Referendum niet afschaffen en moet bindend worden, stemming dmv digid

De regering wil het raadgevend referendum afschaffen. Hier zijn wij het niet mee eens en starten deze petitie om deze bij de regering aan te kunnen bieden, de regering die bij elke partij ook nog het woord 'democratie' in de partijnaam draagt notabene! De regering is een volksvertegenwoordiging, gekozen door het volk. Als het volk zich wil uitspreken over een onderwerp, waarbij geldt dat de meeste stemmen gelden, dan is dit een volksbesluit. Onze gekozen regering dient dit volksbesluit te accepteren en er naar te handelen op de manier zoals de meerderheid dit wil. Dus niet raadgevend, maar bindend, de regering is immers onze spreekbuis! Het stemmen van referenda kan veel eenvoudiger en door middel van digid gerealiseerd worden (dit kan toch ook bij de belastingaangifte), bijvoorbeeld door de inhoudelijke tekst aangaande het referendum, hier 5 multi per choice vragen over, zodat men kan aannemen dat de stemmer zich heeft verdiept in het onderwerp en het begrijpt. 

Onderteken deze petitie


OF

Uw e-mailadres zal niet op onze site worden gepubliceerd. De auteur van de petitie zal echter alle informatie te zien krijgen die u op dit formulier noteert.

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities24.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.
Facebook