Priester Luk Brutin moet in Zwevezele blijven

20993898_10214023119951288_8795320856716109558_n1.jpg

Priester Luk wordt uit onze gemeente gehaald omwille van zijn ongezouten mening. Zijn eigentijdse aanpak van het brengen van een kerkdienst. Een priester die zich gelijk stelt aan zijn parochianen. Zoals hij het heeft geleerd van zijn Heer. Uit het Heilige Boek. Hij is niet de hypocriete priester die zijn zakken vult op andermans leed en ellende. Hij is een priester die de Kerk in zijn gemeente weer gevuld krijgt. Geen preek waar je zowaar moe van wordt. Nee een opsteker voor jong en oud. Af en toe met een vleugje humor. Waarom ook niet? Lachen maakt mensen blij. Heeft hen een momentje om verdriet en problemen even anders te plaatsen. Lachen wekt in de hersenen endorfines op. Dat geeft de mens een fijn gevoel. Zo komen mensen terug graag naar de diensten.
En net daarom loopt het bij ons verkeerd. Bepaalde individuen voelen zich gekwetst, gepasseerd... Als priester Luk weer eens geen aandacht schenkt aan hen, maar tijd maakt voor gewone werklieden. Een koffie gaat drinken tussen zijn parochianen. Vreugde en verdriet weet te delen met zijn dorpsgenoten.
Wij laten het hypocriete gedoe van het Bisdom niet langer zegevieren! Mensen zijn pas schuldig als hun schuld bewezen is. En daarvoor moeten heel wat mensen gehoord worden toch? waarom hangt deze beslissing af van een paar enkelingen die zich in de visie van onze priester niet kunnen vinden?
Het moet maar eens stoppen met de alleenheerschappij van het Bisdom! Mensen beschermen die het niet verdienden, weerlozen uitspuwen, uitkopen om die ene toch maar mooi te vrijwaren van de schandpaal... Is dat wat het Heilig Woord hen geleerd heeft? 
Geef ons priester Luk terug, zijn ontzetting is onterecht!

 

Teken deze petitie en steun ons in deze kruisweg!


Steunbetuigingscomité voor Luc Brutin    Neem contact op met de schrijver van het verzoekschrift

Onderteken deze petitie


OF

Uw e-mailadres zal niet op onze site worden gepubliceerd. De auteur van de petitie zal echter alle informatie te zien krijgen die u op dit formulier noteert.

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities24.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.
Facebook