Aanlijn- en muilkorfplicht en fokverbod gevaarlijke honden.


Gast

/ #226 Re: Re: Re:

2014-01-10 19:20

#225: - Re: Re:

jammer dat sommige reacties zo enorm ondeskundig zijn en dan ook absoluut geen waarde toevoegen op het enorme onvoorspelbare gevaarlijke probleem op het openbare leven van hond en mens, en het plezier hebben daarvan ....... "loslopende kleine honden" wat heeft dat te maken met gevaarlijke honden die zonder enige prikkel "aangelijnde" honden (groot of klein) aanvallen en verscheuren !!

Met opvoeden heeft dit niets te maken, het is geluk hebben of katastrofale pech ..... waarbij eigenaren van aangevallen en/of vermoorde honden voor hun leven het beeld niet meer kwijt kunnen raken van de afschuwelijke dood van hun kamaraad...

Of wellicht zijn er deskundige onder de reacties hier op dit forum .....die bijvoorbeeld een waakhond het waken af kunnen leren !!! dat zou namelijk ook heel knap zijn .... waken is een karaktereigenschap wat bij bepaalde rassen sterk gefokt is, dat geeft hen de raseigenschap van waak en verdedigingshond !! Mensen verdiep je in de fokkerij !!!

Voor de goede orde scheer ik niet alle honden over een kam en is het met een gekleurd bandje om de nek niet op te lossen ....  zo trok zich een bullterrier uit zijn halsband terwijl baasje stond te praten en stortte zich op een argeloos niet voorbij wandelend hondje wat aan een riempje liep te winkelen met vrouwtje en dochtertje  "in de stad" ..... het is dat "als" het fout gaat het echt fout gaat !!!!

De overheid of gemeente is voor de veiligheid van de mens ...... en wie zorgt er voor de veiligheid voor onze viervoeters wie komt er voor hen op als het fout gaat?

De daders slapen 's avonds vaak weer thuis veilig en warm in hun "eigen" mandje of op te bank bij hun baasjes,  zij moeten eerst meerdere slachtoffers maken voordat misschien iets tegen hen gedaan gaat worden "zegt die overheid", één dodelijk slachtoffer is namelijk nog niet genoeg .... zegt de overheid !!!