Behoud van het Vereenigingsgebouw (tuf)


Gast

/ #98

2012-03-20 09:56

Het verhaal blijkt echter wel wat genuanceerder. Heb gisteren namelijk 'inside information' gehad van een lid van een politieke partij.
Het Vereenigingsgebouw heeft al jaren een vergunning voor een dorpshuis. Wat betekent dat ze om 24.00 uu...r dicht moeten. Echter wordt al jaren gedoogd dat dit later wordt. De afgelopen 2 burries hebben dit altijd gedoogd, tezamen met de overige politiek.
Nu wil de uitbater graag tot 4.00 uur open blijven. Hiervoor is een aanvraag gedaan. De politiek vindt dit echter geen goed idee. Het is dan ook dat bij déze aanvraag bleek dat ze eigenlijk een vergunning hadden tot 24.00 uur.
Het is dus niet iets wat de gemeente nu opeens bedacht heeft. Maar zowel het bestuur, als de uitbater, als de politiek hebben jaren zitten slapen! Het verhaal dat de uitbater nu dan ook de wereld in stuurt is niet correct danwel eerlijk. Ook de gemeente wil dat er een kermis komt en dat alle instanties van het Vereeningsgebouw gebruik kunnen blijven maken zoals eerder. Naar alle waarschijnlijkheid zal er dan ook een vergunning worden afgegeven waarin staat dat het Vereenigingsgebouw tot 1.00 uur open mag blijven. En wanneer er gebruik van de 12-dagen regeling wordt gemaakt, tot 2.00 uur zodat een bruiloft, kermis etc. gewoon zoals vanouds kan worden gevierd!!!