Geen particulier vuurwerk meer!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Geen particulier vuurwerk meer!.


Gast

#76

2012-06-24 17:17

Per jaar wordt er 4x meer besteed aan vuurwerk dan het totale budget voor ontwikkelingssamenwerking!
Schenk je geld aan kankeronderzoek, onderwijs of een ander goed doel ipv. het zinloos in de lucht te schieten.

Gast

#77 Re:

2012-07-04 12:49

#1: -

Niet alleen in Vlaanderen...!!!Dit verbod moet ook uitgevoerd worden in andere landen!!! Vuurwerk is pure geldverspilling...,daar kunnen andere goede actie's mee gesteund worden.Er zijn genoeg organisaties die geld kunnen gebruiken om leed te verzachten bij mens en dier....!!!


Gast

#78

2012-07-21 09:51

ik ben er ook over aan het nadenken hoe we deze onnodige hobby kunnen stoppen.
een paar jaar geleden was het vuurwerk nog in de verte zichtbaar,maar in 2010 waar enkele
nieuwbouwwoningen kwamen met jonge gezinnen was het vuurwerk tot 4 huizen naast onze woning.
ik was zelf in een hypertoestand daardoor.in 2011 wist ik daardoor niet meer waarheen met mijn dieren.straks moet je een heel afgelegen plek gaan zoeken om je dieren tijdens oudejaarsnacht onder te brengen.maar we moeten nog eventjes geduld hebben,want in rond 20 december komt er dus een verschuiving van de planeten,en dat gaat een massabewusstzijn geven bij de mensen.dat wil dus zeggen dat de grote massa zich uiteindelijk bewust zal worden dat we op geen enkele manier goed bezig zijn.als de nood het hoogst is, is de redding nabij.groetjes nathalie

Gast

#79 Re:

2012-09-22 20:35

#1: -

Niet zo zeuren over iets wat zoveel vreugde geeft en bovendien prachtig om naar te kijken is. Verbied wapens, die veroorzaken veel meer leed dan wat geschrokken beesten.


Gast

#80

2012-09-22 20:45

Dieren horen niet in huizen gevangen gehouden te worden, je bent een ongelofelijke egoist als je denkt dat beesten huisdieren horen te zijn. Niet zo zeuren mensen, maar laat de beestjes lekker vrij of, eet ze op. Ik ben zelf vorig jaar naar Korea geweest en heb daar heelijk zitten te genieten van Golden Retriever, gebakken met veel knoflook en peper. Ook een soepje gegeten van kat, helaas wel levend gevild maar, desondanks HEEL smaakvol. En in de avond genoten van het vuurwerk wat daar overal en heel goedkoop te krijgen is. Eigenlijk belachelijk, dat we ons hier zo druk maken over gestresste dieren terwijl we allemaal genieten van dat stukje vlees op je bord. En een ander geniet van een mooi stukje vuurwerk!!!!!

Gast

#81 Re:

2012-09-22 20:49

#78: -

Denk je niet dat het houden van huisdieren een onnodige hobby is? Dieren worden sinds mensenheugenis gehouden om te eten of om arbeid te laten verrichten. Dieren horen in de natuur of in de pan, niet thuis om mensen een vals gevoel van geborgenheid te bieden....


Gast

#82 Re: Re:

2012-09-24 10:37

#79: - Re:

Appels en citroenen vallen moeilijk te vergelijken.

Je hebt die mening, tot bijvoorbeeld een kind / man / vrouw van je het slachtoffer wordt van de (rechtstreekse of onrechtstreekse) gevolgen van iets compleet overbodigs als vuurwerk, denk ik…

Frank

 

Ineke

#83 vuurwerk

2012-10-07 22:56

Laat a.u.b. 2011 het laatste jaar zijn dat er massaal vuurwerk werd afgestoken!!! Al dat geld kan veel beter besteed worden. Maar vooral de ellende voor de dieren. Er moet toch bezuinigd worden! Jaren geleden zijn wij uren op zoek moeten gaan naar de kat van onze dochter. Hij was zo ver weggekropen, van ellende, dat we hem niet vonden, wat we ook deden! Hij bleek in de la van het fornuis te zitten. Via achterom was hij daar terecht gekomen. Daarbij is het verschrikkelijk ongezond buiten met al rook, vooral als het windstil is of mistig.STOP ER MEE!
Ineke
Gast

#84 vuurwerk

2012-11-05 19:00

Wat zou ik blij zijn als die ellende stopt! Zelfs mensen in Nederland lijden honger, geef het daaraan. Dan zijn wij van de vervuiling verlost en de dieren hebben eindelijk ook een fijne oud en nieuw wisseling!!!!!!!!!

Rapman

#85 #12 De pracht van rozen in de lucht

2012-11-06 15:41

Wat is dit nou weer voor onzin. Ben het volledig met Retteketet eens.
Jan

#86 Vuurwerk

2012-11-15 21:33

Lijkt me geen goed idee. Denk na dat er ook ontzettend veel geld wordt verdiend aan de verkoop van vuurwerk. In tijden als crisis lijkt het toch dat mensen niet heel erg op vuurwerk bezuinigen en stuwt het de economie toch weer een beetje de goede kant op.
TM

#87

2012-11-21 05:16

Beste mensen,
Gelukkig leven wij inderdaad in een vrij land en is het voor ons mogelijk om zonder dagelijks met oorlogsgeschut te worden geconfronteerd door de straten te gaan.
Echter brengt een vrij land ook een last met zich mee: eigen verantwoordelijkheid.
Indien we alles zouden verbieden wat gevaarlijk is, of wat overlast of de dood ten gevolge kan hebben, blijft er bitter weinig over van onze moderne samenleving. Denk aan exploderende accu's van laptops, brand door kapotte verlichting en doden -zowel dieren als mensen- door het gebruik van auto's.
We hebben het in veel gevallen dan ook niet over auto's die dronken rijden of over lampen die brand stichten, maar over onzorgvuldige personen. En daar zou een actie tegen gestart moeten worden: tegen personen die onverantwoord omgaan met vuurwerk, auto's en alle andere potentieel gevaarlijke objecten. Niet tegen de objecten zelf, waar velen wél verantwoord mee omgaan en plezier aan beleven, immers: in een vrije samenleving deelt (gelukkig) niet iedereen dezelfde hobby's en plezieren.
Het afbreken van kleine vrijheden is het begin van meer inmenging met de persoonlijke levenssfeer van ons allemaal, wie weet waar wij dan ooit in wakkerschrikken. Een land vol kussens en verboden, om ons allen veilig te houden.
TM

#88 Re:

2012-11-21 05:18

#76: -

Gelukkig is dit nog altijd aan de mensen zelf: dat is het mooie van zelf beslissingen kunnen nemen. Mensen kunnen kíezen om bij te dragen, en velen doen dit ook. Anderen kopen er vuurwerk van. Dát is vrijheid, hoe cru en wrang het soms ook kan zijn. Niet iedereen is even barmhartig of zal dit ooit worden.

julie

#89

2012-12-12 23:55

ook wij zijn tegen vuurwerk,voor niets nodig,plezier? voor enkelen last en miserie voor de anderen, vooral dan voor de dieren.
Slobo

#90

2012-12-27 21:35

Dom, gevaarlijk, geldverspilling, milieuvervuiling... Zijn er positieve kanten aan vuurwerk??? Ik ben werkzaam in de sociale sector, ze zouden beter hun geld daarin investeren en tevens de dieren en natuur wat meer ondersteunen! En voor wat is het allemaal?? ... Voor een aantal domme ego's die hun eigen persoon willen verheerlijken. Als je dat plezier noemt, is het erg gesteld met de mensheid (maar dat wisten we helaas al langer). De wereld is al genoeg om zeep en we hebben het allemaal aan onszelf te danken. Het is hoog tijd om onze aandacht en energie te richten op de dingen die onze wereld vooruithelpen. En voor de mensen die het niet willen afleren om vuurwerk af te schieten, ik hoop dat jullie huis eens in brand staat (kunnen jullie zich daar ook aan vergapen)!

Gast

#91 Denk aan de mede mens en dier

2012-12-27 23:41

Stop dit gevaarlijke vermaak belachelijk dat er miljoenen euro's hieraan uit worden besteed. De mensen zouden beter moeten weten in deze tijd. Jammer dat er na zoveel incidenten de mensen er nog niet van hebben geleerd. Dan nog maar niet te spreken over de overlast en stress bij mens en dier en het milieu niet te vergeten. Geef de mensen in nood die het hard nodig hebben het geld wat er wordt uitbesteed aan vuurwerk er ontstaat dan een veel mooiere wereld dan een avondje of aantal weken vuurwerk (bommen)afsteken.

Gast

#92

2013-01-06 13:26

Graag ook verbieden in de steden. Niet alleen het platteland, maar ook de stad zit vol dieren (en mensen).
antiknalletje

#93

2013-01-08 21:02

Wist je dat een heel groot gedeelte van de nederlanders 82 procent geen vuurwerk koopt.
Niet alleen de dieren maar ook de mensen hebben veel last van kinderen die dagen lopen te knallen. Het geld kunnen ze veel beter besteden aan hen die het veel minder goed hebben in deze wereld en vol ongeloof kijken naar het wegknallen van miljoenen euro's.Doe er iets goeds mee, dat geeft enorm veel voldoening.
brammetje

#94 Re: Re:

2013-01-08 21:07

#79: - Re:

wat geschrokken beesten. Alle vogels en vele eenden zijn meteen verdwenen.Voor hen klinkt dat geknal als geweerschoten,dus vlucht voor je leven,alarm. De hele dag voor oud en nieuw,delaatste dag van het jaar en de dag erna dat gooien met knallers,een beetje plezier voor wie?

Mooi is alleen siervuurwerk zonder geknal.


Gast

#95 Re: Re: hahah , weten jullie wel dat het probleem bij illegaal vuurwerk lig ?

2013-01-11 11:51


Gast

#96

2013-08-25 21:23

Voila,alweer een dikke week ellende vooraleer onze hond weer op zijn positieve is.schudden beven,in huis plassen omdat hij niet meer buiten durft!bedankt TEMSE

Gast

#97

2013-08-26 20:35

Het vuurwerk rond de jaarwissling moe stopen .
.

#98 KUT MENSEN GA WERKEN OFZO

2013-12-08 16:15

Heey! PEDO's HIER! ga lekker werken en niet zitten kanker op vuurwerk, die kut dieren zijn ook gevaarlijk, auto rijden is ook slecht voor milieu en op wintersport is dodelijk,
Weetje? verbied gewoon alles en pleeg-zelfmoord dat is goed voor de wereld en veilig,
Besef dat jullie 'Losers' alles maar ga verbieden, alles is gevaarlijk en slecht voor milieu,

-Gr, vuurwerk-pro zz

Gast

#99

2013-12-14 22:15

Laat ons met zijn allen 1 euro betalen en laat de gemeente met de brandweer vuurwerk afsteken.
Veel minder vervuiling en de dieren niet elke dag dat de vroege knallers komen bang meer hoeven te zijn.

Gast

#100 Vuurwerk weg er mee!

2013-12-19 22:04

Vuurwerk bij particulieren word per jaar gevaarlijker helemaal door de illegale smokkel uit andere omliggende landen! Dus weg er mee!!!
Het illegaal gesmokkelde Vuurwerk wort steeds zwaarder en gevaarlijker, helemaal voor dier en natuur.
Ik zeg vuurwerk bij particulier en winkel totaal verbannen! Laat de gemeente maar een mooie gecontroleerde display maken, dan kan iedereen veilig genieten zonder pijn en rotzooi.