Laat de gemeente Hengelo de Boekelosebrug NIET ruim een jaar lang sluiten

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Gemeente heeft de aanvang van de sloop versneld

2017-11-05 18:14:05

Inmiddels is er bezwaar gemaakt tegen het besluit van de gemeente om de Boekelosebrug af te sluiten en is een voorlopige voorziening gevraagd aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle.

Dat verzoek is vorige week vrijdag (3 november) behandeld. Door ons was gevraagd om de Boekelosebrug open te houden en anders een noodbrug te laten plaatsen. Het open houden van de Boekelosebrug was niet meer mogelijk omdat de gemeente de brug al gedeeltelijk had afgebroken en er niet meer veilig overheen kon worden gereden.

De gemeente wilde niet overgaan tot het plaatsen van een noodbrug. Het plaatsen van een noodbrug werd niet uitvoerbaar geacht en door de gemeente belachelijk gemaakt. Door ons werd gewezen op de manier waarop de besluitvorming had plaats gevonden (zonder overleg met de direct belanghebbenden). Een tweede punt van kritiek was de communicatie met de bewoners en de bedrijven. Alleen de grote bedrijven waren op de hoogte gehouden. De wijkraden en de kleinere bedrijven niet. Het derde punt dat naar voren is gebracht betrof de problemen die het gevolg waren van de afsluiting zoals de verkeerstoename, de onveiligheid voor met name fietsers en kinderen en het moeten omrijden. Het vierde punt was dat er niet was gekeken naar alternatieven zoals een noodbrug of alleen een noodbrug voor fietsers. Van beide alternatieven werd aangetoond dat het wel uitvoerbaar was. Als vijfde punt is gesteld dat het onjuist was dat er niet naar alternatieven was gekeken en dat dit alsnog moest gebeuren. De gemeente heeft duidelijk kenbaar gemaakt hier niet aan mee te willen werken!

De Voorzieningenrechter zal binnenkort uitspraak doen. Het bezwaarschrift dat is ingediend zal op een zitting van de bezwaarcommissie worden toegelicht waarna de bezwaarcommissie advies uitbrengt aan B&W die daarna een beslissing neemt over het bezwaarschrift. Zover is het nog niet. 

Ik hou u op de hoogte. Wanneer u een financiële bijdrage wilt leveren en het bezwaar extra kracht bij zetten dan verneem ik dit graag.


Robin

Bezwaar aantekenen en een VoVo indien, doe jij of jouw bedrijf mee?

2017-10-21 11:52:29

Bedankt allemaal voor het ondertekenen van de petitie. Samen staan we sterk!

De volgende stap is bezwaar maken tegen het besluit tot afsluiting van de Boekelose brug en een voorlopige voorziening om de afsluiting op te schorten tot er op het bezwaarschrift is beslist. Wie mee wil doen met het bezwaar en het verzoek aan de rechtbank voor het treffen van een voorlopige voorziening kan zich opgeven met naam, adres en liefst ook met telefoonnummer via robin@skyfly.nl.

De kosten zullen gedeeld worden. Hoe meer deelnemers hoe goedkoper het voor iedereen is. De kosten zullen onderverdeeld worden (gedeelte bedrijf, gedeelte particulier) en deze zullen € 250,00 voor een bedrijf en € 50,00 voor een particulier zijn. Als er meer dan 40 bedrijven en/of particulieren meedoen, worden de kosten aanzienlijk lager.

Dus steun deze petitie, teken bezwaar aan en doe mee met de voorlopige voorziening, samen staan we sterk en zal de gemeente Hengelo naar een betere oplossing moeten zoeken, want 14 maanden de Boekeloseweg en daardoor dus ook de brug sluiten is onacceptabel!


Robin



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.