stop de polarisering


Gast

/ #17

2011-12-26 15:08

Er zijn heel wat meer heren op te roepen, om het misbruik niet te misbruiken. Allereerst denk ik aan Wilfred Kemp met zijn programma KRuispunt (een programma dat heet te gaan over Kerk en samenleving, maar uitsluitend iets over de Kerk bracht als het negatief was). Wat te denken van Peter Nissen, die alle katholieken gemakshalve tegelijk in een kwaad daglicht stelt, waar enigszins mogelijk door "ze" (de katholieken) allemaal over dezelfde negatieve kam te scheren. En vergeet niet programma's als Éen Vandaag en het NOS-journaal. Deetman waarschuwde om zijn extrapolatie, op basis van de gevonden echte feiten niet te misbruiken: echte feiten 2000 gevallen over 70 jaar; maximaal geschatte totaal 20.000 (op basis van serieus onderzoek de uiterste grens). Een vandaag nog diezelfde avond sprak alleen over 20.000 slachtoffers en vroeg aan de door Een Vandaag opgeroepen kerkhaatster: "zouden het er ook meer kunnen zijn", waarop deze, zonder enig onderzoek of kennis, het tendentieuze antwoord gaf waarvoor ze was uitgenodigd: oh, zeker wel.
Het resultaat van al dit haatzaaien: op vele fora wordt de Kerk uitsluitend betiteld als "pedofielennetwerk" of "criminele organisatie". Er wordt opgeroepen om de Kerk te verbieden, maar ook om geweld te gebruiken bijvoorbeeld met "clusterbommen" etc.
En dat Maxime Verhagen daar ook aan mee doet, is ronduit schadalig, omdat hij inderdaad mede verantwoordelijk is voor 30.000 jaarlijks vermoorde kinderen en vele Palestijnse slachtoffers door zich onvoorwaardelijk achter de Staat Israel te scharen, hoe buitenproportioneel die Staat soms ook reageert.