Een Veiliger Pepingen voor onze kinderen

Peter

/ #20 Is de gemeente niet reeds bezig met onteigeningen?

2016-01-17 22:10

Ik had gelezen dat men bezig is met een plan tot aanleg van een fietspad tussen Bogaarden en Pepingen..... dat plannen en subsidies al rond zijn, en dat men nu gestart is met onteigeningen?

Als ik daar naar google zie ik dit ook staan in een verlslag van de gemeenteraad van 31/03/2015.

Ik weet natuurlijk niet hoe dat nieuwe fietspad er zal gaan uitzien. En tot waar het fietspad zal gelegd worden.... .

Die plannen zijn alleszins af en die zou men op verzoek ook gewoon MOETEN geven.

Kleine gemeentes worden altijd geleid door een soort van "elite" en zijn meestal onbestuurbaar, het beste dat pepingen kan overkomen is een fusie met één van de buurgemeentes.

De weg richting OETINGEN was vroeger nog een grotere racebaan, daar reed men met gemak > 100 km/u. De gemeente heeft vervolgens bloembakken gezet, dat in combinatie met geparkeerde auto's... en heel veel flitsacties... zorgt ervoor dat die weg leefbaar is geworden.

Wie weet een idee om die betonnen bakken zelf te financieren ? Met een wafelen bak of één of ander buurtinitatief, als de gemeente dan de toelating  geeft tot plaatsing en de signalisatie er bovenop, ... is het opgelost .

Ik denk zelfs dat men in groot Gooik tegenwoordig houten bloembakken gebruikt. Of ik heb daar ooit zelfs al simpele radarafsluitingen zien staan met knipperlicht en wat zandzakken op.

Of als de mensen in de Hoesnaek het allemaal beu zijn,... parkeer jullie auto's dan op straat..

Veel succes alleszins met uw initiatief.