Tegen onverdoofd slachten

Neem contact op met de schrijver van het verzoekschrift

Beste dierenvrienden

2015-09-20 08:30:31

Slecht nieuws. Op de valreep, dat wil zeggen op 18 september jongstleden, heeft de Brusselse regering beslist om ook dit jaar toch nog drie tijdelijke slachtvloeren ter beschikking te stellen tijdens het offer'feest' van de moslims. Dit ondanks het verbod van Europa én een negatief advies van de Raad van State (Zie Beslissing Brusselse regering) Ik heb onze petitie nogmaals doorgestuurd naar minister-president Rudi Vervoort, met de volgende boodschap:

 

"Geachte Heer Vervoort,

Ondanks het verbod van Europa en een negatief advies van de Raad van State, stelt Brussel tóch drie tijdelijke slachtvloeren ter beschikking. Dat is onaanvaardbaar. Het is bovendien een schande dat Bianca Debaets, uitgerekend bevoegd voor Dierenwelzijn, mee aan de basis van deze onbegrijpelijke beslissing ligt. Zij zit dus duidelijk niét op haar plaats, want onder 'dierenwelzijn' versta ik iets heel anders dan weerloze schapen onverdoofd de keel over te snijden.
Ik stuur u hierbij een petitie tegen onverdoofd slachten die door 4542 mensen werd ondertekend, en vraag u om terug te komen op de beslissing om tijdelijke slachtvloeren toe te laten in Brussel.
We leven in de 21e eeuw. Een dier nodeloos pijnigen omdat dit een god zou behagen, kan toch echt niet meer."

 

Is onze inspanning voor niets geweest? Niet helemaal. In Vlaanderen is er, dankzij Ben Weyts, immers een mooi resultaat behaald. En bovendien heeft deze petitie, die met heel bescheiden middelen werd opgezet, nog maar eens aangetoond dat veel mensen begaan zijn met het welzijn van dieren. 

Het uiteindelijke doel: géén onverdoofde slachtingen in Brussel en het ontslag van Bianca Debaets hebben we er echter niet mee bereikt.

Ik hoop van harte dat jullie je niet laten ontmoedigen, want er is nog véél werk te doen. Onverdoofde slachtingen vinden namelijk IEDERE DAG in erkende slachthuizen plaats (omdat er zoveel vraag naar koosjer-  en halalvlees is én omdat het goedkoper is). Helemaal géén vlees meer eten, zal de productie ongetwijfeld doen dalen. Maar ieder dier dat op deze vreselijke manier aan zijn einde komt is er natuurlijk één te veel.

In de video Slachthuizen ziet en hoort u hoe het er dag in dag uit aan toegaat in onze erkende slachthuizen. Het zijn gruwelijke beelden, maar zeker de vleeseters onder ons zouden er toch eens naar moeten kijken, zodat ze weten op welke manier dat 'smakelijke stukje vlees' op hun bord belandt.

We mogen nu niet opgeven, en moeten blijvend van ons laten horen. Hou deze website dus in de gaten, en bedenk zelf mogelijkheden om, als het kan, mee aan de kar te trekken.

NOGMAALS HEEL ERG BEDANKT VOOR JULLIE INZET!

Met vriendelijke groet,

(Voor wie geïnteresseerd is in mijn blogs, onder meer over de toenemende islamisering van het Westen, zie: Blogs


Koen Vermeiren

Overwinning

2015-09-06 07:43:56

Beste mensen, mede dankzij jullie inzet en jullie vele handtekeningen, zullen er dit jaar GEEN tijdelijke slachtvloeren in Brussel komen! Dit betekent een belangrijke overwinning, maar we zijn er nog niet. We gaan voor niet minder dan een ALGEMEEN VERBOD OP ONVERDOOFD SLACHTEN, zowel voor moslims als voor joden. Daarover later meer. Maar inmiddels: proficiat met jullie overwinning en BEDANKT!

Groetjes, Koen


Koen Vermeiren

Bedreiging

2015-08-11 18:03:09

Beste mensen,

Gisteren ontving ik naar aanleiding van deze petitie een dreigmail waarin onder meer het volgende stond: "Onverdoofd slachten strafbaar maken, zorgt er echter voor dat een groep mensen in onze maatschappij kwetsbaar wordt voor allerlei (onterechte) beschuldigingen. Dat leidt onveranderlijk tot discriminatie en discriminatie leidt niet zelden tot geweld op mensen. In een uitzonderlijk geval zelfs tot het onverdoofd slachten van mensen... Denk goed na voor u een standpunt verdedigt dat dat soort implicaties kan hebben. Ik hoop dat u dat al gedaan heeft."

Zo ver is het dus gekomen in dit land! Wie dierenleed aanklaagt, wordt ermee bedreigd zelf 'onverdoofd te worden geslacht'. Uiteraard heb ik aangifte bij de politie gedaan van deze bedreiging. De afzender ervan wordt opgespoord.

Wij gaan door.

Met vriendelijke groet,

Koen Vermeiren


Koen Vermeiren

Bravo minister Weyts!

2015-08-09 21:07:42

Beste dierenvrienden,

Minister Weyts heeft vandaag aangekondigd dat er een volledig verbod op onverdoofd slachten komt. Hij is een bijzonder moedig man die alle lof verdient. Dat hij nu door de staatsveiligheid moet worden beschermd, zegt genoeg over het soort mensen waarmee we hier te maken hebben. Dat een minister die - eindelijk! - komaf wil maken met dit afschuwelijke dierenleed nu beveiliging nodig heeft, toont nog maar eens aan op welke manier onze samenleving in sneltempo afglijdt naar middeleeuwse godsdienstwaanzin en chaos. Niet iedereen is even dapper. Bianca Debaets, staatssecretaris van 'dierenmishandeling', blijft voorlopig bij haar beslissing om onverdoofde slachtingen in Brussel toe te laten. Ze hoopt daarmee de stemmen te winnen van de grote islamitische gemeenschap in Brussel. Laf én hypocriet dus.

Ondertussen nadert het bloedige islamitische slachtfeest. Blijf deze petitie delen en vraag ook anderen om ze te ondertekenen.

Dank u!


Koen Vermeiren

Bianca Debaets en de Raad van State

2015-08-08 14:00:25

Beste mensen,

Bianca Debaets werd onlangs door de Raad van State op de vingers getikt omdat ze nog altijd tijdelijke slachtvloeren wil toelaten in Brussel. Desondanks wil ze daarmee doorgaan. De uitspraak van de Raad van State is nochtans duidelijk: als Debaets haar plannen doorzet, overtreedt ze de wet. Ik roep jullie dan ook op om klacht in te dienen tegen Bianca Debaets, staatssecretaris voor Dierenwelzijn (!). Dat kan via de politie of via de rechtbank.

Vriendelijke groeten,

Koen


Koen Vermeiren

Het verbod op tijdelijke slachtvloeren is een feit!

2015-08-06 08:28:40

Beste mensen,

Zoals u wellicht al hebt vernomen, heeft minister Ben Weyts een algemeen verbod op tijdelijke slachtvloeren tijdens het naderende offer'feest' uitgevaardigd. Het feit dat zoveel mensen - onder wie jullie - daarvoor hebben geijverd, heeft zeker meegespeeld.

Tweede belangrijk nieuws is dat BIANCA DEBAETS (CD&V-staatssecretaris voor - nota bene - Dierenwelzijn), wier ontslag wij hebben geëist omdat ze het verbod van minister Weyts wilde negeren, ongelijk heeft gekregen bij de Raad van State. Met andere woorden: ook zij zal zich, op straffe van sancties, moeten houden aan het verbod op tijdelijke slachtvloeren!

Bedankt iedereen om hieraan te hebben meegewerkt.

Maar we zijn er nog niet. Het verbod dat nu werd uitgevaardigd is eigenlijk alleen maar symbolisch. Want alle andere dagen van het jaar wordt er onverdoofd geslacht in zowat alle Belgische en Nederlandse slachthuizen. Ook dit moet stoppen, zowel voor moslims als voor joden.

Daarvoor ga ik binnenkort een nieuwe petitie opstellen (via Care2). Ik hoop alvast dat ik opnieuw op jullie gewaardeerde medewerking zal kunnen rekenen!

En nogmaals: dank aan iedereen die deze petitie heeft ondertekend en van commentaar heeft voorzien. Het ga jullie goed!!!

Diervriendelijke groet,

Koen


Koen Vermeiren

onverdoofd slachten

2015-07-28 10:44:43

Beste mensen,

Ik heb goed nieuws. De stad Turnhout, die tot hiertoe altijd heel bereidwillig tijdelijke slachtvloeren ter beschikking heeft gesteld, wilde dat dit jaar opnieuw doen. Dus heb ik meteen klacht ingediend bij de politie. En dat heeft resultaat gehad! Want het stadsbestuur heeft de aankondiging i.v.m. de tijdelijke slachtvloeren vandaag van haar website verwijderd.

Ik vraag jullie dus allemaal om hetzelfde te doen in jullie stad of dorp. Als de lokale besturen nog altijd toelating geven voor onverdoofde slachtingen, dien dan (telefonisch of gewoon via e-mail) een klacht in bij de politie. 

Veel succes!

Groetjes,

Koen Vermeiren


Koen Vermeiren

Onverdoofde slachtingen

2015-07-22 11:29:54

Beste mensen,

Vandaag heb ik dit bericht doorgestuurd naar Bianca Debaets, die nog altijd onverdoofde slachtingen wil toelaten in Brussel. Blijf ondertussen aub de petitie delen en mensen aanzetten om te ondertekenen. Deze gruwel MOET STOPPEN!

Mevrouw Debaets,  

Het aantal handtekeningen op de petitie waarin uw ontslag wordt geëist omdat u nog altijd onverdoofde slachtingen wil toelaten heeft inmiddels bijna de 3000 bereikt (zie bijlage). Ik hoop dat u inmiddels heeft ingezien dat uw beslissing niet de juiste is, en dat u een streng verbod zult instellen op deze gruwelijke en barbaarse praktijk. Indien u toch volhardt in de boosheid, dan zal ik niet nalaten de pers in te schakelen om uw wrede beslissing zoveel mogelijk aan te klagen.  

Met diervriendelijke groet,  

Koen Vermeiren


Koen Vermeiren

Laat van u horen!

2015-06-19 13:53:55

Aangezien onze politici, 'dierenvriend' Ben Weyts incluis, ook dit jaar onverdoofde slachtingen blijven toelaten (die trouwens dagelijks gebeuren), denk ik dat petities en mailtjes alleen niet meer volstaan.

Met een aantal vrienden heb ik nu al afgesproken om dat 'islamfeestje' te gaan boycotten, uiteraard op een niet-gewelddadige manier. Onze overheid moet naar óns luisteren en niet naar moslims die dieren op een gruwelijke manier mishandelen.

Ik roep zoveel mogelijk mensen op om hetzelfde te doen. Maak borden, spandoeken, enz. met protesten en eis hardop dat onze laffe overheid eindelijk een einde maakt aan dit gruwelijke dierenleed.

Wij, dierenvrienden, hebben lang genoeg geduld gehad!


Koen Vermeiren

Boycot Carrefour!

2015-06-19 13:37:50

Beste mensen,

Bedankt voor al die handtekeningen! We zijn op weg naar de 2500!

Ondertussen is ook bekend geraakt dat de winkelketen Carrefour, naar aanleiding van de ramadan, een grote afdeling halalvlees (dat wil dus zeggen: van dieren die onverdoofd werden geslacht) ter beschikking stelt, speciaal om de moslims te plezieren. Onze nationale zender, de VRT, is daar euforisch over en noemt het 'een gat in de markt'.

Dit kunnen we niet toelaten. Nu al wordt er in (ook katholieke) scholen halalvlees geserveerd, of kinderen dat nu willen of niet. Het initiatief van Carrefour betekent alweer een stap verder in de islamisering van onze samenleving.

Laat Carrefour weten dat u het niet eens bent met wat ze doen.

Koop er niets meer en zet ook zoveel mogelijk vrienden, familie en bekenden aan om hetzelfde te doen.

DIT AFSCHUWELIJKE DIERENLEED MOÉT STOPPEN!


Koen VermeirenDeel deze petitie

Help deze petitie meer handtekeningen te krijgen.

Facebook