Open brief aan alle leraars - De leraar spreekt...


Gast

/ #56

2014-05-18 07:45

Zo raak en juist geformuleerd ! Dankjewel voor 'het durven spreken' en de moed om het voor ons 'leerkrachten' op te nemen !
Als zelfs een inspectie-team geen oren heeft naar de moeilijkheid van de te bereiken leerplandoelen bij leerlingengroepen die niet vooruit willen en je daarop afrekent. Als er geen middelen worden voorzien in een school en je wordt daar dan opnieuw voor afgerekend door inspectie-teams. Als ouders niet meer komen luisteren op info-avonden i.v.m. studiekeuze en begeleiding van hun kinderen... Als je in de media zo wordt afgerekend op zaken waar we geen vat op hebben. Wij zijn maar uitvoerend personeel van de regels die ons worden opgelegd... ?
Waar sta je dan nog als school en leerkrachtenteam ? Geen enkele job wordt zo kritisch bekeken, beoordeeld, bekritiseerd, op de vingers gekeken als de onze ... Maar zo weinigen zijn op de hoogte van de interne regels, verwachtingen, verplichtingen, inhouden, de inzet die deze job en het werk dat deze job vraagt als je het met het nodige idealisme en zorg naar kinderen/jongeren toe, wil brengen...