Honden aan de lijn,is voor mens en dier fijn

Deze petitie wil ik aanmaken voor alle hondenliefhebbers in Nederland .

Of je nou een schoothondje heb of een grote sint Bernard ,we houden van onze honden en willen graag op een ontspannen manier met hem of haar kunnen lopen. Sommige honden kunnen simpelweg niet met andere honden omgaan,door angst ,stress of trauma etc. Deze honden zouden ook nooit op straat los moeten en mogen lopen.

Dan heb je ook het geval dat er baasjes hun hond los laten lopen die op aangelijnde honden afkomen met alle gevolgen van dien.

 

wekelijks of in ieder geval te vaak lezen en horen we dat er weer een hond is aangevallen of een mens/kind.. om alle schuld te leggen bij de gevaarlijke vechthonden is in mijn ogen iets te makkelijk. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar om dit te voorkomen en er alles aan te doen dat dit niet kan gebeuren.

 

Ik ben ervoor dat er een verplichte aanlijnplicht geld zodra je buiten met je hond gaat lopen ,geen losloopgebieden meer in woonwijken maar alleen in buiten gebieden .

Openbare gelegenheden ook een vaste aanlijnplicht,en een fikse boete geven als de eigenaar zich daar niet aan houd.

Er word teveel gekeken naar de gevaarlijke honden zoals ze genoemd worden,terwijl er ook kleinere hondjes los lopen en zo even op een aangelijnde hond afkomen.

Hebben we niet allemaal het recht om op een ontspannen manier onze hond uit te kunnen laten?

Gewoon een algemene regel aanschaffen om alle honden verplicht aan te lijnen buiten.

Losloopgebieden buiten de woonwijken en centrum maken 

 

Ben je het hier mee eens? Teken dan deze petitie en deel hem.

 

Alvast  bedankt

Onderteken deze petitie

Vul het onderstaande formulier in om deze petitie te tekenen die is aangemaakt door Frances Van Der Vorst. Alle informatie die je opgeeft op dit formulier zal door de maker van de petitie te zien zijn.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities24.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Facebook