Behoud het Fransebos in Genk

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Behoud het Fransebos in Genk.

Straat met een hersenkronkel

#26

2012-02-28 11:54

Wil je een speciale straat zien, dan moet je de bresserstraat eens gaan bekijken : hier volgen twee hoeken van 90 graden elkaar onmiddellijk op. Dit is echt iets voor rallyrijders. Deze hoekige straat is ontsproten uit het brein van een groot studiebureau waar de stad veel belastinggeld voor betaalde. Uniek in Belgie en vlieg vooral niet uit de bocht !!!!
Zangkoor De Gevleugelde Fluiters

#27

2012-02-28 13:50

Het Zangkoor De Gevleugelde Fluiters (merel-roodborstje-zanglijster-vink-sijsje ) zal je binnenkort niet meer kunnen verwennen met hun morgenconcerten bij de koffie en de croissants of hun avondconcerten bij een glaasje wijn of champagne. Hun concertzaal HET FRANSE BOS in Genk wordt vernietigd ten voordele van enkele zakkenvullers. Zij zien zich verplicht te emigreren naar andere oorden. Alleen met de steun van de bevolking van Genk en ver daarbuiten kunnen wij onze concertzaal redden van de sloop. Wij fluiten voor jullie vanavond "You never walk alone" en hopen op jullie medewerking.

Gast

#28 Re:

2012-02-28 15:37

#24: Het verzetsleger van het Franse Bos -

Ga zo door familie De Vos , het syndicaat HFB, en de andere bosbendes ! Heel mooi . Als we genoeg materiaal hebben kunnen we het in boekvorm binden en aan de stad Genk overhandigen, dan hebben ze eens een echt verhaal om te lezen in plaats van al die reklame voor zichzelf in blaadjes zoals "GEK 3600" en al die andere dure drukwerken voor  hun eigen eer en glorie, die wij dan mogen betalen.


Gast

#29

2012-02-28 21:11

Ik vind dat jullie groot gelijk hebben, men kapt al veel te veel bossen!!!

Gast

#30

2012-02-29 17:00

#8 zoals deze gast schrijft "zinvol omgaan met urbanisatie"
Eerst inventaris maken van alle bouwkavels in Genk en binnengebieden met een hoge ecologische waarde , zowel voor mens als voor dier, beschermen.
Zoals met leegstand van woningen zou men een tax of belasting kunnen heffen op onbenutte bouwkavels indien deze ingekleurd zijn als bouwgrond. Maar het is gemakkelijker enkele families voor spotprijzen te onteigenen ipv een breder kiespubliek tegen de haren in te strijken !!!
Verkozen worden en populaire maatregelen nemen voor het grote publiek, daar wringt het schoentje. Efficient besturen is de boodschap en niet belastinggeld gebruiken om wereldvreemde projecten uit eigenbelang of puur winstbejag te financieren. Voor efficient bestuur zal een politicus in de toekomst wel beloond worden, gezien het inkrimpen van onze budgettaire mogelijkheden in de toekomst. En die efficientie geldt zowel voor natuur-woon-financieel beheer.

Gast

#31

2012-03-01 11:33

Het is typisch in Genk dat bepaalde groepen zich op kosten van de gemeenschap mogen verrijken. In andere wijken waar bepaalde personen met connecties wonen zal zo iets nooit gebeuren. Ik hoop dat met deze aktie er eindelijk een einde aan komt.

Gast

#32

2012-03-01 13:43

Denk eens aan behoud van natuur voor €-tekens!!
Elk bos is een ecosysteem!!!
€ POLITICI

#33

2012-03-01 20:10

Die € tekens glinsteren in de ogen van de politici.
DAAROM DE BESTE POLITIEKER IS EEN NAAKTE POLITIEKER DIE HEEFT TENMINSTE GEEN ZAKKEN OM € IN TE STEKEN!!!!! Ik geef toe het zal niet altijd een mooi en estetisch zicht zijn, maar wij worden toch niet in het zak gezet.

Gast

#34

2012-03-01 20:34

Pas als de laatste boom geveld is
de laatste rivier vergiftigd
de laatste vis gevangen is
de laatste vrije vogel zijn concertje gaf
zal de mens vaststellen dat geld niet eetbaar is .
grijs beton allergie

#35

2012-03-01 20:38

Genkcentrum wordt stilaan een betoncentrum, want door een chronisch gebrek aan langetermijn visie, zijn onze politici bezig met de laatste groene binnengebieden om te vormen in grijs beton. Maar ja, dat €beton vult de zakken van bepaalde mensen.
natuur-ecomomie

#36

2012-03-01 20:45

Het Europees Economisch en Sociaal Comité heeft de instandhouding van biodiversiteit omschreven als een "economie op de langere termijn,..."
Europ Public Blad C nr 48 van 15 februari 2011 blz 150 par.1.6.

Toch blijft men doorgaan met het vernietigen van natuurlijk kapitaal en ecologische structuren, die het welzijn van de omwonenden op een geestelijke en lichamelijke wijze positief beinvloeden

Gast

#37

2012-03-02 00:16

Stop het kappen van bomen, het is de voeding van mijn luchtpijp !!!

Gast

#38

2012-03-02 00:17

"SCHAAMTE" staat niet in het woordenboek van politiekers en hoeren

Gast

#39

2012-03-02 00:20

In Vlaanderen waar dagelijks bos verloren gaat ter grootte van 1,5 voetbalveld, moet elke boom gered worden !!! jef Van De Wiele, Natuurpunt Wal

Gast

#40

2012-03-02 00:23

Het is schrijnend dat er petities moeten gehouden worden om een aanslag op het milieu te verijdelen. Zijn deze politici zich wel bewust van wat ze aan het doen zijn of spelen er andere belangen ? Laat een onderzoeksjournalist dit eens uitspitten .

Gast

#41

2012-03-02 00:28

Zou de stad Genk deze gronden, die ze voor spotprijzen onteigenen, om er dan bouwplaatsen van te maken ook aan spotprijzen gaan verkopen. Misschien met zijn allen bij de stad genk hierover informeren : burgemeester@genk.be of michael.dhoore@genk.be

Gast

#42

2012-03-02 11:18

Laten we zuinig zijn op ons groen. het is een buffer tegen geluid en uitlaatgassen van het verkeer in het stadscentrum. Voor onze gemoedsrust en gezondheid behoud het Franse Bos.

Gast

#43

2012-03-02 11:19

Vergeet voor een keer hoeveel geld een miljoen is, de natuur moet nog een eeuwigheid mee !!!

Gast

#44

2012-03-02 11:23

Dries
is van een stunt niet vies
zoals een toren van honderd meter
hiervoor vond hij geen peter
bomen kappen links en rechts
altijd averechts
behoud van natuur
maar niet bij zijne gebuur
onteigenen voor een spotprijs
de stad volstorten met betongrijs
NATUUR EN GEZONDHEID

#45

2012-03-02 15:12

Het belang van STILTE GEBIEDEN EN NATUUR is van essentieel nut opdat wij psychisch en fysiek gezond zouden blijven.
Bomen en groen zuiveren de lucht en zijn noodzakelijk in stedelijke centra waar mensen dicht op elkaar wonen. Zij zorgen voor opvang van regen, breken stormen, beschermen zovele diersoorten en geven de mens rust. Er zijn al zo weinig bomen in de stadscentra en het is onze plicht met z'n allen om het resterende groen te beschermen

Gast

#46 Re: re: BEHOUD FRANSEBOS

2012-03-02 17:59


Gast

#47 behoud "Fransebos"

2012-03-02 18:04

Dat men in Genk eerst eens de leegstand nagaat alvorens alweer maar bij te bouwen...Nog even en we zijn de naam "groene stad" niet meer waardig.

Gast

#48 Franse Bos

2012-03-03 11:14

Aan de starters van deze petitie
Ikzelf woon in de Winterslagstraat en ook wij zijn "betrokken" in dit project Fransebos
onder de vorm van onteigening en bouw in onze achtertuin
Dat er overlast is in de Fransebosstraat is uiteraard vervelend maar dit is evenzo voor
de Winterslagstraat
Waar waren jullie echter toen wij samen met de NV Kibo en Boonen Mattthieu (uit de Fransebosstraat)
een geding inspanden voor de Raad van State in 2004-2005 (trouwens gewonnen) ??
Niemand wou meedoen. De stad Genk heeft toen zijn plannen gewijzigd en die werden wel
goedgekeurd
Dus men moet nu niet te hard zeuren: in 2004-2005 had er mee actie moeten ondernomen worden
in plaats van aan de zijlijn te gaan staan - een Raad van State procedure kost natuurlijk geld
Veel tijd verloren en het kwaad is voor een groot deel geschied: een gedeeltelijke ontbossing
Er waren en zijn waarschijnlijk ook nu nog een aantal mensen uit de Bresserstraat en de Loofstraat
die er echt wel voordeel bij hadden dat dit project doorging/-gaat: hun eigen achterliggende grond
werd plots een heel pak meer geld waard en men zag een financiële opportuniteit
Dus voor een groot deel: eigen schuld, dikke bult
een beetje minder kortzichtigheid toen had een groot verschil kunnen maken
Dit neemt niet weg dat dit groen niet mag verdwijnen en dat ik jullie actie steun
MVG
Merckx-Beckers
Winterslagstraat 156
Genk
een bezorgde buurtbewoner

#49

2012-03-03 19:22

#48 Uw reactie is voor een deel juist. De buurt had misschien meer als een geheel naar buiten moeten treden in het verleden. Maar het is beter laat, dan nooit om te reageren !!!
Het bewsustzijn van hoe waardevol een groen binnengebied kan zijn, is bij velen pas klaar en duidelijk geworden na de kaalslag door de groep GL van een deel van het Franse Bos, waar na een barnum publiciteit in de dagbladen over luxueuse urbanvilla's geen commerciele reactie kwam en zij gewoon de puinhoop die ze hebben aangericht achterlieten !! Ook zijn er verschillende nieuwkomers in de buurt, die van de hele problematiek niet op de hoogte waren. Door dit hernieuwd bewustzijn en een betere buurtwerking, wordt het BPA FRANSE BOS TERUG OP DE AGENDA GEPLAATST en zal de stedelijke overheid hier, in het jaar van de verkiezingen, hopelijk eens terug over nadenken en een andere invulling geven aan het resterende ecologische bos.
Dat men eerst begint met het opruimen en invullen van de oude, vervallen stelplaats van de Lijn en alle lege bouwkavels in de buurt, vooraleer men weer asfalt en beton gaat storten, en een mooi stukje natuur vernietigd enkel en allen voor het geldgewin van enkelen.

Wij hopen dat deze petitie ook voor andere buurten een aanzet mag zijn om zich tijdig te organiseren en zich niet goedschiks neer te leggen bij beslissingen van de overheid, die dikwijls tekort schiet in het denken op lange termijn, waar natuur in stedelijke binnengebieden volgens een Europese richtlijn, zoals aangegeven in een voorgaande reactie, in de toekomst van zeer groot ecologisch en economisch belang zal zijn voor onze jongere generaties.
Toch zijn wij blij dat u ondanks uw opmerkingen de petitie Franse Bos volledig steunt en dat u ook uw vrienden , familieleden en kennissen deze petitie aanbeveelt


Gast

#50 # 41

2012-03-03 19:43

Stadsgronden die openbaar verkocht werden achter het Lyceum zijn per opbod tot 180€ de vierkante meter gegaan aan praktisch allemaal Turkse Genkenaren. Voor een goedkope bouwgrond moet je niet bij de stad zijn, want voor hen primeert winst maken meestal ten koste van anderen.