Schaf de hondenbelasting af in Breda

De hondenbelasting is vroeger ingevoerd voor werkhonden. Honden die werden gebruikt om een kar voort te trekken van bv de melkboer. Vergelijkbaar dus met een bedrijfsauto. Tegenwoordig worden honden gehouden als huisdier net zoals de kat waar geen belasting voor moet worden betaald.

Er is momenteel veel weerstand tegen de hondenbelasting! Omdat gemeentes helemaal vrij zijn om deze belasting te heffen kunnen zij ook zelf de hoogte bepalen. In zo’n 30% van de gemeentes wordt geen hondenbelasting meer geheven, en in andere gemeentes verschillen de kosten onderling heel veel van elkaar. Zo betaal je voor één hond in 2018 in de gemeente Roosendaal helemaal niets, terwijl je in Breda voor de eerste hond € 102,00 betaald. Vanwege deze zeer grote verschillen pleiten veel burgers voor het afschaffen van deze gemeentelijke belasting.

In sommige wijken in Breda draait ook een pilot waarbij de hondenbezitters zelf de uitwerpselen moeten opruimen. Daarom zijn de kosten voor het houden van een hond helemaal belachelijk hoog geworden. Hondenbezitters ruimen zelf de troep op, moeten zelf zakjes aanschaffen en worden dan nog gepakt ook met de hoge belastingkosten. €102,00 voor de eerste hond en €172,50 voor de tweede en alle volgende honden.

Hondenbelastingsting verdwijnt in de pot algemene belangen, hierdoor betalen hondenbezitters dus relatief gezien meer belasting dan de andere inwoners van de stad. Dit onderscheid zou er niet mogen zijn!

Er wordt gezegd dat er van deze belastingen de losloop/ uitlaatplaatsen worden onderhouden en dat er nieuwe voorzieningen mee gefinancieerd worden. In de praktijk blijkt dit vaak niet het geval te zijn. 

Losloopplaatsen worden slecht onderhouden, uitlaatplaatsen worden niet goed schoon gemaakt en de handhaving wordt niet meer door een hondenwacht uitgevoerd maar door mensen van handhaving zelf.

Dus ben je het ook niet eens met de hondenbelasting teken dan deze petitie zodat we deze kunnen aanbieden aan de gemeente Breda!

Deel de link van deze petitie zoveel mogelijk via social media om zoveel mogelijk hondenbezitters te bereiken!

Onderteken deze petitie

Door te tekenen geef ik Hondenwerkgroep Belcrum toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities24.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Facebook