€200 en nog veel meer: GEEN STIJL

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie €200 en nog veel meer: GEEN STIJL.


Gast

#801

2011-10-26 12:15

het is ook geen styl wij zijn ziek en worden gestraft
omdat we een ziekte hebben die we niet willen.

Gast

#802

2011-10-26 12:16

Het is discriminerend voor deze groep mensen die het al moeilijk genoeg hebben en vaak al weinig geld te besteden hebben!
Mariska

#803

2011-10-26 12:17

Het is discriminerend dat deze mensen die het toch al vaak heel moeilijk hebben extra moeten gaan betalen. Ze hebben het vaak al niet breed!

Gast

#804

2011-10-26 12:20

Ik ben zelf 3 maanden bij ggz afdeling in Drachten opgenomen geweest - het is een vreselijke tijd ook voor je gezin om zoiets mee te maken. Als er dan ook nog geldeljk gedoe gaat komen bij zo'n psychisch zeer moeilijke tijd - daar zou ik echt niet tegen kunnen.

Gast

#805

2011-10-26 12:24

Nog meer, waar moeten de meesten er van betalen.

Gast

#806

2011-10-26 12:30

voor veel mensen met minimaal inkom (dus uitkering) die vaker ook last van depressie of zo hebben is dat gewoon niet te betalen.

Gast

#807

2011-10-26 12:39

Goedkoop = duurkoop. Vooral in de gezonheidszorg!!

Gast

#808

2011-10-26 12:41

Bezuinig zinnig....

Gast

#809

2011-10-26 12:43

Welk middel hebben we hier om deze regering tot stoppen te dwingen met deze absurde maatregelen??
Ik kon al niet meer naar de polikliniek omdat ik de kosten niet kon betalen, dit wordt niet beter. Ik moest altijd al een hoge zktekosten verzekering afsluiten vanwege chronische klachten, daar komt nu nog meer bij??? Onmogelijk dit op te brengen, ronduit onmogelijk; wat voor inkomen moet je eigenlijk hebben om normale gezondheidszorg te kunnen ontvangen???
met pijn en veel moeite heb ik altijd alles opgebracht, maar de grens is overschreden.
Ik ben al zeven jaar niet met vakantie geweest. leuk he??

Vanmorgen las ik in de krant (ja de verkeerde) dat Albert Hein de kwaliteitsbiefstukken van de duurdere prijsklasse achter slot en grendel moet zetten.
Wat voor signaal is dit mensen??

Gast

#810

2011-10-26 12:48

Deze regering is helemaal een schande in bijna al hun besluiten maar vooral op gezondheid.
Dus weg met dit rechts gedoogkabinet.
m.vr.gr,
Cees Pijnenburg


Gast

#811

2011-10-26 12:49

De doelgroep chronische psychiatrische patienten met nu al zeer wenig geld kunnen deze eigen bijdrage niet betalen. Een aantal zal afhaken van zorg, terwijl deze wel langdurend nodig is.
blabla

#812 Re:

2011-10-26 12:52

#19: -

Ja, dan zullen we het maar niet hebben over al die anderen die zich een psychiatrisch etiket laten opplakken door die zogenaamde behandelingen bij de GGZ. De psychiatrie maakt van normale karaktertrekken zelfs een ziekte. De GGZ bestaat van subsidies en onschuldige mensen met een grote hulpvraag worden de grond in getrokken door ze aan het lijntje te houden met dagbehandelingen en medicatie die gelijk staat aan HARDDRUGS. Ik zal deze petitie nooit of te nimmer tekenen.


Gast

#813

2011-10-26 12:55

Ik vind deze petitie een goed en zinvol initiatief.

Gast

#814

2011-10-26 12:59

deze bezuiniging gaat averrechts werken. het gevolg, meer crisisopnames, mensen zwerven over straat i.p.v. oopvang, dus bijv. de politie wordt meer belast met verslaafden, thuislozen, patienten met psychotische klachten enz. deze minister heeft al eerder laten zien of niet laten zien eigenlijk, dat ze niet luistert naar mensen uit de praktijk.

Gast

#815 Re: Re:

2011-10-26 13:00

#812: blabla - Re:  

even een reactie op 812:

Wat een kortzichtige conclusie. Jammer dat sommige mensen hun mening geven over dingen en pretenderen dat dat ergens op gebaseerd is, maar eigenlijk gewoon blij moeten zijn dat het hun niet betreft en anderen niet zo snel veroordelen.


Gast

#816

2011-10-26 13:05

Nodig zoveel mogelijk kamerleden uit bij de GGZ op de werkvloer. Dan ziet men met eigen ogen om welke doelgroep het gaat. Mensen die GGZ zorg zelf kunnen betalen gaan wel particulier.

Gast

#817

2011-10-26 13:08

dit is schandalig, mensen die geestelijke hulp nodig hebben zitten al vaak genoeg in meerdere problemen en dit kunnen ze er echt niet er boven op hebben!

Gast

#818

2011-10-26 13:15

bezuinig maar op ontwikkelings hulp toch een bodemloze put

Gast

#819

2011-10-26 13:19

Mensen gaan de behandeling stop zetten, decompenseren en moeten weer bij af beginnen,waar is alle energie en geld die geleverd is door de klant en de begeleider voor nodig geweest

Gast

#820

2011-10-26 13:20

de zwakste groep in de samenleving wordt onevenredig in zijn/haar portemonnee getroffen
blabla

#821 Re: Re: Re:

2011-10-26 13:22

#815: - Re: Re:

Uw reactie is kortzichtig! Het is geen mening, maar het zijn feiten. Ik heb dit zelf aan den lijve ondervonden aangezien ik er als tiener zelf met een hulpvraag ben geweest en thans zie ik het nu 20 jaar later bij mijn cliënten ook gebeuren. Welke gek gaat er nou 30 verschillende soorten hersenmedicatie aan een kind van 16 voorschrijven??? Over 2 jaar is zij definitief kapot gemaakt. Overigens ben ik op zakelijke vlak in gesprek geweest op een GGZ kantoor en men bleef hameren op mensen zo lang mogelijk in behandeling te krijgen om zoveel mogelijk subsidie op te strijken (!) De hele basis is ziek. Psychiatrie bestaat uit pseudo artsen en ze stemmen over nieuwe aandoeningen voor de DSM die in 2013 uitkomt. Nog meer etiketjes te plakken!!! Psyco-sociale therapie is de toekomst en niet een hele industrie die wordt gesponsord door BIG FARMA en bestaat uit graaiende managers.

Voor de goede hulpverleners, ga zo door! En voor degene die een slaatje slaan uit andermans shit, oprotten!
http://users.telenet.be/antipsychiatrie/


Gast

#822

2011-10-26 13:45

blij dat deze petitie opgesteld is. Noodzaak om te protesteren tegen zoveel discriminatie (onrecht vooral aan de patiënt) We moeten toch niet terug naar de tijd dat de psychisch zieke vooral in de gevangenissen kwamen of ergens in kelder of op zolder opgesloten en uitgesloten van de maatschappij.

Gast

#823

2011-10-26 13:55


Dinsdag, 16 augustus 2011 15:45

In onze no-risk society worden geen afwijkingen van de norm en van onze verwachtingen geaccepteerd. Het mag ons alleen maar goed gaan.
Als dat onverhoopt niet het geval is, betreft het vast een aandoening die wel met een pilletje te verhelpen is.
Mijn dochter Isa, 13 jaar, heeft het DNK-syndroom. Mijn vrouw en ik zijn opgelucht dat de diagnose eindelijk is vastgesteld. U vraagt zich wellicht af: DNK-syndroom? ADHD, PDD-NOS (autisme), burn-out; die ziekten zijn inmiddels in hoge mate bekend. Maar DNK-syndroom? Ik schets enkele symptomen bij mijn dochter: ze staart ons soms met grote ogen aan, ze is snel afgeleid, ze is de hele dag met haar uiterlijk bezig, ze kan niet lang met ons aan tafel zitten, ze 'bekt' steeds vaker terug, ze zit uren voor de tv of laptop en ze wil steeds later naar bed. Wordt het u nu duidelijk? DNK staat voor DoodNormaal Kind.
'Ziek'
Een doodnormaal kind lijkt in onze huidige samenleving een uitzondering te worden. De medicalisering neemt steeds grotere vormen aan. Gezond zijn is niet normaal, ziek zijn wel. De nieuwe editie van het Handboek voor de psychiatrie (DSM-5) is daarvan een treffend voorbeeld. Europese psychologen spraken in de Volkskrant van vorige week zaterdag terecht de vrees uit dat normaal gedrag steeds vaker het label 'ziek' zal krijgen zodra in 2013 de nieuwe editie wordt uitgegeven door de American Psychiatric Association.
De medicalisering van de samenleving is een trend die niet meer te keren lijkt. Op het schoolplein is het normaal als je aan een andere ouder vraagt: 'En wat voor psychische aandoening heeft jouw kind? Krijgt hij daar ook een rugzakje voor?' Eén op de vier westerse mensen heeft inmiddels een psychische aandoening. Het gebruik van antidepressiva is gigantisch toegenomen. Zijn we met z'n allen echt zo veel depressiever geworden? De diagnose van ADHD bij kinderen wordt wereldwijd veel vaker gesteld dan vroeger. Is het niet ook een modeterm geworden voor vooral jongetjes die gewoon druk of ondeugend zijn?
Niemand is gezond
In Van Dale wordt medicalisering gedefinieerd als: 'Overmatige bemoeienis van de geneeskunde met het menselijk leven.' Vroeger was er maar een beperkt lijstje van bekende ziekten. Tegenwoordig luidt de sterk verruimde definitie van gezondheid: 'Een totale toestand van lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden.' Uitgaande van deze definitie is waarschijnlijk niemand van ons volledig gezond. Het begrip 'depressie' is sterk aan inflatie onderhevig. Een dagje somber, en we noemen ons al 'depri' - maar even een pilletje slikken dan.
Hoe komt het dat de medicalisering zo'n vlucht heeft genomen? Ten eerste door de technologische vooruitgang. De medische wetenschap weet steeds meer. Zelfs al vóór onze geboorte. Professor Hans Galjaard, grondlegger van de prenatale screening, heeft daarover onlangs in de Volkskrant gezegd: 'Ieder kind heeft straks een kaart van zijn genen.' Hij voorziet een hoop getob als in de komende decennia iedereen beter en eerder dan ooit te weten zal komen welke ziekten er voor hem of haar op de loer liggen.
Ten tweede kunnen de belangen van de farmaceutische industrie en onderzoekers niet als verklaring voor de medicalisering worden uitgevlakt. De farma-industrie ontwikkelt niet alleen nieuwe medicijnen, maar bedenkt ook nieuwe ziekten, om zo miljarden te verdienen. Die ziekten zijn dan zo breed en vaag geformuleerd, dat bijna iedereen zich ziek moet voelen. Het is zoals Jeffrey Robinson verwoordt in zijn boek De Medicijnenmaffia (2003): 'Als je als rijke westerling last hebt van erectiestoornissen staat Big Farma voor je klaar met Viagra. Maar als je toevallig in Afrika geboren bent en je lijdt aan malaria of je hebt diarree of mazelen, is de kans groot dat je zult sterven.'
Checklist
Ten derde is de medicalisering aan de prestatiemaatschappij of no-risk society te wijten. We accepteren geen afwijkingen van de norm of risico's meer. Een kind dat niet goed presteert op school, heeft ADHD of een andere psychische stoornis. Het is niet vreemd dat Thea Heeren, bestuurder van GGZ Centraal, in de praktijk ziet dat mensen de 'kleine DSM' (een samenvatting van het grote handboek) gebruiken om te kijken of ze een bepaalde stoornis hebben. Kunnen ze alle criteria op een checklist afvinken, dan vinden ze dat ze een ziekte hebben waarvoor een behandeling moeten krijgen.
In de toekomst is een gezonde persoon waarschijnlijk iemand wiens erfelijk materiaal nog niet onderzocht is. Diagnoses zullen steeds vroeger gesteld worden. En we zullen eisen dat daaraan door de medici iets wordt gedaan. Maar zullen we ons niet doodongelukkig voelen, vooral als er geen behandeling voor de ziekte mogelijk blijkt? Of slikken gezonde mensen straks pillen om zich nog beter te voelen?
Professor Galjaard sprak in de Volkskrant (19 juli) wijze woorden: 'Leven moet je leven. Als je ziek wordt, wordt het nog zwaar genoeg.' Het wordt hoog tijd de medicalisering van de samenleving een halt toe te roepen. Noodgedwongen - onder druk van de uit de hand lopende zorgkosten - is het kabinet daarmee al begonnen. Er wordt flink bezuinigd op de geestelijke gezondheidszorg. Minister Schippers vindt psychische ziekten niet echt ziekten. Dat is een gezonde opvatting.
Bron: Volkskrant.nl

Gast

#824

2011-10-26 13:59

Laten we samen sterk blijven

Gast

#825

2011-10-26 14:03

Vreselijk om zieke mensen de toegang tot essentiele zorg te ontzeggen. Heeft Den Haag wel een beld van wat psychiatrie betekent?