer amper gebeurt in het plan van de gemeente omdat de nieuwe sluiproutes maar 1 minuut langzamer zijn dan de huidige. Daarbij zal verkeer vanuit de Eikepagelaan eerder de Calypsostraat kiezen dan de busbaan. De vraag is dan ook of je er in de Calypsostraat veel mee opschiet?? En datzelfde is aan de hand vanuit de Nijbroekseweg richting de Operettestraat.

De aantrekkelijke sluiproutes door de wijk blijven bestaan en de situatie rondom alle scholen wordt onveiliger!