Behoud het Fransebos in Genk

Quoted post


Gast

#7

2012-02-24 11:57

Ik ben het wel eens met deze verkaveling, weliswaar onder bepaalde voorwaarden. Destijds is dit gebied ingekleurd als woonuitbreidingsgebied. Er is destijds aan de bevolking de kans geboden om haar inspraak uit te oefenen doch op dat ogenblik is er geen enkele reactie gekomen. Als men van dit gebied een permanent groengebied had willen maken, dan had men toen moeten reageren. De voorwaarde die ik wel belangrijk vind is deze : de aangeboden bouwkavels moeten betaalbare kavels zijn. Er is ook in Genk nog altijd nood aan goedkope bouwgronden. Iedereen die een eigen huis wil bouwen, moet hiertoe de kans krijgen. Dit gebied mag niet gebruikt worden voor dure villabouw zoals het afgeblazen project van enkele jaren geleden voorstelde. En wat de onteigeningsprijzen betreft : velen vergeten dat de initiatiefnemer verplicht is om alle wegen en nutsvoorzieningen aan te leggen. De kostprijs hiervan is toch al snel zo'n € 2.000,00 per lopende meter. Als de eigenaar dit gebied zelf wilt ontwikkelen, dan moeten deze voorzieningen ook getroffen worden.

Reacties

Comité en symphatisanten Fransebos

#10 re: BEHOUD FRANSEBOS

2012-02-24 14:17:58

Behoud fransebos

Omwonenden hebben zich hierover negatief uitgesproken uitgesproken jaren geleden. Sommigen hebben hierover reeds jarenlange processen gevoerd- met eigen geld-de stad met belastinggeld - en toch drukt de stad dit wereldvreemde plan door. Er is voldoende bouwgrond te koop in het omliggende gebied hetwelk eerst moet ontgonnen worden. Waarom zou men dan niet een stuk groen binnengebied kunnen behouden, want dan profiteren alle omwonenden, jong en oud van dit prachtig stukje natuur.

Wat betreft de oneigeningsprijzen: 5 à 10€ zijn geen marktprijzen (125 à200€ per m2). De initiatiefnemers (Stad) recupereert zijn investeringen door allerhande taksen en belastingen, zodat zij en de projectontwikkelaars wel degelijk  grote winsten kunnen maken op de rug van eigenaars, die hier zijn komen wonen vooor de rust en de natuur en hiervoor de marktprijs betaalden.

 

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2012-02-24 16:33:44



Gast

#12 Re:

2012-02-24 16:40:00

#7: -

Denk dat gast n°7 alles weet over dit project en er blijkbaar woont hé !!!!!!!!!!!!

Zou eens willen zien als jij er woonde hoe je zou reageren als je maar 10 €/m² krijgt voor waar je jaren voor hebt gewerkt en gespaard !

blijkbaar een CD&VER die het fijn vind mensen te koeieneren , zolang het maar bij hun niet is .

een natuurvriend

#21 behoud fransebos

2012-02-26 19:00:00

#7: -

Beste gast n° 7 :was je er destijds bij op de infovergadering in verband met het fransebos?

Er stond toen een kleine despoot van een studie bureau uit hasselt even uit te leggen wat er onteigend zou worden en hoe het er in onze omgeving moest uitzien. Aan zijn rechterzijde stond Michael Dhoore.De reacties waren toen zo hevig tegen dit bijzonder plan van aanleg, dat Dhr. Dhoore diende tussen te komen om de zaak wat te kalmeren. Vele aanwezigen vroegen zich af wat ze er eigenlijk kwamen doen. Van inspraak was geen sprake, dit bpa moest en zou zo uitgevoerd worden. Er werden achteraf hier en daar wat toegevingen gedaan aan gedupeerde eigenaars om de zaak wat te sussen.

Wat zien we vandaag : -een deel van het bos is gerooid en staat na bijna 10 jaar weer vol met inheemse begroeing van bijna 2 meter hoog. De  natuur heeft geantwoord op de urban villa's die er moesten komen!

-de zone van de bushalte ligt er nog altijd desolaat bij en dient in de zomer als schuilplaats voor jonge vossen! De natuur neemt ook hier zijn plaats weer in.

En de mensen zouden dan niet meer mogen reageren op weer zo een mislukt project van de gemeente.