Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte


Gast

#26

2011-10-07 15:24

Weet u wat het is op het moment dat wij als westerse medebewoners er iets van vinden dan zijn we discrimenerend, ik denk toch echt dat dit iets genuanceerder ligt Moskee geen probleem maar dan wil ik ook een kerk in marokko en of turkeije en of libie en of vul dit zelf verder maar in
een gebeds ruimte niets mis mee maar een moskee NEE

Gast

#27

2011-10-07 15:35

Eigenlijk krijgen onze moslim medebewoners wel heel veel aandacht op deze manier
ik heb niets tegen religie
maar als je de interpetatie van de koran hoort van verschillende imam's en moskee gangers dan denk ik dat we alles in het werk moeten stellen om dit in zoetermeer of waar dan ook moeten verkomen
Er wordt namelijk gezegd begeef je onder de ongelovige en bouw je tempel zodat we ons sterk kunnen maken om alle cristenen te verdrijven
Is dit dan wat we willen ?
mensen let op ga niet van het beste van de mensen uit een moskee is tot op heden nog steeds een broedplaats voor onrust en aansturen van terroristiche activiteiten
S.S.R

#28

2011-10-07 15:44

nA EEN BEETJE GOOGELEN VOND IK DIT OP INTERNET:

Gemeente Zoetermeer:"De stichting Islamitisch Centrum Zoetermeer is redelijk extreem,"

De Stichting Islamitisch Centrum Zoetermeer krijgt geen toestemming om zich te vestigen in een bedrijfspand aan de Willem Dreeslaan in Oosterheem. Dat blijkt uit een brief die aan de stichting en aan Midi Center, dat het bedrijfspand verkoopt, is gestuurd.

“Het gebouw mag niet voor levensbeschouwelijke doeleinden worden gebruikt,” licht een voorlichtster van de gemeente toe. “De gemeente heeft de regie in handen over welke functies in het gebouw komen.” In het pand mogen volgens het bestemmingsplan alleen bedrijven zich vestigen.

De Stichting Islamitisch Centrum Zoetermeer, voorheen Stichting Al Ichlaas, houdt zich bezig met het geven van lessen in de koran en Arabische les voor kinderen van 5 tot en met 14 jaar, om basiskennis op te doen van de islam. Daarnaast bieden ze ook sporten en recreatie-activiteiten aan. De gebedsactiviteiten en levensbeschouwelijke lessen zijn in strijd met het bestemmingsplan.

Woordvoerster gemeente “Reputatie van de stichting discutabel”
Behalve het bestemmingsplan speelt volgens de gemeente ook mee dat reputatie van de stichting discutabel is. “De stichting is redelijk extreem,” legt de woordvoerster uit. “Er is bijvoorbeeld een strenge scheiding tussen jongens en meisjes. Dat bevordert de integratie niet.”

De gemeente is niet van plan een alternatieve locatie voor de stichting te vinden. “Dat doen we voor niemand, dus ook niet voor deze stichting.” Eerder liepen de plannen voor de bouw van een moskee aan de Spruitkoolakker ook op niets uit. “De stichting had daar 600 vierkante meter grond gereserveerd, maar de koop is niet doorgegaan.”

Mocht de verkoop van het bedrijfspand ondanks de waarschuwing van de gemeente toch doorgaan, dan zullen de betrokken partijen, waaronder de stichting en Midi Center, een boete moeten betalen.

De stichting was niet voor commentaar bereikbaar.
(AD/14-04-2009)

Moskeewijzer.nl

Labels: Moskee

Article source: http://www.zoetermeernieuws.nl/2011/10/gemeente-zoetermeerde-stichting.html

iK BEGRIJP DUS NIET ZO GOED WAAROM ZE DIT NU INEENS WEL HIER WILLEN VESTIGEN!
Midden in een woonwijk, tussen de koophuizen!
Marco

#29 Moskee

2011-10-07 16:50

Wie wil er nou een gebouw naast de deur waar wekelijks vele bezoekers zullen komen ????
Naast de verkeersdrukte en parkeerproblemen in de wijk zal er ongetwijfeld geluidsoverlast hierdoor ontstaan. Als men zoiets wilt realiseren denk dan van te voren hierover na en "plant" dit niet zomaar in een woonwijk !! Wat zou het een prima oplossing zijn om dit te realiseren waar er reeds een goede infra structuur aanwezig is en makkelijk te bereiken en waar zo weining mensen hier last van hebben ??? Inderdaad: Industrie terrein of van Tuyllpark ????
Master

#30 Re: tekenen jullie dit dan ook?

2011-10-07 16:58


Gast

#31

2011-10-07 17:07

Ophoeren. duidelijk?

Gast

#32

2011-10-07 17:39

Religie, welke religie dan ook, heeft over het algemeen meer ellende dan goeds gebracht. Vandaar: Geen gebedsruimte, waar dan ook!
Plundra, Goed op Dreef

#33 op koers...

2011-10-07 19:03

Dit gaat lekker. De Vaart zit er in. We zijn goed op Dreef..Bovendien moeten we de gemeente op 13 oktober confronteren met de uitspraken in het AD van 14-4-2009. Er zou geen alternatieve locatie komen en zij bevestigen zelf wat algemeen bekend is van deze stichting...Wat moet er nog meer worden gezegd/gebeuren om de gemeente te overtuigen?

Gast

#34

2011-10-07 19:07

Geen groen weg voor de bouw van een gebedshuis!

E. Bakker

#35

2011-10-07 19:26

Dit is inderdaad belachelijk een moskee in deze wijk. Verpest het aangezicht volledig!
We wonen in een democratisch land, maar luisteren naar de burgers? Ho maar; er wordt gewoon iets besloten, en een beetje heldere communicatie vanuit de Gemeente Zoetermeer? Helemaal niets, en niet tijdig genoeg.

Misschien moet er ook een actiecommite gestart worden tegen de komst van deze moskee. Actiecommitee SterigeNIKS heeft ook veel voor elkaar gekregen. De Gemeente houdt niet zo van actiecommitees!
Laten we de krachten bundelen! Iemand een mailadres waar mensen zich aan kunnen melden die graag deel willen nemen aan het actiecommitee? Dan bieden de de gemeente namens het actiecommitee deze petitie aan.
Ze kunnen onze boodschap niet negeren!

Gast

#36

2011-10-07 19:31

Inderdaad naast SILVERDOME of DUTCH WATER DREAMS is nog plek zat. Goed bereikbaar ook voor evenementen. Of bij de GAMMA in de buurt (stond het pand van SAFE MOTORS niet leeg?). Plan zoiets daar, daar is de ruimte en geen omwonenden!!
GEMEENTE: LUISTER NAAR DE BURGER EN HOU ONS TEVREDEN!

Gast

#37

2011-10-07 19:37

L.S.,
Geen draagvlak voor een moskee in Seghtwaert, genoeg gebedsruimtes, al op andere plakken geprobeerd. En te weinig moslims in seghwaert.

Gast

#38

2011-10-07 19:38

We zijn indd goed op weg! Stuur de petitie door naar iedereen in je omgeving. Hoe meer handtekeningen, hoe sterker wij staan met z'n allen!

Gast

#39

2011-10-07 20:09

Dat actiecommitee is een prima plan!! Wie wil er een oprichten, met een duidelijk voorzitter? Zodra een e-mailadres bekend is wil ik mij direct aanmelden!
De Buurman van de overkant

#40 Moskee in Seghwaert

2011-10-07 20:11

Een moskee in mijn wijk ? En dan ook nogeens drie straten verderop ? Ja, waarom niet ? Zijn Zoetermeerders werkelijk zo bekrompen en intolerant ? Wees trots op onze multiculturele samenleving waarin iedere geloofsovertuiging z'n eigen gebedsruimte kan krijgen. We hebben enorm veel kerken in Zoetermeer, voor wel iedere stroming twee, we hebben enkele Koninkrijkszalen van de Jehova's, een mormonentempel op de Oyslaan en een Hindoestaanse tempel in aanbouw in Oosterheem. De Islamitische gemeenschap in Zoetermeer moet het doen met een veel te kleine ruimte in Meerzicht. Fijn dat er voor hen nu een mogelijkheid komt voor meer ruimte, en geen probleem dat dat bij mij in de buurt is. Ik ben trots op mijn multiculturele stad. En de ene stroming wil graag zijn aanhang naar binnen lokken door luid de klok te luiden de ander door geroep vanaf een minaret; prachtig. Dat de bouw van zo'n moskee ten kosten zou gaan van het groen is natuurlijk een lachertje; welk groen ? Dat stukje gras tussen de Jehova's en de dansschool ? Da's natuurlijk zoeken naar een reden om maar geen moskee als buurman. Ik wist niet dat ik in zo'n zielige buurt woon. Laat maar komen die moskee.
bezorgde inwoner

#41 moskee

2011-10-07 20:11

Doen ze maar in hun eigen land
Mogen wij kerk bouwen in marokko
?
Nee
Ethan

#42 Re:

2011-10-07 20:24

#28: S.S.R -

Deze Al- Ichlaas? Dat is niet een beetje extreem, dat is zéér extreem, hier halen ze Anwar al-'Awlaqie aan als respectabele geleerde (Dat is die terrorist die de Amerikanen vorige week hebben neergekacheld)

 

http://www.al-ichlaas.nl/video/lezingen/620-geleerden-blind-volgen.html

 

http://ejbron.wordpress.com/nieuws/

Bronbode

#43 Radicale extremisten

2011-10-07 20:31

Stichting achter de moskee in Seghwaert Al ichlaas blijken aanhangers van de zeer radicale sheikh Anwar al-’Awlaqie te zijn.
http://ejbron.wordpress.com/nieuws/

Gast

#44

2011-10-07 20:49

Ontzettend lelijk en herrie. Lijkt mij bovendien dat er genoeg gebedshuizen zijn

Gast

#45

2011-10-07 20:58

We wonen niet in amerika!!! Nl is een mooi groenrijk land! Bidden doe je thuis! Hiervoor sloop je geen groen e.d.!!

Gast

#46

2011-10-07 21:04

We worden als burgers bedonderd waar we bijstaan! Hier zijn weer flinke fouten gemaakt

check: zoetermeernieuws.nl (zie onderstaande tekst)

Ook politieke partijen in de gemeenteraad niet op de hoogte van bouwplannen Moskee

De Zoetermeernieuws redactie heeft op 15 september 2011 al gevraagd aan fractievoorzitter Daniël Westhoek van de SP of hij op de hoogte was voor de plannen voor de bouw van een Moskee in Seghwaert.

Daniël Westhoek liet ons via de mail het volgende weten, "Ik weet niets van de komst van een moskee.Ben zelf ook woonachtig in de wijk Seghwaert maar heb nog niets vernomen."

De redactie was al eerder door onderzoek te weten gekomen dat er plannen lagen voor de bouw van de Moskee in Seghwaert.

Secret Society
Zelfs binnen het college van Burgemeester en Wethouders zijn er geheimen die de wethouders niet met elkaar delen en al helemaal niet met de gemeenteraad of de burgers.Ook de derde macht (ambtenaren) delen niet alles met de wethouders.Dit blijkt uit berichtgeving op RTVwest alwaar Lijst Hilbrand Nawijn aangeeft dat de Raad niets wist van de plannen van wethouder Speel en zijn ambtenaren.LHN zegt daarover tegen RTVwest

"Volgens Lijst Hilbrand Nawijn is de gemeenteraad niet geïnformeerd over de moskee.

De partij wil dat het besluit over het bouwplan wordt uitgesteld tot de bewoners hebben kunnen reageren. Verder zou de moskee geen minaretten mogen hebben en geen geluid maken."

Het is op z'n minst vreemd te noemen dat Lijst Nawijn niks wist van de plannen omdat er in het college een wethouder van LHN zit.Mariette van Leeuwen wist dus ook van niks. Dat geeft aan dat de verhoudingen en communicatie binnen het college ook slecht is en totaal geen vertrouwen is binnen het college en dat de democratie in Zoetermeer ver te zoeken is.

Dit is de zoveelste keer dat het mis is.Men doet gewoon maar wat en als het ontdekt wordt weet men niet hoe snel men de berichten naar buiten moet brengen.Allerlei voorgenomen plannen liggen in een geheime la en plots tovert men deze tevoorschijn.Wethouder Speel en zijn ambtenaren wisten allang dat dit een enorme onrust zou geven onder de omwonenden in de wijk Seghwaert.
Toch wil men ook deze plannen zonder de Raad daarover van te voren in te lichten doordrukken net als dat gebeurde met de plannen voor de bouw van de horeca aan de Noord-Aa. Ook hier had men lak aan de mening van de omwonenden.Zoetermeer begint steeds meer te lijken op de eerste beste dictatuur alwaar de bevolking geen zeggenschap heeft. In heel de Arabische wereld is men bezig met het opruimen van de dictatoriale regimes en in Zoetermeer is er één ontstaan.


Gelukkig krijgen we straks dankzij deze dictatoriale wethouders en ambtenaren een heel eigen geluid in Seghwaert; Allaaaaaaaaaah!!!




Gast

#47

2011-10-07 21:04

wat een schande dat ze op geen enkele manier rekening houden met de bewoners van Seghwaert, maar hieruit blijk maar weer is dat ze alleen maar aan zich zelf denken en niet aan de bewoners wat een stel hypocrieten zijn dat die in Seghwaert een moskee willen laten bouwen, wand hoeveel verdienen ze hier aan? kijk maar wat ze op het Noord AA doen ze hadden ook daar maling aan de bewoners ze gaan er dood leuk een restaurant bouwen om dat die pannenkoeken hun portemonnee willen vullen laten ze die moskee ergens anders bouwen bij voorbeeld op de maan:-)

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2011-10-07 21:10


S.S.R

#49

2011-10-07 21:21

07 okt 2011

De gemeente Zoetermeer stuit op felle weerstand van omwonenden van de Roggeakker in Seghwaert. Er liggen plannen klaar om hier binnen korte tijd een moskee te laten verijzen, maar buurtbewoners zien dit absoluut niet zitten. Ook Trots Zoetermeer en Lijst Hilbrand Nawijn zetten hun vraagtekens bij de plannen van de gemeente.

moskee
Door Jens van Pieterson

Gisteravond organiseerde de gemeente Zoetermeer in het Wapen van Zoetermeer een bijeenkomst voor bewoners uit de wijk Seghwaert. Niet vanwege de plannen die er zijn om een moskee te bouwen, maar om het WOP (Wijk Ontwikkelings Plan) te presenteren. Toch was er voor de aanwezige bewoners van de wijk maar één gespreksonderwerp: de moskee.
De WOP-presentatie werd ingeleid door wethouder Hans Haring (D66), maar hij had zichtbaar moeite met het zijn inleiding. Om de haverklap werd hij onderbroken door boze en verontwaardigde buurtbewoners. Dit omdat de gemeente de dag ervoor een ongeadresseerde brief aan de bewoners van Seghwaert heeft gestuurd over de komst van de moskee.
De verontwaardiging zit hem volgens de meeste buurtbewoners in de in hun ogen slechte communicatie van de gemeente. Bovendien zien veel buurtbewoners het simpelweg niet zitten dat er in de buurt een moskee komt. De redenen hiervoor lopen uiteen.
Zo is de angst voor een verkeerschaos groot. De gemeenschap die de moskee zou moeten gaan bekostigen heeft zo’n 7000 leden en dit is volgens veel bewoners een te groot aantal om in de wijk te laten parkeren. Verder is men bang dat er een hoop groen verloren gaat, of dat het straatbeeld van de wijk verstoord wordt.
Ook op het internet is de discussie in volle gang. Ruim 100 mensen hebben al bezwaar aangetekend in een online petitie met de naam ‘Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte.’
Aankomende donderdag 13 oktober is er in het gemeentehuis een informatieavond, georganiseerd door de gemeente, voor bewoners waarin zij volop vragen kunnen stellen over de bouw van de gebedsruimte.
Volgende week meer in het Streekblad


Gast

#50

2011-10-07 21:36

De doorgaande weg van de spruitkoolakker naar de ruimtebaan vormt nu al een groot probleem, slibt dicht op delen van de dag, en ruimtebaan opdraaien is vaak lastig vanwege verkeer. Deze kruizing wordt er absoluut NIET veiliger op als er een gebedsruimte wordt gebouwd, waar veel aanhangers op af komen.
De verkeerssituatie zal dan aangepast moeten worden (om o.a. de doorstroom te kunnen garanderen), en dat gaat de gemeente een hoop geld kosten. Geld dat er niet is, en dat betaald wordt door de zuur verdiende centjes van de inwoners.

Laat de Gemeente liever eens geld pompen in het behoud van een ZIEKENHUIS in de Gemeente Zoetermeer. Dat lijkt me prio nummero 1 op dit moment!!!!
Straks hebben we geen ziekenhuis meer, maar ach kunnen wel wel met zn allen naar de moskee.