ABP STOP Israël Boycot!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie ABP STOP Israël Boycot!.


Gast

#201

2014-02-02 19:58

uitstekend!

Gast

#202

2014-02-03 01:09

Het is al een halve eeuw schandalig, dat Europa en de westerse landen zich voor een "beetje olie" hebben onderworpen aan de Middeleeuws mensonterende Islam. Daarbij zeer laf het enige kleine westers democratische Israel hiervoor te hebben verraden en opgeofferd.
Nederland moet zich helemaal schamen omdat zij niet alleen tijdens de WO II een zeer groot deel van de Joodse gemeenschap aan de Nazi's hebben verraden, maar ook na 1973 door de ondemocratische PvdA-er Joop den Uyl voor Arabische olie ons land, volk en cultuur hebben overgeleverd aan de wrede, discriminerende en ons allen dodelijk hatende Imams. Tot de dag van vandaag! Terwijl wij als gasexporterend land die olie niet eens zo broodnodig hadden/hebben.
Maar de Elitaire VOC-mentaliteit van op korte termijn geld verdienen ten koste van eigen volk en met het verdiende geld "Sinterklaas" spelen in het buitenland zal de ondergang van Nederland alleen maar bespoedigen. Deze Elite zijn de Judassen onder ons!
Israel als enige democratie in het Midden Oosten is door onze Judassen verraden, net zoals Obama dat (als ex? moslim) ook heeft gedaan.
Bij een massale aanval op Israel zullen de laffe westerse leiders "even te lang" wachten om Israel (militair) te hulp te schieten en zullen pas na het bijna (opnieuw) laten uitroeien van de Joden wellicht ingrijpen om in het restant van Israel een laatste strategische steunpunt in het M.O. te behouden. Vooral "Socialistisch" Europa zal dan zeggen: Zo het M.O. vraagstuk is eindelijk opgelost! We zullen de hulp aan de Palestijnen die zo "geleden hebben" nog meer vergroten en hun oorlogsslachtoffers opnieuw massaal welkom heten, als linkse kiezers! Spoedig zullen de linkse mensen merken, dat moslims OOK hen net zo moeten haten als elke NIET moslim in de wereld! LEES DE KORAN!

Gast

#203

2014-02-03 08:58

Het is een onbegrijpelijke zaak dat Nederlandse bedrijven ingaan op een dergelijke boycot. De Palestijnen zijn volledig afhankelijk van de Israelische economie en op deze manier frusteer je ook de Palestijnse samenleving op de Westbank. Onze ervaring is, daar onze dochter met haar gezin op de Westbank woont, dat de Palestijnen waar wij mee in contact komen geen enkel belang hebben bij een Palestijnse staat, ze willen onder Israelisch bestuur blijven, zeker gezien de 'Arabische Lente' in de omringende landen en de 'contacten'met de terroristische beweging Hama in de Gazastrook.

Gast

#204 Re:

2014-02-03 08:59


Gast

#205

2014-02-03 10:26

ik be het er mee eens om verzet te plegen tegen israsel te boycotten

Gast

#206

2014-02-03 10:57

Het is altijd maar weer de eenzijdige informatie die over Israël wordt gegeven, en over andere landen hoor je niets waar ook veel misstanden zijn.

Gast

#207

2014-02-03 11:37

Het is een schande dat Israel op deze wijze wordt geboycot. Er zijn tal van landen waar de mensenrechten met voeten worden betreden en er tal van overtredingen plaatsvinden. Dat soort landen moet worden geboycot. Door Israel te boycotten worden ook de Palestijnen geboycot . Waar zijn ze mee bezig?? een hetse?? belachelijk!!!
ilan

#208 Re:

2014-02-03 11:43

#202: -

Voor een groot gedeelte helemaal mee eens..

Omi

#209

2014-02-03 12:11

Ben het helemaal eens met antwoord 20

Gast

#210 De petitie in de media

2014-02-03 12:34



http://www.christelijknieuws.nl/news/5568/Online-petitie:-ABP-STOP-Israel-Boycot

03 feb

De 'Werkgroep Media en Israël' is gestart met een online petitie: ABP STOP Israel Boycot, ruim 1150 Nederlanders tekenden de petitie ondertussen. Burgers in binnen- en buitenland, divers in afkomst, religie en politieke affiliatie moedigen de voortzetting van ABP - investeringen in Israëlische banken en andere bedrijven aan.

Met een petitie willen ze geen steun verlenen aan een partijdige vorm van Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) die zich richt tegen de staat Israël omwille van 'de Palestijnse zaak’. 'De BDS-beweging is niet op vrede gericht en wijst Israëls bestaansrecht af. Desinvesteren draagt dan ook niet bij aan een klimaat van vrede en verzoening maar werkt sterk polariserend; zowel hier in Nederland als in Israël. Wij roepen ABP op om zich hier niet mee in te laten en een neutrale positie te blijven innemen in het conflict.'

Compromis:
De BDS-beweging richt zich specifiek tegen de staat Israël en stelt alleen aan haar allerlei eisen. Doordat BDS alle pijlen op Israël richt, worden andere partijen die actief betrokken zijn bij het conflict gevrijwaard van enige verantwoordelijkheid. Een oplossing is echter alleen mogelijk wanneer alle partijen bereid zijn tot een compromis.

Nederzettingen:
De oproep tot desinvestering van Israëlische bedrijven wegens het nederzettingenbeleid van Israel gaat compleet voorbij aan de juridische, historische en politieke complexiteit van de situatie. Het uitoefenen van internationale druk op Israël tijdens de nu lopende vredesbesprekingen werkt averechts en men loopt op de uitkomsten daarvan vooruit. De vraag waar de precieze grenzen zullen komen en waar Israël dus nog zal kunnen bouwen zijn dan ook punten van onderhandeling tussen de direct betrokkenen in het vredesproces. Daarnaast is er geen mogelijkheid voor Israëlische banken te kiezen op grond van woonplaats en etniciteit iemand wel of niet als klant te hebben.

Veiligheidsmuur:
De barrière tussen Israël en de Westoever (ca.5% is een betonnen muur, 95% is een hekwerk) beschermt Israëliërs tegen terreuraanslagen, totdat de situatie het toelaat om deze weer af te breken. De bouw is het gevolg van honderden Palestijnse aanslagen op burgerdoelwitten, waarbij 1000 Israëliërs zijn omgekomen en nog eens 5000 Israëliërs (ernstig) gewond zijn geraakt. Sinds de bouw van de barrière zijn de aanslagen met 90% afgenomen.

Vluchtelingen:
BDS strijdt voor het ‘recht op terugkeer’ van 5 miljoen Palestijnse vluchtelingen naar Israël en beroept zich daarbij op VN resolutie 194 uit 1949. Resolutie 194 was echter aangenomen in de VN Algemene Vergadering en heeft dus geen enkele autoriteit onder het internationaal recht. Verder richtte de resolutie zich op inheemse Joodse en Arabische vluchtelingen, die allen hun huis ontvluchtten als een gevolg van de 1948 Oorlog, die overigens is begonnen door de Arabische staten om de jonge staat Israël heen. Tenslotte is de resolutie niet van toepassing op nakomelingen van de oorspronkelijke vluchtelingen.

Democratie:
Israël is een democratie met vrije meningsuiting, vrijheid van vereniging en vergadering en een onafhankelijke rechtspraak voor iedere Israëliër, ongeacht zijn etnische of religieuze achtergrond. In geen enkel ander land in de regio kunnen burgers de staat aanklagen en hun gelijk krijgen; of zijn er zoveel mogelijkheden om te protesteren.


Datum: 3 februari 2014
Auteur: Mirjam van der Giessen - Ratna Pelle
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.petities24.com/abp_stop_israel_boycot


Gast

#211 De petitie in de media:

2014-02-03 12:43

http://www.israel-palestina.info/actueel/2014/01/30/petitie-abp-stop-israel-boycot/

http://www.israel-palestina.info/actueel/2014/01/17/pggm-jarenlang-bewerkt-door-anti-israel-lobby/

zie ook CIDI, RefDag.nl voor allerlei artikelen in verband met HasKoning, Vitens en PGGM. Met ook de visie van Haim Divon.

Gast

#213

2014-02-03 13:37

Het wordt tijd dat de oogkleppen worden verwijderd die verhinderen om te zien dat Israël een democratisch land is wat waard is om ondersteund te worden, in tegenstelling tot de naburige Arabische landen die moord en terrorisme verkondigen.

Gast

#214

2014-02-03 16:14

zo spreekt de Here der Heerscharen, om sions wil zal ik niet zwijgen, wie mijn volk israel zegen zal ik zegenen, maar wie mijn volk vervloekt zal ik vervloeken

Gast

#215

2014-02-03 17:27

I am a Native Dutchman, I Stand with Israel and there is nothing the undutch Anti-Semitic lunatics can do against it.

Gast

#216

2014-02-03 17:30

Stop met de discriminatie van Israel. Vraag maar eens aan de arabieren in Israel of ze graag onder palasteins gezag willen leven. Uit eigen ervaring weet ik dat dit niet het geval is. Maar je moet oppassen om dat in de Palasteinse gebieden te zeggen hardop te zeggen. Volgens mij hebben de palasteinen genoeg ruimte in Jordanie.
Chrystl

#217 Re: Jordanie gaf in 1988 de gebieden Judea Samaria TERUG

2014-02-03 18:29

#216: -

De titel van mijn reactie betekend dat ik geloof dat u gelijk heeft. Kunt u misschien

wat links plaatsen met getuigenissen die uw stellingname onderstrepen? Dank!


Gast

#218

2014-02-03 20:36

Stop het boycot Israel ABP of wie dan ook!!
Jitze
Gast

#219

2014-02-03 21:50

Samaria en Judea horen bij Israël.
DIt stuk land werd samen met de rest van Israël in 1922 bij besluit van de Volkerenbond aan Israël
toegewezen. Nadien is er geen rechtsgeldige wijziging meer geweest aan deze toekenning.

Ook de door Israël en de Palestijnen gesloten en geratificeerde verdragen kennen geen clausules die een boycot rechtvaardigen. Nederzettingen en bouwaktiviteiten zijn volgens deze verdragen toegestaan en dus niet verboden.

Het gehele land Israël is al 3500 jaar eigendom van - en in gebruik bij het Joodse volk Israël. Geschiedkundig en archeologisch zijn daarvoor vele bewijzen voorhanden.Ook de Bijbel spreekt daar op vele plaatsen over. En de Koran zegt hetzelfde op meerdere plaatsen.

De boycot is dus niet te rechtvaardigen.

 


Gast

#220

2014-02-04 10:24

Wat een boel gezever!

Gast

#221

2014-02-04 10:40

Het boycotten van Israël is zeer nadelig voor de mensen die nu premies betalen of pensioen ontvangen. De stabiliteit van het pensioenfonds is in gevaar, want wie Israël zegent, zal gezegend worden en wie Israël vervloekt, zal vervloekt worden. Dus kom op uw schreden terug als u niet straks te boek wilt staan als slechte beheerders van andermans geld.

Gast

#222

2014-02-04 10:52

"Kauft nicht beim Juden", was in de vorige eeuw het begin van de jodenvervolging in Europa. "Dit nooit weer!", riepen we allemaal. Daarom: "Stop de Israël-boycot !!"

Gast

#224

2014-02-04 12:27

dit is een vorm van anti-semitisme, daar doen we toch niet aan mee?
Werkgroep 'Israël en de Media'

#225 Let op; Bevestig uw handtekening!

2014-02-04 14:35

Let op; Nadat u de petitie heeft getekend, krijgt u via deze site een bevestigings-email. Als u die bevestigd dan is uw handtekening rechtsgeldig geworden in deze petitie. Dank.

Please note; After signing this petition, you will receive an e-mail to confirm and validate your vote. We kindly ask you to take notice of this email and to confirm your vote. Thank you, Todah Raba.

Werkgroep 'Israël en de Media' / Workgroup 'Israel and the Media'