Red het Wertheimpark

Joods buurtbewoner

/ #124 Wel de Monument! Niet in het Wertheimpark!

2014-08-02 14:41

Ik ben Joods en ik heb familieleden in het Holocaust kwijt. Ik woon al 10 jaar in de buurt en ben vaker in het park en gebruik ook regelmatig het sportveld daarnaast.
Dat er een namenmonument moet komen vind ik prima, maar dat een van de mooiste en de oudste parks in de stad wordt geschonden vind ik verschrikkelijk!
Libeskind (wij zijn allebei afgestudeerde aan hetzelfde universiteit in New York) is een fijn architect, maar hij moet het ook zelf een beetje denken! Joods Museum en Holocaust Monument (door Peter Eisenman, ook van ons universiteit) waren gebouwd op lege plekken in de stad waar niks van historisch waarde stond!
Verder is de gemeente gewoon gek geworden! Aan de rechterkant van de Esnoga ligt Jonas Daniël Meijerplein - een grote lege plek waar deze monument zeker past zonder een park te schonden! Is deze plek niet veel beter dan het Wertheimpark?! Het ligt tussen de Esnoga en Amsterdams Joods Museum, is perfect bereikbaar en is - behalve De Dokwerker beeld - verder HELEMAAL LEEG!!!