Finto : gecombineerde abonnementen NMBS-MIVB voor de ambtenaren

Fintovieter

/ #12 De 'waarden' van Fianciën

2015-03-13 14:32

De FOD Financiën vindt het heel belangrijken dat al haar medewerkers de vier waarden van Financiën kent en toepast: correct - dienstbaar - integer en gedreven.

Wel het is moeilijk om 'gedreven' te zijn als een beslissing om de abonnementen af te schaffen wordt beslist door iemand achter een bureautje, die op 2 minuten van het Noord-station werkt en nooit ter plaatse moet gaan. Zonder rekening te houden met de leeftijd en medische toestand van de mensen, met de hoeveelheid papier dat wordt meegesleurd bij telewerk en met de mensen die via Brussel-Luxemburg komen.

Hun redenering is ook niet echt 'correct': 'oh, kijk er is een station in de buurt van de Finto en daar stopt af en toe een trein, waarom moeten ze de metro nog nemen'.

Het getuigt niet echt van 'dienstbaarheid' naar de mensen die in de Finto werken; 'aja, dienstbaarheid is naar het publiek toe, niet naar de ambtenaren!'

En ik vind ook niet dat ze 'integer' bezig zijn.

Veel mensen zijn elke dagen uren onderweg, voor hen is die 15 extra per traject heel belangrijk, een kwartiertje langer slapen en 's avonds een kwartiertje langer je kinderen kunnen zien en met je gezin bezig zijn.

Deze beslissing toont het algemeen gebrek van respect aan de personeelsleden van de Finto.

Er wordt vergeten dat de mensen die de kerntaken doen bij Financiën op deze manier worden 'gepest'. Het lijkt wel of tegenwoordig de kerntaken enkel door het voetvolk wordt verricht en het belangrijkste werk binnen onze FOD de werkgroepen zijn: werkgroepen voor de kanteling, voor de waarden, voor het sportaanbod bij P&O, voor MOVE-acties, enz ..