Aanlijn- en muilkorfplicht en fokverbod gevaarlijke honden.

Kies een pseudoniem

/ #141 Onderwerp

2013-08-19 05:54

Ik zal misschien de eerste zijn die dit zegt maar er zijn honderden dan niet duizenden verantwoorde eigenaren die weten hoe ze in elkaar steken. We ontlopen iedere andere hond die we tegenkomen op straat en houden met iedereen rekening dat zou iedereen moeten doen ongeacht het ras, wil je je hond laten spelen met andere honden ga je lekker naar een losloopgebied..

En mensen die een hond van ons soort willen aanschaffen dienen zich ook veel beter te verdiepen in zowel de pup als de fokker.. Er zijn nml heel veel fokkers in NL die zich bezig houden met het eruit fokken van de aggressie, dit zal nog wat generaties gaan duren maar er wordt aangewerkt. Bij onze jongste is dit al goed te merken, ze is net een lab en is 1 van de beste op de hondenschool.. In september gaan we beginnen aan behendigheid 1a en gh2..Maar dit is geen garantie voor de toekomst en daar handelen we dus ook naar.. Er zijn maar een paar andere honden met wie ze mag spelen en dat zijn honden die ze al vanaf pups af aan kent en mee op cursussen heeft gezeten en ze zijn dan altijd onder toezicht..

Trouwens in Amerika worden staffs en pittbulls steeds vaker ingezet door de politie en andere organisaties als drugshond,speurhond ed.. 

Don't blame the dog blame the owner..