Finto : gecombineerde abonnementen NMBS-MIVB voor de ambtenaren

Jan

/ #11 van het ene uiterste naar het andere

2015-03-13 08:16

Toen ik een twee jaar terug solliciteerde bij financiën werd mij 'gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer' beloofd, want de werkplaats was 'gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer'. Wanneer P&O de MIVB-abonnementen afschaft, verbreekt ze deze beloftes. Nochtans is 'integriteit' een van de vier waarden die P&O als essentieel voor de FOD Financiën beschouwt.

Daarenboven is uitgaven besparen door afschaffen van abonnementen openbaar vervoer allerminst een duurzame, milieubewuste maatregel. Waarom niet de inkomsten verhogen door  bedrijfswagenbelastingen te verhogen, allermeest een duurzame, milieubewuste maatregel? Maar daar is moed voor nodig (en dat behoort niet tot de vier waarden).

Dit gezegd zijnde ben ik evenmin gewonnen voor een behoud van de huidige MIVB-abonnementen.

Waarom kiezen tussen niets of alles? De abonnementen beperken tot de lijn Brussel-Zuid-Kruidtuin zou ze een pak goedkoper maken, en waarschijnlijk niet eens opgemerkt worden door de meeste ambtenaren.
Toegang tot het hele MIVB-net zou dan enkel nog 'moeten' voor ambtenaren die wekelijks ter plaatse op controle gaan. (Of tiens, is het net de bedoeling om nooit meer ter plaatse te controleren?)