Gebouw De Waag naar een andere locatie!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Bouw WAAG gaat voorlopig niet door.

2018-11-24 08:26:28

Tegen de bouwvergunning om de WAAG op de beoogde plek voor het Cultuurhuis te bouwen, heeft WAAG HET NIET bezwaar aangetekend.

In de bezwaarprocedure heeft de projectontwikkelaar Artica verklaard met de bouw pas te starten als de vergunning onherroepelijk is.
Dat betekent dat hij wacht totdat de bestuursrechter een voor hem gunstige uitspraak doet. Het is niet bekend wanneer er een uitspraak komt en ook niet of die voor hem gunstig zal zijn.
Vooralsnog moet de gemeente nog beslissen op het bezwaarschrift. Die beslissing is er waarschijnlijk omstreeks medio december. Daarna gaat WAAG HET NIET in januari ’19 in beroep.

De procedure die dan volgt is zeer tijdrovend. Het bijzondere van een procedure bij de bestuursrechter is dat WAAG HET NIET daar gelijkwaardige partij is, waar dat niet het geval is bij de gemeente.

In die zin hebben wij vertrouwen in de procedure.  

Henk Focke woordvoerder  24-11-‘18

de-waag39522066_2693435734213874_4780283482163118080_n.jpgDe-Waag14.jpg

 

 


Bestuur WAAGHETNIET

Status: Gebouw de Waag in Krimpen aan de Lek

2018-09-26 18:13:25

Bezwaar tegen vergunning WAAG

Op 24 september heeft de gemeente Krimpenerwaard de omstreden vergunning verleend voor de bouw van de WAAG op het marktplein van Krimpen aan de Lek.

Wij hebben daartegen direct bezwaar aangetekend. Ook is er een zgn. voorlopige voorziening aangevraagd bij de bestuursrechter in Den Haag. Die voorziening houdt in dat er niet gebouwd mag worden zolang de bestuursrechter nog niet definitief heeft beslist of de vergunning in stand kan blijven. Verwacht wordt dat de bestuursrechter daarover binnen enkele weken een besluit neemt.

Wat ons betreft bouw dit mooie gebouw..................., maar dan niet op deze beoogde plaats zoals ruim 2100 medestanders al ruimschoots hebben aangegeven. 

Wij houden u op de hoogte van de verdere vervolgstappen en ontwikkelingen.


Bestuur WAAGHETNIET

STATUS UPDATE De Waag naar een andere locatie

2018-07-05 07:36:36

Deze week is de bouwaanvraag gedaan door de projectontwikkelaar bij de Gemeente Krimpenerwaard voor het Gebouw De Waag in ons centrum van Krimpen aan de Lek.

"Waag het niet" heeft de bestuurders van de Raad en B&W een stuk toegestuurd waarin via foto's impressies de nieuwe en bestaande raadsleden op de hoogte worden gesteld van het huidige functioneren en "gevoel" van de locatie waarop het beoogde Waag gebouw eventueel zal verrijzen.
Waag het Niet zal indien noodzakelijk via de bestuursrechter een voorlopige voorziening tegen de vergunning aanvragen mocht de Gemeente de vergunning toch gaan verlenen.

Toch is "Waag het Niet" overtuigd van de kennis en inzicht van de nieuwe Raad en B&W en dat zij een andere locatie  vinden voor de woningen van De Waag en een passende oplossing vinden om het evenementen plein zoals reeds vaak is besproken te omsluiten via bijvoorbeeld een groenvoorziening.

BELANGRIJK

Afgelopen week hebben de inwoners van de Krimpenerwaard een ansicht/briefkaart van de Gemeente namens wethouder Leon de Wit ontvangen waarmee men kan reageren waarom u trots bent op de Krimpenerwaard en nog belangrijker wat er beter zou kunnnen in de Krimpenerwaard. Een goede aktie en leuk opgezet.

Buiten de meer dan 2000 handtekeningen die al zijn overhandigd tegen de beoogde locatie van de Waag, is dit een mooi moment om onze nieuwe bestuurders op de hoogte te brengen via deze ansichtkaart dat de Waag er niet moet komen op de beoogde locatie.

Dit kan ook digitaal via www.krimpenerwaard.nl/omgevingsvisie 

Kom op, laten we als bewoners, bezoekers van Krimpen aan de Lek nogmaals de bestuurders duidelijk maken dat wij hier wonen, functioneren, leven en genieten. Wij weten als geen ander hoe de situatie nu aanvoelt, het plein functioneert en de impact zal zijn van het gebouw ondanks de kleine aanpassingen.

De Gemeeente Krimpenerwaard kunnen en mogen hun plannen niet doorzetten zonder dat ze weten wat de impact op onze lokale samenleving zal is. Beter een "Historische" fout voorkomen,........ als in de boeken komen te staan als het Gemeente bestuur die een woonkern opzadeld met ogenschijnlijk een mooi gebouw maar op een verkeerde plek.

Ook op Facebook wordt dit bericht ondersteunt, dus like en deel het bericht zo veel mogelijk @waaghetniet

ansichtkaart.jpg

  ansichtkaart-2.jpg


Bestuur WAAGHETNIET

STATUS UPDATE De Waag naar een andere locatie

2017-11-30 11:49:22

Beste "Waag het NIET" ondersteuners.

Hoe nu? Ik leg u even de status uit en het verdere proces.

Naar aanleiding van onze protesten tegen de WAAG op de locatie tussen het Cultuurhuis en de Hoofdstraat ,had de raadscommissie Ruimte en Financiën in juni besloten dat de plannen voor de WAAG aangepast dienden te worden. Die plannen waren nu klaar.

Afgelopen dinsdag, 28 november, werden deze plannen in de commissie besproken. De WAAG zou er nog steeds moeten komen, maar zou aan beide zijden nu 2.5 meter smaller worden. Er zou geen winkelruimte meer op de begane grond worden gebouwd, maar in plaats daarvan zouden dat ook woningen worden. Er werd ingesproken door 5 personen van resp. WAAG HET NIET, Cultuurhuis en door de projectontwikkelaar. De parijen SGP, VGBK en CU zijn onverkort van mening gebleven dat de WAAG er moet komen. Het zijn alle drie partijen die ook wethouders in B&W hebben. Andere partijen keken er anders tegenaan, waren minder uitgesproken, of helemaal tegen. Alle partijen hebben moeite met bewoning op de begane grond.  

Op 12 december is er raadsvergadering, dan komt het onderwerp opnieuw aan de orde. Burgemeester en Wethouders vragen dan aan de raad om zich aan hun plannen te committeren. Plannen waar dus sowieso nog van alles in moet worden veranderd. Wij zullen opnieuw inspreken en daarbij de raad in overweging geven niet in te stemmen. Dit onderwerp ligt zo gevoelig dat je dat niet alleen aan B&W moet overlaten. Bovendien zijn raadsleden daar niet voor gekozen!   Maar al zou de raad in meerderheid wel instemmen, dan nog is het geen gelopen koers. Het is maar de vraag of een opnieuw aangepast plan het wel haalt. En de bezwaren blijven: De WAAG is een sta-in-de-weg voor commerciële activiteiten van het Cultuurhuis en verdeelt het plein in drieën.

Een gebouw dat uitsluitend een woonfunctie heeft, voegt niks toe aan het plein, enz., enz.  

Henk Focke


Bestuur WAAGHETNIET

STATUS UPDATE De Waag naar een andere locatie

2017-11-15 15:02:49

U bent één van de meer dan 2.000 mensen die de petitie heeft ondertekend tegen de WAAG op de locatie tussen het Cultuurhuis en de Hoofdstraat.

Deze week leest u in de krant dat Burgemeester en Wethouders hebben besloten de plannen aan te passen.
Dat is een misleidend bericht.

Wat zij in feite hebben besloten is om de gemeenteraad te vragen akkoord te gaan met de aangepaste plannen.
Voordat het in de gemeenteraad komt, wordt altijd eerst advies gevraagd aan de raadscommissie Ruimte en Financiën. Gaat men daar niet akkoord, dan is de kans heel groot dat Burgemeester en Wethouders het voorstel aan de gemeenteraad weer intrekt, omdat daar dan geen meerderheid voor is.

U mag op maandag de 20e en op donderdag de 23e nog even komen kijken hoe het er uit komt te zien, maar inspraak heeft u wat hun betreft niet, want dat had u al in 2009 en 2010!
Het is de hoogste tijd dat deze arrogante houding de kop in wordt gedrukt. 
Er wordt namelijk wel geluisterd naar een paar ingehuurde stedenbouwkundigen, maar niet naar de eigen bewoners!! Er is totaal geen gevoel voor Krimpen aan de Lek.

Daarom roepen wij u ALLEMAAL op om DINSDAG 28 NOVEMBER om 20.00 uur naar de RAADSZAAL IN HET GEMEENTEHUIS VAN LEKKERKERK te komen, om duidelijk te maken dat u Het Waaggebouw daar absoluut niet wil. 
Laat zien dat u niet voor niets de petitie getekend heeft!

Uw komst is dringend noodzakelijk!!

Dit alles zal ongeveer 45 minuten duren.

LAAT DIT BERICHT AAN ZOVEEL MOGELIJK MENSEN IN UW OMGEVING ZIEN EN KOM MASSAAL!!!!!

Tot dan

Henk Focke
woordvoerder

Ga naar onze website www.waaghetniet.nl of naar onze facebookpagina @waaghetniet (binnenkort de nieuwste video online)

 


Bestuur WAAGHETNIET

Op naar de 2000 of meer

2017-09-18 13:01:27

BEDANKT een ieder die reeds heeft getekend, .... maar we zijn er nog niet

Zowel de digitale petitie als de papieren petitie hebben nu reeds 1850 handtekeningen opgeleverd tegen de bouw van De Waag op de beoogde locatie. Een burgerinitiatief dat zijn weerga sinds 1937 niet kent.

We naderen de 40% van de volwassen bevolking van het dorp. Dat is echt heel erg veel. De petitie kan nog steeds getekend worden. De projectgroep WAAG HET NIET zit niet stil en hoopt op nog veel meer handtekeningen.

Dus deel onze berichtgeving met vrienden, kennissen en buren. Attendeer ze op het probleem en vraag hen te tekenen! Dat kan o.a. bij Sportschool Koguryo, de 4 winkels in de oude galerij, Me fashion aan de overzijde van de straat, het Cultuurhuis en digitaal via onze website Waag het Niet.

 

Het gebouw komt er niet!!! Ook niet in een andere vorm.

Zomerbraderie_Kr._aan_de_Lek_16-09-2017_408_.jpg


Bestuur WAAGHETNIET



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.