Red het bos bij de Kalmthoutse Heide

vzw Laat ons een boom!

/ #1854 vzw Laat ons een boom!

2011-12-15 18:21

Onze noodroep en actie wordt zeer gewaardeerd en ondersteund door de burgemeester en de diensten van de gemeente Kalmthout die natuurlijk ook niet willen dat dit bos gerooid wordt voor huizen omdat het in 2002 al opstond om het de status van natuurgebied te laten krijgen. Ook zij proberen aan alle kanten mee te helpen om dit ongedaan te maken maar kunnen dit niet alleen. HELP MEE! Om je recht te h...alen en ook te krijgen heb je vandaag de dag helaas euro's nodig. Met verstandig praten en wijs adviseren kom je er jammer genoeg niet meer. Daarom vragen wij elke keer aan iedereen of u een gift kunt missen om deze dubieuze zaak in Kalmthout tot een goed einde te brengen voor natuurbehoud en de volgende generaties.
Er zijn hier echt grenzen, zowel LETTERLIJK als FIGUURLIJK, door ministeries, deputatie en andere instanties overschreden omwille van de "ons kent ons" mentaliteit. 60 goed onderbouwde bezwaarschriften, om een natuurbos niet te rooien voor bouw, waaronder tegen-adviezen van eigen ambtenaren van de deputatie, zijn totaal verdampt, in het niets opgegaan. Tot hoever kunnen we zoiets dan toelaten. Hoever kan men gaan met de bevolking, met de mening van betrokken gemeenten en met natuuradviezen? De grenzen van moreel gedrag zijn wat ons betreft onnoemlijk ver overschreden. Je geeft als deputatie geen vergunning af om zo een natuurbos te laten rooien en te laten bebouwen. DAT STINKT! Zo'n bos bescherm je juist als deputatie in 2011/2012. Of hebben we nu een te hoge pet op van deputaties als we denken dat ze het goed voor moeten hebben met de bevolking en de natuur. Een bos met veel oude loofbomen, een enorme vogelstand, reeën, eekhoorntjes en heel veel meer meer aan fauna en flora, een verbinding tussen het natuurreservaat en de Withoefse heide, uitloper van het natuurreservaat, kenmerk van Kalmthout als bos- en heidegemeente werd door middel van het afgeven van een bouwvergunning te grabbel gegooid aan een projectontwikkelaar. Blijf doneren, schenken, geven, delen op FB enz. We hebben heeeeel veeeeeeel euro's nodig om met uw hulp de vergunning die is afgegeven te laten verdampen. Gespecialiseerde kennis en wijsheid kost nu eenmaal geld. Zo zit de wereld helaas toch echt in elkaar en ook wij ontkomen daar niet aan. Je hebt geld nodig om je recht te halen en zaken om te keren.
Helpen om deze zaak tot een goed einde te laten komen? Geef een voorbeeld! Zie knop donatie of u kunt ook een bedrag overmaken op het rekeningnummer BE62 0016 5743 5461 (BIC GEBA BE BB) t.n.v. VZW Laat ons een boom!

De projectontwikkelaar moet zijn centjes maar terugkrijgen van de betreffende ministeries (zoveel was het nu ook weer niet omwille van de "ons kent ons mentaliteit", een cadeautje van 8 euro en 57 euro de m2 -normaal 300m2 voor u en mij-), zodat het bos voor eens en altijd ingelijfd kan worden voor natuurbehoud

Zie ook de website die gratis is gemaakt voor dit doel: laatonseenboom.be
Hier vindt u nog veel meer info over deze dubieuze zaak.