Open brief aan alle leraars - De leraar spreekt...


Gast

/ #89 Re:

2014-05-19 19:34

#20: gast -

Je moet je wel heel eenzaam voelen tussen al je collega's "vakidioten". Het zijn die "vakidioten" die mij een passie gegeven hebben om verder te studeren, om verder te kijken dan onze neus lang is en met "kennis" van zaken te oordelen over wat er zich in de maatschappij afspeelt.

Ik heb zelf eerst in bedrijven gewerkt vooraleer ik de stap naar het onderwijs gezet heb, net met de bedoeling om leerlingen warm te maken voor, in mijn geval, vreemde talen en die zo goed mogelijk te leren benutten in hun dagelijkse leven. Er wordt te vaak vergeten dat je voldoende kennis nodig hebt, om het ook allemaal te kunnen. En net die kennis vind je bij je collega's die jij "vakidioten" noemt. In plaats van er zo negatief over te doen, zou je beter de handen in mekaar slaan en er samen voor de leerlingen iets van maken. Vaardigheden die ze in de samenleving nodig hebben, moeten nu eenmaal ook onderbouwd worden met kennis, anders vallen ze als een kaartenhuisje in mekaar bij de eerst wind.

Luister gerust naar de bedrijven, die snakken naar goed opgeleide mensen die eindelijk weer wat kennis van zaken hebben. Wees dus niet zo neerbuigend over die "vakidioten" aub.