Stop oneerlijke concurrentie gemeenten zonnepanelen


Anonymous

/ #102 De gemeenten gooien de deur alvast dicht

2013-12-11 17:07

http://www.wijnoordholland.nl/nieuws-overzicht/project-samenzonneenergie-geen-oneerlijke-concurrentie/

http://www.heerhugowaard.nl/nc/inwoners/uw-stad/actueel/nieuws/project-samenzonneenergie-is-geen-oneerlijke-concurrentie/

Tot zover de poging om tot een dialoog te komen.

Een stuk vol met drogreden, zoals: we verkopen veel dus is het goed. Dit kan geen argument zijn. De overheid zou van alles veel kunnen verkopen, ook zuinige CV-ketels en koelkasten. Het is een principieel punt dat dit niet de taak van de overheid zou móeten zijn. Bovendien lazen we laatst dat in het oosten van het land de concentratie zonnepanelen het hoogst is, en de concentratie van gemeentelijke inkoopacties is daar het laagst. Ik ben er van overtuigd dat overheden in goede samenwerking met ondernemers minimaal hetzelfde resultaat kunnen bereiken.
Ze zeggen "we maken het levend en ontzorgen". Dat kan ook zonder dat je de keuze maakt voor een leverancier. Het levend maken van de technologie door middel van promotie is niet hetgeen bezwaar tegen is. Het verstoren van de markt wel.
Ontzorgen is ook een dienst die de andere leveranciers leveren, er is specialisme genoeg in de markt. Ook nu weer herhalen dat jij kwaliteit beter inzichtelijk maakt dan de markt en wederom stellen dat jij een kwalitatief goed aanbod tegen een aantrekkelijke prijs levert, is alweer typisch gedrag van een concurrent: ik ben beter dan jij. 

Hoe dat er te veel leveranciers zouden zijn een rechtvaardiging kan zijn voor dit soort acties is mij helemaal een raadsel. Eigenlijk zeggen de gemeentes: er is toch te veel ondernemerschap, moeten we niet willen, wij ondermijnen uw investeringen wel. U moet niet groeien, dat willen wij doen.