POLITIE-CAO 2015

POLITIE-CAO 2015 / Mededelingen / AKKOORD "Voorlopig" / Opmerkingen


Gast

#1

2015-12-24 00:00

Dit is echt te weinig slechts 1,25 bovenop wat alle ambtenaren krijgen en dan nog vanaf september geen duidelijk ouderen beleid en/of vroegpensioen mogelijkheden, ik zeg tegen!

Gast

#2

2015-12-24 00:35

Stemt mij droevig dat k als bijna 60 jarige met 40 dienstjaren op straat ! Tussen wal en schip ben geraakt. ....suck and dump zoek maar uit hoe je de eindstreep haalt 67 jr !..is mijn probleem hoe en waar en lukt het niet zal er wel een manier worden gevonden je via de achterdeur eruit te krijgen...met ? Bijstand ?

Gast

#3

2015-12-24 01:01

Hoewel je de aanhef volgens het nieuwe CAO-voorstel niet zou zeggen, verdienen jullie WAARDERING!!!!   Het CAO-voorstel vindt dit niet, daarom: TEGENSTEMMEN !!!!!!   5,50 %  voor 2015-2016 uit het eerdere voorstel was een sigaar uit eigen doos. Iedereen liep te hoop en terecht! Besef dat dit blijft staan, maar dat je voor 2017 er 1% bij krijgt.   Een CAO met voor 2015-2016 hetzelfde beroerde voorstel en voor 2017 met een loonstijging van 1% !!! WAUW !!! Volgens een telefoontje van de vakbond komt hier nog 0,8% bij. Dat tikt aan.   En dan de éénmalige uitkeringen. Naast de toegezegde 500 euro bruto (netto 250-300 euro), krijgen wij er nog 500 euro bruto bij. Moeten wij daarvoor een kniebuiging maken? NEE !!!! Die laatste 500 euro is achterstallig onderhoud omdat je de loonsverhoging pas later uitgekeerd krijgt.   Verder wordt de onregelmatigheid over een paar jaar geïndexeerd. Nou dat zet zoden aan de dijk. Laat je niet belazeren !!!!!!   En dan verlofsparen. De jongste collegae kunnen nog een paar jaar opsparen. De middelmoot ca. 2 jaar. De oudere collegae kunnen het schudden.   En de historie: Eerst met 40 dienstjaren stoppen: EENZIJDIG AFGESCHAFT Vervolgens FLO: EENZIJDIG AFGESCHAFT Levensloop: Nog even en EENZIJDIG AFGESCHAFT Nu verlofsparen: Succes. Gewoon doorwerken, want POLITIEWERK IS GEENZWAAR BEROEP.   LAAT JE NIET AFSCHEPEN MET DIT VOORSTEL. DE ACP STOND AL KLAAR OM TE TEKEKEN VOORDAT DE INKT DROOG WAS. WAAR BLIJFT ONS NUCHTERE VERSTAND.   Laat je niet overrulen met de stelling dat verslechteringen zijn tegengehouden. Dat er geen verslechteringen doorgevoerd worden moet vanzelfsprekend zijn! En verder wat niet is, kan komen !!!   Onvervreemdbare rechten en rechtvaardige CAO voor politiemensen die midden in de samenleving staan en de klussen op moeten knappen waar andere terug stappen. Kom op vakbonden: Ga eens op je rechten staan en laat je leden niet in de kou staan!!!!

Dit is een mail die rond gaat.


Gast

#4

2015-12-24 06:25

wederom een keurig informatief stukje met een goede aanbeveling
wens iedereen van het Platform evenens fijne dagen en een gezond 2016

vrgr Peter Eijk

Gast

#5

2015-12-24 06:31

Beste Dolf en overigen,
Met alle respect voor jullie goede bedoelingen, maar ik kan gelukkig voor mezelf denken en beslissen... Waar denken jullie het recht vandaan te mogen halen mij te adviseren? Had ik daarom gevraagd? Kennen jullie mijn persoonlijke omstandigheden? Hoe oud ik ben etc? Nee? Hoezo dan dit advies?
Mvrgr
Bas, een minder bezorgde diender.

Gast

#6

2015-12-24 07:10

Het is mij niet duidelijk of een deel van de loonsverhoging een sigaar uit eigen doos is (maw of deze betaald wordt door het korten op ons pensioen). Wanneer dit zo is stem ik NIET in met het voorstel. Wanneer er niet wordt gekort op het pensioen stem ik WEL in met het voorstel.
M055

#7

2015-12-24 07:15

Helaas. Met de kennis van nu zal ik zeker tegenstemmen. Naast alles wat hierover geschreven is, was er nog een behoorlijk percentage gereserveerd uit de vorige Cao onderhandelingen. Dit is om bepaalde redenen niet gebruikt. Als ik dat er vanaf haal, heb je amper meer dan wat de ambtenaren in twee jaar erbij krijgen. Waar is dan het budget gebleven van 2017? Ik kan nog wel een paar zaken opnoemen die mij droevig stemmen maar  gelukkig heb ik het recht op een eigen mening en laat ik mij niet ringeloren door een stemadvies. Ik leg dit stemadvies dan ook naast mij neer en stem tegen. Voor een ieder wens ik fijne kerstdagen, een goed uiteinde en een gezond 2016. 


Gast

#8 CAO-accoord

2015-12-24 07:21

Beste Dolf,

Voor de diender op straat is het karig, zij maken het leven in Nederland aangenamer omdat ze er zijn waar het nodig is. Ze krijgen de nodige ellende over zich heen en kunnen het treffen dat ze in één dag meemaken, wat een normaal mens misschien in zn hele leven niet zou meemaken. Daar mag toch wel een goed salaris tegenover staan.

Maar voor de overige collega's is het een prima voorstel. Jullie hebben je best gedaan.

Prettige kerst en een voorspoedig 2016

 

WIlly


Gast

#9

2015-12-24 07:51

Nou ik kom uit een politie fam. Mijn opa en vader konden met een goede leeftijd stoppen met een redelijk salaris. Ik kan met 2 slechte knieen en rug nog 10 jaar door op straat. Onlangs was ik in Ierland daar sprak ik in een leuke pub ( want die heb je daar) een politie man die 30 jaar daar bij de politie gewerkt had.. Zij kunnen daar na aantal jaren en leeftijd met politie pensioen. En hij had maar iets minder inkomen dat ik nu heb met 36 uur werken.
Dus wat is nu goed... Ze hebben ons al jaren veel te kort gedaan... Nee ik denk dat als je 30 jaar op straat gelopen heb gewoon met pensioen zou kunnen gaan. Tegen een redelijke vergoeding

Gast

#10

2015-12-24 08:03

Er is zeker reden dankbaar te zijn voor de uitkomst tot zover. Gelijk mag ook ge zeg zijn, dat de paragraaf voor de oudere medewerkers voor mij nog een wat vage uitkomst laat zien. We vertrouwen er op, dat die vaagheid snel verdampen zal.
Nogmaals.. prima uitkomst en dank voor jullie inzet tot zover.
Fijne dagen en groet.

Gast

#11

2015-12-24 08:06

Beste Dolf/Platform,

Ik vind het ongelooflijk dat jullie dit zo adviseren. Uiteindelijk is hetgeen waar we ons zo tegen hebben verzet gewoon in deze voorstellen opgenomen en "alleen" uitgebreid met een extra CAO-jaar waar dan 1,5% voor erbij komt. Als we ons na zoveel protesten laten afschepen hiermee, lacht de minister en de rest van alle ambtenaren ons gewoon uit en zijn we totaal ongeloofwaardig in de toekomst. Ik en vele anderen hebbe niet zoveel geprotesteerd voor dit karige "extraatje". We worden WEER verkocht door de bonden. Dat het resultaat wellicht goed is gezien de ver uit elkaar liggende standpunten tussen bonden en minister. Maar de bonden hebben blijkbaar alleen maar toegegeven! We hebben na al die maanden protesteren er helemaal niks voor bijgekregen! Dus haal svp deze kul-verklaring weg!! Je maakt je totaal ongeloofwaardig.

Hans: waardeloze CAO voor ouderen zoals ik!
Gast

#12

2015-12-24 08:11

Stem niet in met dit acoord!

Ik ben nu 62 jaar en fysiek én psychisch niet in staat om door te werken tot bijna 67 jaar.
Ik heb ruim 35 jaar full time op straat gewerkt waarvan 24 jaar als hondengeleider.
Voor een 18 maanden regeling kom ik als buurtbrigadier ook al niet in aanmerking.
Vanaf het moment dat ik bij de politie, in 1975, in dienst trad moet ik al bijna 12 jaar langer werken.
Met 55 met vroegpensioen is afgeschaft.
Toen ik ruim 50 was werd de FLO 57 1/2 jaar afgeschaft
Toen werd het 62,3 met FLO is ook al weg.
40 dienstjaren afgeschaft!
Waardeloos allemaal.
Nogmaals, fysiek ben ik kapot en psychisch enigszins "aangetast" en moet nog bijna 5 jaar! Had eigenlijk met een regeling al een aantal jaren moeten kunnen genieten van het (vroeg)pensioen! Nee dus!


Bram

#13 Niet dus..........

2015-12-24 08:17

Ik ben tegen omdat de loonsverhoging pas per 1 september j.l. in zou gaan. Het zat er dik in dat de minister graag het geld in zijn zak houdt mede omdat de eerste verhoging maar 1,25% is. Scheelt hem miljoenen maar laat tegeleijkertijd zien 'hoe hij ons waardeert'. Hebben we de rare situatie dat op papier gezet wordt dat we dus van januari 2015 tot september 2015 eigenlijk zonder CAO zaten. Voor de Minister is het een goede CAO..... voor ons niet. Komen nog een paar puntjes bij voor de oudere werknemers die zeer vaag zijn. Wij hebben recht op die maanden en een betere ouderenregeling en dus zal ik tegenstemmen.........


Gast

#14

2015-12-24 08:35

Beetje voorbarig verzoek Dolf. Ga nou eerst eens uitleggen wat het "akkoord" daadwerkelijk inhoudt. Voorlopig heb ik nog niets kunnen ontdekken wat mij vrolijk stemt.
Rien Busscher

Gast

#15 Re:

2015-12-24 09:45

#9: -  

 In Engeland betalen dienders torenhoge pensioenpremies vanaf hun eerste salaris. Als je het over een sigaar uit eigen doos hebt is dat daar zeker van toepassing. 

Lab

#16

2015-12-24 10:10

Je hebt eerlijk, en je hebt realistisch. Als je voor eerlijkheid strijdt, zoals een salaris dat bij de zware werkzaamheden van ons vak past, dan win je dat nooit. Zowel de politiek als de politieleiding kan je helaas niet eerlijk of integer noemen.  In de maar acht jaar die ik bij de politie werk heb ik al veel te veel oneerlijke en niet integere voorvallen meegemaakt en/of moeten ondergaan. Er zijn niet veel mensen oprecht geïnteresseerd in de zwaarte van ons beroep. En die ga je zeker niet vinden in Den Haag. Dat is de realiteit nou eenmaal helaas.

Ik denk niet dat Dolf bedoeld dat dit een fantastisch en eerlijk aanbod is. En ik denk ook dat er veel collega's slecht behandeld zijn en worden. Maar als er nu verdere acties gevoerd gaan worden komt daar niets extra's uit. Het tegendeel zelfs denk ik. Denk er aan dat wij sowieso al erg weinig steun hebben op dat vlak buiten onze eigen achterban om. En zeker niet van de politiek of hogere politieleiding. Wij gaan er niet meer uithalen, en als wij dat wel proberen verspelen we dat beetje goodwil dat we hebben opgebouwd en gaan we als inhalig beschouwd worden. Ook dat is de realiteit ondanks dat het niet eerlijk is.

Als wij nu verder actie gaan voeren lopen wij tegen het "wie het onderste uit de kan wil, krijgt de deksel op zijn neus" principe aan. En dan verliezen wij alleen maar, en niet alleen op financieel vlak. 

En sommigen van jullie moet echt wat fatsoenlijker reageren, zoals jij "Bas". Advies mag gegeven worden, je doet er maar mee wat je zelf wilt.  

Ik begrijp dat het moeilijk te accepteren is dat er niet meer in zit dan dit, maar dat is de realiteit en heeft niets met eerlijkheid van doen.


Gast

#17

2015-12-24 11:31

Dank voor de inspanningen! Heel Fijne feestdagen gewenst aan alle betrokkenen, lezers, collega's.

Paul van Emmerik
Chris W

#18 Re:

2015-12-24 12:28

#9: -  

 Helemaal mee eens. Ouderenbeleid is er niet na 35 jaar volle onregelmatigheid, denk ik dat ze inderdaad moeten zeggen.Je hebt altijd in de KLEI gestaan. je hebt het verdiend. Maar ze jagen je liever het graf in das goedkoper.

 

Chris Werensteijn.

Chris W

#19

2015-12-24 12:34

Het is duidelijk dat ik tegen ben. Alle regelingen die het mogelijk maakten om dit ZWARE beroep vol te houden tot het eind zijn weg. Voorts zijn het sigaartjes uit eigen doos. Oh zo mooi voorgesteld en voor de jongeren, lijkt het zo maar we hebben er in het verleden al prijs zelf voor betaald. Eigen inleg. Doet me denken in de jaren 80, toen het kabinet ff 800 miljoen uit het ABP trok, want die pot was veel te ruim gevuld. Nooit meer iets van teruggzien.

Chris W

#20 Re:

2015-12-24 12:37

#16: Lab -  

 Dus zoals altijd gaan we KAPOT aan onze LOYALITEIT. Nu ik voorspel je NL gaat de politie krijgen die het verdiend.

 

Geen stappen meer vooruit waar de burger er twee terug doet. Ik hoor de jongeren nu al denken.Ja daaaaaag ik wel uit voor dat salaris.


Gast

#21

2015-12-24 13:18

Prima resultaat.
Patrique

#22 Fijne Kerst en een GOED Nieuwjaar!

2015-12-24 13:48

Mooi behaald resultaat.
Beter dan andere bonden hadden bedongen.
In deze tijd van financiele teruggang een zeer realistisch resultaat.
Is het voldoende? Ik denk het wel.
Doet het recht aan het zware werk? Ik denk het niet.
Maar ik denk tevens dat er nooit echt een situatie zal ontstaan dat de verdienste overeenkomt met de zwaarte van de taak. En dus blijft er altijd wat om naar te streven.
Voor al diegenen die makkelijk roepen: Het had beter gemoeten: meld je vooral aan bij een bond en ga daar dan voor strijden. Dan kom je er ook achter hoe onderhandelingen gaan. En dat de sky echt niet de limit is.
Ik ga deze feestdagen in met een gevoel dat er ALLES aan gedaan is om een stukje waardering te vertalen in een behaald cao-resultaat. En dat je dan zaken inwisselt, uitruilt en water bij de wijn moet doen is evident.

Ik wil alle leden van het Platform bedanken voor de inspanningen en het steeds informeren en adviseren van de achterban. Ik ben er WEL blij mee.


Gast

#23

2015-12-24 13:49

Waar kan je voor of tegen stemmen?

Gast

#24

2015-12-24 17:05

Ik heb vernomen dat de nieuwe CAO inhoud dat van de 6 procent alsnog 5 procent verlaging van de pensioenpremie is.Als dat zo is ,is het een schande .
Vico van Lit eenheid Den Haag
A.J.Boelens

#25

2015-12-25 13:57

Sorry, maar ik persoonlijk vind dit accoord een aanfluiting. Een sigaar uit eigen doos.

De werkelijke problemen c.q vraagstukken worden weer niet benoemd, o.a. Ouderenbeleid incl. vervroegde uittreding. Gezien het feit dat ik vanuit de jaren 70 bij de politie werkzaam ben en dus weet dat dit een grote generatie betrof die toen de opleidingen verlieten, zijn dit de mensen die ervanuit gingen na 40 politie jaren, de dienst konden verlaten met een goede bezoldiging. Nu blijkt dat afspraken niets waard zijn en dat de politiek ook te halsstarrig is om zich te conformeren aan eerder gemaakte afspraken. Over slecht werkgeversschap maar niet te spreken. Geen goed woord voor over. Ik kan dan ook niet begrijpen dat bonden hiermee accoord willen gaan. Schande.




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...