Stop Benchmark met ROM


Gast

/ #9 In de tang: de eis dat ROM moet worden aangeleverd is nog overeind, terwijl dit niet mag

2017-10-24 09:43

Vage club die GGZNL. Zijn de personen die daar werken er überhaupt mee bekend hoe een kleine praktijk werkt? De tijd die er is moet ingezet worden voor de cliënt en niet voor administratie om het administreren. (Om vervolgens de zorgverzekeraar er allemaal consequenties aan te kunnen laten verbinden).
De eis die gesteld wordt in het kwaliteitsstatuut waarnaar de zorgverzekeraars refereren in hun contracten is trouwens nog steeds niet aangepast. Dus heb je contracten afgesloten moet je formeel nog steeds ROM gegevens aanleveren om aan het contract te voldoen. Doe je dat niet.... wie weet wat voor consequenties dat heeft? Tja, contract lezen is een ander verhaal: de diverse 'verenigingen' maken zich er druk om dat zorgverzekeraars de regels in hun contract ('gemiddeld uurtarief' en zo) handhaven. Niemand is verplicht het contract aan te gaan maar een kwaliteitsstatuut is verplicht voor iedereen :-( Dus enerzijds mag niet worden aangeleverd en anderzijds verplicht om aan te leveren.

Als trouwens niemand toestemming geeft (standaard tekent iedere cliënt de privacyverklaring om ook de DIS gegevens niet te hoeven aanleveren) kan ook niet voldaan worden aan de percentages die worden geëist. Niemand maakt zich druk over het aanleveren van client gegevens aan DIS?