ABP Stop Funding Israeli Apartheid!

Quoted post

Tiennes

#123 Niet ontmoedigen, maar samenwerking aanmoedigen

2014-08-27 18:16

Wat betreft ABP:

Het is niet aan een pensioenfonds als het ABP om in een politiek conflict partij te kiezen. Dat is aan de Nederlandse politiek. desïnvesteren zegt zoveel als een politiek standpunt innemen in het conflict tussen Israël en de Palestijnse bevolking.

Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten en wordt bedreigd in haar bestaan. Daarom ben ik van mening dat investeringen in en handel met Israël juist moeten worden aangemoedigd en niet moet worden ontmoedigd.

Wat betreft Hamas:

Israël heeft zich in 2007 terugetrokken uit Gaza zodat de palastijnen aldaar zelf een stabiele onafhankelijke staat kunnen oprichten. Van 2009 tot 2011 heeft Denis Ross, de speciale gazant van Hillary Clinton druk op Israël uitgeoefend om de blokade van Gaza te verlichten, zodat er meer bouwmatrialen, waaronder cement door te laten. Met deze matrialen konden huizen, scholen en andere infrastructuur gebouwd worden. Israël wees op de mogelijkheid van misbruik door Hamas, maar dat werd wegewoven..

Wat heeft Hamas met deze matrialen gedaan?

Israël kreeg gelijk; de matrialen werden ingezet voor het bouwen van tunnels voor opslag van wapens en was een schuilplaats voor Hamas-strijders/leiders. Van de hoeveelheid cement die is gebruikt had Hamas het volgende kunnen bouwen:

2 ziekenhuizen
20 klinieken
20 scholen
100 kleuterscholen

Laten we alsjeblieft bij de feiten blijven en ons niet laten leiden door populisme!

 

 

Reacties

pro Israel

#133 Re: Niet ontmoedigen, maar samenwerking aanmoedigen

2015-04-11 19:55:35

#123: Tiennes - Niet ontmoedigen, maar samenwerking aanmoedigen 

 Heel goed dit aan de orde te stellen. De Palestijnen hebben er alle belang bij de zielepiet uit te hangen om de wereldopinie op hun hand te krijgen. En Nederland trapt erin. Ze hebben millioenen aan inkomsten gekregen waar ze heel wat van het land hadden kunnen maken. Zoals in het verleden hebben ze ook nu er weinig van gebrouwen....