VERZET WINDMOLENS - Het is nog niet te laat!


Gast

/ #3900

2016-10-19 22:39

Geachte betrokkenen,

Steun deze actie van harte!

Hoeveel energie is er voor nodig om deze masten te vervaardigen, te plaatsen, te onderhouden en bovenal na hoeveel jaar moeten deze molens weer vervangen worden?

Ik neig naar het plaatsen van zonnepanelen, deze worden laag aan de grond en/of op daken, kassen bedrijfsgebouwen geplaatst.

Dit zal niet in alle gevallen de schoonheidsprijs verdienen maar is op zeker niet zo horizonvervuilend als de molens op zee.!

Ikzelf woon in Noordwijk en heb mij bij het afgelopen strandbezoek geërgerd aan de aanblik, vooral in de vroege ochtend en bij het ondergaan van de zon, van deze molens.

Vanaf een flat (5-hoog) is de aanblik nog veel erger. Hotelgasten in 4/5-sterrenhotels, die altijd boven begane grond niveau hun (dure) hotelkamers huren, hebben 24 uur per dag dit uitzicht.

Er wordt weleens geschermd met de opmerking dat het REM-eiland ook bijna altijd te zien was, maar dit werd ervaren als een "baken in zee".

De schepen op zee, liggend op de rede voor de haven van Rotterdam zijn ook niet storend. Zij zijn niet zo hoog als de windmolens en iedere zoveel tijd is er een positieverandering.

Neem de definitieve besluitmakers een keer mee naar de 1ste of tweede verdieping van de Hotels van Oranje of Hotel Huis ter Duin.

Succes met verzet windmolens!,

Joke