Kinderpaspoort-onder-de-loep

Baby's kunnen zijn verplicht om vanaf hun geboortedag zich te kunnen identificeren wanneer zij naar het buitenland gaan. Dit kan doormiddel van een identiteitskaart (voor bestemmingen binnen de EU) en een paspoort voor de andere landen. De kosten voor een ID-kaart zijn €31,85 en die van een paspoort voor €50.35. 
Voor elk identificatie middel zijn pasfoto's nodig die de aanvrager zelf dient mee te nemen. Deze pasfoto's moeten recent zijn en voldoen aan door de overheid gestelde eisen.

Een paspoort en ID-kaart zijn volgens de Nederlandse regelgeving 5 jaar geldig.

Maar in de praktijk kan een kind worden geweigerd te vertrekken naar zijn bestemming, wanneer de douane-beambte niet aan de hand  het reisdocument kan zien of het kind bij de pasfoto op het bewijs hoort. 
Soms worden reisdocumenten al afgegeven binnen een maand na de geboorte, waarbij een kind een jaar later vaak niet veel meer lijkt op de pasfoto op het document.

 

Wij pleitten voor een kinderpaspoort dat elk jaar opnieuw moet worden aangevraagd, met een recente foto, tegen een gereduceerd tarief. Dit zodat er problemen bij de grenzen kunnen worden voorkomen.

Onderteken deze petitie

Door te tekenen geef ik Alias toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities24.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Facebook