Manifest ”Verbeterde Acute Spoed Eisende Hulp in de Veiligheidsregio R-R"

                Manifest    ”Verbeterde Acute Spoed Eisende Hulp in de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond”  

De spoedeisende hulp (SEH) in Rotterdam-Rijnmond neemt onacceptabele vormen aan. De veiligheid van mensen die in de regio wonen, werken en recreëren is ernstig in het geding. Het Burgerinitiatief  ‘Verbeterde Acute Spoed Eisende Hulp VRR’ roept 15 gemeenteraden in de Rijnmond, wethouders en burgemeesters op hun verantwoordelijkheid te nemen door zo snel mogelijk iedereen in de SEH-zorgketen aan te spreken op hun, verkeerd uitgevoerde, besparingsdrift.

Overal verdwijnen huisartsenposten en apotheken die 7 dagen in de week 24 uur per dag geopend zijn en worden de specialistische zorgfuncties in de kleinere, regionale ziekenhuizen  ontmanteld, intensive care afdelingen verdwijnen en SEH-posten worden gesloten of met beperkte openingstijden geëxploiteerd. Het diverse gebied met alle omliggende (petrochemische) industrie en recreatiemogelijkheden vereist volwaardige afdelingen voor spoedeisende hulp in onze regionale ziekenhuizen.

De burgers zijn angstig, bezorgd vooral, voelen zich onveilig en zijn al te vaak afhankelijk van anderen. Zorgkosten worden bij de burgers gedropt. Denk aan brandstofverbruik door steeds verdere ritten naar de ziekenhuizen. De reistijd  voor het bezoeken van de naasten wordt nog verder verlengd door slechte oeververbindingen die lange files veroorzaken in de spitstijden, die gelijktijdig met de bezoektijden vallen.

Zorgverzekeraars die het geld van de klanten verkeerd besteden, verhogen de zorgkosten. Er ligt circa 11 miljard euro op de plank bij de zorgverzekeraars en er is nu weer overschot op de rijksbegroting.

Wat moet er anders? De macht van zorgverzekeraars en ziekenhuisdirecties, die samen de ontmanteling van de spoedeisende hulp bekokstoven, moet worden gebroken. Gemeentebesturen moeten veel meer invloed hebben op deze zorgkartels. De politiek, zowel landelijk als lokaal, moeten over de beslissingen gaan die zorgverzekeraars en ziekenhuizen nu zelf nemen.

Agressie:

De politiek moeten de norm voor de aanrijtijden van spoedritten van de ambulances als absolute eis stellen. Dat betekent dat in 95 procent van de spoedmeldingen de ambulance binnen 15 minuten na het eerste telefoontje ter plaatse is. Dat kan alleen als de kleinere ziekenhuizen weer volwaardige SEH-afdelingen en intensive cares hebben. (Dat  werkt ook positief voor het ambulancepersoneel die nu veel agressie op zich af krijgen doordat ze te vaak te laat komen). 

Ook de huisartsenposten en de apotheken die 24 uur per dag 7 dagen in de week geopend zijn, moeten terugkeren in de gemeentekernen. Het ministerie van volksgezondheid, de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden, zorgverzekeraars en de Inspectie voor de Gezondheidszorg, kortom iedereen in de zorgketen, moeten de koppen bij elkaar steken om dit te regelen.

Teken de petitie s.v.p.

 

Namens het Burgerinitiatief:  Verbeterde Acute Spoed Eisende Hulp VRR”.

 

Willem Heijdacker

 

Onderteken deze petitie


OF

Uw e-mailadres zal niet op onze site worden gepubliceerd. De auteur van de petitie zal echter alle informatie te zien krijgen die u op dit formulier noteert.

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities24.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.
Facebook