Stop Benchmark met ROM

Stop Benchmark met ROM / Aankondigingen / Verspreid het in je netwerk / Opmerkingen


Gast

#1

2017-01-30 12:54

ROM meet geen kwaliteit. Rom meet klachten en bij herhaalde meting het verloop daarvan.

Gast

#2

2017-01-30 12:56

Uiteraard, opgemerkt zij het dat kwaliteit en effect meten al decennialang onderdeel is van het multidisciplinaire proces. Hence de richtlijnen, en onderzoeken, etc.
ROM zelf is niet geschikt. Breed, niet goed gedefinieerd, wisselend valide, etc etc. Sommige ROM onderdelen echter zijn weer wel specifiek en toepasbaar, maar worden dan vaak overschaduwd door de niet relevante ROM

Gast

#3

2017-01-30 13:26

Dag beste Menno et al,

en ik ben daar wel tegen om drie redenen: 1) is dat idd wel kwaliteit meting? ; 2) en wij hebben slechts nog 10.000 andere ook zeer "belangrijke bureaucratische kwaliteit dingen" te doen zoals DBCs en DOTS. Het is allemaal zo salonfaehig en politiek correct terwijl de boel in de fik staat. 3) Maar niemand heeft het er nog over waar wij dan nog de tijd vandaan kunnen/moeten halen om gewoon onze patenten zorg te doen!? Veel succes toegewenst en hg Jan Schieveld.

Gast

#4

2017-01-30 13:39

Beste Menno,

Veel dank voor deze actie. Ik heb een link geplaatst op mijn weblog: https://psychologenpraktijk.wordpress.com/2017/01/30/stop-rom/ en op de google discussiegroep van contractvrije psychologen. Is het een idee om op te roepen tot het niet meedoen aan het ROMMEN. Als iedereen het weigert staan we sterk! Waar halen we de durf en de dapperheid om dit te weigeren. Tot hier en niet verder. Zo iets.

Hartelijke groet, Gerie Hermans
GZ-psycholoog/systeemtherapeut
Aad Cense

#5 nee, we moeten niet langer meegaan in bureaucratiserende illusies van in wezen 19e eeuws Taylorisme

2017-01-30 13:40

tkn wat ik juist aan een voorstander schreef:

 
Vandaag, 13:13
Hans van Eeken (vaneeken271259@me.com)
 
 Re: Petitie tegen ROM is aanslag op de democratisering van de GGz-zorg
 

Beste Hans

 

Ik heb de petitie tegen de ondemocratisch opgelegde wetenschappelijk niet valide en vele nadelen hebbende ROM getekend. Maar in tegenstelling tot je aanname ben ik kampioen in het toelaten van pottenkijkers. 

Maar juist omdat ik mij al zo'n dertig jaar heb blootgesteld aan "vergelijkend warenonderzoek" heb ik alleen maar beter begrepen hoe illusoir het is te denken dat je daaruit een objectief oordeel kunt construeren. Het is een doodlopende weg en zal dat zeker in de psychiatrie ook blijven.

 

Dat wil niet zeggen dat ik het niet nodig vind het kaf van het koren te scheiden, maar daartoe zijn andere en bescheidener middelen , - middelen die ook beter inpasbaar zijn in de directe communicatie over het aanbod dan een bureaucratische abstractie -, geschikter.

 

Bovendien minder geestdodend voor zowel patient als behandelaar om eens in de zoveel tijd eens van middel te wisselen ...

 

Groet

 

Aad


Gast

#6

2017-01-30 19:03

Wellicht is een iets duidelijkere uitleg over waar het fout gaat ook handig. Ikzelf heb als commentaar bij mn stem deze website gemeld https://handlewithcare.wordpress.com/2016/06/03/met-de-billen-bloot-gerommel-met-de-rom/
Het verhaal van deze verpleegkundige toont alle (kleine & grote & zeer grote) gebreken van de ROM aan.
Pas na het lezen van dat verhaal wist ik 100% zeker dat ik de petitie wilde tekenen.
Mijn advies is dan ook om alle mensen die op de petitielink hebben geklikt te verwijzen naar deze pagina om hen over de streep te halen.

succes verder !
Alain

#7 Re:

2017-01-30 19:09

#4: -  

 Ik denk dat deze link ook een mooi plekje op je weblog EN in de discussiegroep hoort te krijgen.

handlewithcare.wordpress.com/2016/06/03 *slash*  met-de-billen-bloot-gerommel-met-de-rom

 

mvgrt

Alain Bos (patiënt)


Gast

#8

2017-02-01 20:29

nogmaals , y h. stel voor te staken om pat aan te nemen gedurende 3 mnd zoa;s in 2004 of 2002, behoorde toen tot de initiatienemers. we haalden toen de opening van het journaal. nu zie ik inertie, heb opnames daarvan . we werden door sommige van onze eigen bestuursleden Vereniginging NVVP de heksen van gelderland genoemd . dus heel fijn dat jullie iets doen. hgr yteke hettinga

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Facebook