STOP de verkoop van paaskuikens en -konijnen !

kuikens21.jpg

 

 

In verscheidene dierenwinkels worden momenteel paaskuikens verkocht.  Ze zitten daar nu onder een warmtelamp in veel te kleine, onaangepaste bakken. Terwijl deze diertjes samen met hun nestgenootjes en hun mama zouden moeten kunnen rondscharrelen !  Het is een wrede en achterhaalde 'traditie' om met Pasen kuikens en konijntjes te verkopen...want de meesten zullen een vroegtijdige dood tegemoet gaan of later in een opvang of asiel terecht komen.  Kuikens en konijntjes worden gekocht voor kleine kinderen terwijl net zij niet in staat zijn om voor deze dieren te zorgen zoals dat hoort.  Dieren zijn ook geen speelgoed maar levende wezens met specifieke noden. Want mensen kopen wel een kuiken maar hebben zij ook een warmtelamp, gepaste voeding, tijd om ze te verzorgen, een plaats binnen en daarna een hok en voldoende plaats buiten om rond te lopen ? Want ook kleine kuikens en konijntjes worden groot...en dat gaat héél snel ! En eens ze groter worden, verliezen de kinderen al snel de interesse in die kakelende kip of kraaiende haan die dan ook nog eens de buren op de zenuwen werkt met zijn lawaai...

 

Neen, dieren in huis halen moet doordacht gebeuren en niet in een impuls of uit traditie met pasen of welke andere feestdag dan ook !

 

Teken en deel daarom deze petitie: want kuikens en konijnen (en alle andere dieren) verdienen beter !

 

ps: vergeet je stem niet te bevestigen in het mailbericht dat je zal ontvangen !

Onderteken deze petitie

Door te tekenen geef ik Linda Moreels toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities24.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Facebook