Géén Aldi ? Dan een Lidl in Wissenkerke

JLM

/ #88

2016-03-17 09:13

Een klein stelletje klagers heeft jarenlang de komst van de Aldi weten te vertragen.

Ze bleven maar doorprocederen... tot aan de Hoge Raad aan toe. Eindelijk leek alles in kannen en kruiken, en kon de bouw beginnen. Maar nee. Drie supers (in Kamperland, Kortgene en Colijn) hadden weer iets nieuws bedacht om de zaak op te kunnen houden. Dit keer een stap naar het Europese Hof van Justitie.

Toe maar. Naar het Europese Hof van Justitie omdat je bang bent voor een beetje gezonde concurrentie. Wat is de volgende stap? Naar het Internationaal Strafhof in Den Haag? 

Hopelijk slaagt de gemeente erin om alsnog een goede discounter naar Wissenkerke te halen. Alles is er klaar voor. De lokatie is beschikbaar en gereed. Alle procedures doorlopen. En goedkeuring verkregen van de hoogste rechter in Nederland. Zou zonde zijn om nu de handdoek in de ring te gooien.  Even doorbijten nog.

Voor de supers in Kamperland, Kortgene en Colijn is extra concurrentie dan jammer... maar voor de burger is het prima. Meer keus. Dus doorzetten nu. Laat desnoods die zaak maar voorkomen bij het Europees Hof. Die zal de klagers ongetwijfeld in het ongelijk stellen. En volgens mij zijn ze dan klaar met procederen en kunnen ze het niet langer meer tegenhouden.