Een eigen gymzaal voor OBS Schuilingsoord is een MUST!

Beste ouders en leerkrachten van de leerlingen van OBS Schuilingsoord, 

zoals jullie weten wordt er hard gewerkt aan de plannen voor de bouw van onze nieuwe school. Dat is heel goed nieuws, het heeft lang genoeg op zich laten wachten. 

Wat schetst echter onze verbazing .. er wordt geen gymzaal gebouwd bij de nieuwe school. Wij als groep bezorgde ouders van een aantal leerlingen van OBS Schuilingsoord vinden dit onacceptabel om de volgende redenen: 

1. Je kunt de doelstellingen van de Gezonde School niet halen zonder eigen gymzaal

2. Er zijn landelijke normen voor de maximale afstand tussen school en gymzaal en die worden in de plannen (bij lange na) niet gehaald. 

3. Het is niet te doen voor leerkrachten om met grote groepen leerlingen op de fiets heen en weer te pendelen tussen school en gymzaal. De route is veel te lang en niet veilig. Dit betekent lange reistijden en dat gaat af van de sporttijd en het gaat ten koste van de kwaliteit van de gymlessen. 

4. Het is niet duidelijk hoe kinderen die niet op de fiets naar school komen mee kunnen naar gym. De school heeft steeds meer een regiofunctie en sommige kinderen worden altijd met de auto naar school gebracht. 

5. Groep 3/4 kan wegens de afstand zowiezo niet op de fiets naar de beoogde plek voor de gymzaal. Zij hebben ook recht op genoeg ruimte om te sporten (minimaal 8 vierkante meter per kind) en dat wordt in de huidige plannen niet behaald. 

Vind jij - als ouder van een of meerdere kinderen op OBS Schuilingsoord, of als leerkracht van de school - ook dat we gewoon een eigen gymzaal moeten hebben zodat de kinderen lekker veel en goed kunnen bewegen op school? Teken dan de petitie! 

De handtekeningen zullen we in april aanbieden aan alle fracties van de gemeenteraad. Wij zullen hen vragen het standpunt van hun partij hierover bekend te maken en het onderwerp op de agenda van de gemeenteraadsvergadering te zetten. Hier moet gewoon verandering in komen! 

Vraag voor ouders: Ben je eventueel bereid tot een eigen bijdrage? 

Een handtekening zetten onder een petitie is 1 ding, maar laten zien dat het ons ook echt iets waard is is natuurlijk extra krachtig. Daarom vragen wij ook of jullie - mocht dit nodig zijn - bereid zouden zijn om een vrijwillige eigen bijdrage te betalen voor de realisatie van de gymzaal. Ook een bijdrage in een andere vorm dan geld is van grote waarde (bijvoorbeeld helpen door een sponsoractie te organiseren of materialen te regelen). Als dat je voorkeur heeft, kun je dat ook aangeven en dan nemen we daarover contact met je op. 

Als je bereid bent tot een eigen bijdrage, vul dan JA in in het veld van jouw keuze. Nogmaals, dit is niet verplicht. Je kunt ook zonder eigen bijdrage de petitie ondertekenen. 

Namens een groep bezorgde ouders: 

Patty Groenland

Alies Visser

Jeroen Buist

Anouk Sikkens - Paagman

Saraya Bakker

Annette Arends - Koo

Bert Joosten

Herman Weites

Rianke van der Ploeg

Andrea Wijbenga 

Casper Groener

 

Onderteken deze petitie

Door te tekenen geef ik Patty Groenland toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities24.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Facebook