Wij zijn tegen de wegafsluiting in de Kumastraat en de Zonstraat in Zuidhorn en willen een alternatief tegen hardrijders waarbij de weg open blijft.

Wij zijn tegen de wegafsluiting in de Kumastraat en de Zonstraat in Zuidhorn en willen een alternatief tegen hardrijders waarbij de weg open blijft.

 

Alternatieven zouden kunnen zijn:

- geen asfalt maar bestrating met klinkers op de zonstraat en de kumastraat
- Bloembakken op de weg (zodat je moet zigzaggen)
- Weg versmallingen
- Flitspaal
- verbod op vrachtauto's
- 30 km zone verduidelijken
- Trottoir naast de weg
- Bestuurder meer attent maken op te hard rijgedrag

 

Wij vinden een wegafsluiting vervelend omdat:

- Een deel van de wijk (o.a. poolsterstraat, siriusstraat, wegastraat, deel kumastraat en zonstraat) afgesloten wordt van een directe verbinding naar het dorp en de rest van de wijk, waardoor deze bewoners alleen via een 60km-weg met een omweg de rest van de wijk, voorzieningen (scholen, opvang, station etc.) kunnen bereiken. Er wordt ons als bewoners een onlogische route opgedwongen.
- Hulpdiensten kunnen minder makkelijk zich manouvreren door de wijk. 
- Het open karakter van de wijk (met verschillende toegangswegen) waar bewoners bewust voor hebben gekozen om hier te wonen, valt weg. Bewoners voelen zich opgesloten.
- het omrijden een aantasting is op het woongenot.
- het omrijden kost extra kilometers, wat slecht is voor het milieu en extra geld kost.
- er nu een maatregel wordt opgelegd die enkele individueen van de wijk prettig vinden, maar enorm veel individueen hinder van ondervinden. (Waarbij elk individu zijn eigen reden heeft waarom hij/zij het vervelend vind)
- het verkeer wat in deze staten rijdt vooral bestemmingsverkeer is (en geen sluipverkeer) en deze bestuurders / bewoners dagelijks hinder ondervinden van deze wegafzetting. 

Wil u zich aansluiten bij de groep wijkbewoners die hier wat aan willen doen? Dan kunt u zich aanmelden bij de facebook groep: "Collectief tegen afsluiting Zonstraat en Kumastraat"  https://www.facebook.com/groups/227283111163889/


Collectief tegen afsluiting Zonstraat en Kumastraat Zuidhorn    Neem contact op met de schrijver van het verzoekschrift

Onderteken deze petitie

Door te tekenen geef ik Collectief tegen afsluiting Zonstraat en Kumastraat Zuidhorn toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities24.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.

Facebook