Fatsoenlijke buslijnen in Koekange


Gast

/ #7

2012-04-17 15:32

Ook ik (Aline Petter) heb een klacht ingediend bij zowel Qbuzz als het OV- Bureau. Natuurlijk schoot ik daar zeeeeer weinig mee op. Op beide klachten heb ik een reactie terug gekregen dat er bezuinigd moet worden etc etc.
In plaats van zomaar een nieuwe dienstregeling te maken zonder dat er maar naar 1 scholier/student geluisterd wordt, wordt er domweg maar weer een nieuwe dienstregeling bedacht door hogere pieten die toch niet 5 dagen in de week maar 1 keer per uur met de bus kunnen om lang te moeten reizen naar zwolle/leeuwarden/groningen. Ook nog eens veel te vroeg of te laat op school aan te komen waardoor je op school elke keer weer moet uitleggen hoe dat nou kan.
Daar wordt je op den duur ook wel zat van.
Dan heb je nog de middagen dat je weer naar huis gaat. Rijd de bus zo, dat er soms 1,5uur tussen de bustijden zitten of tussen de trein en de bus zit maar 4 minuten overstap tijd zodat elke keer de kans aanwezig is dat je de bus gaat missen als de trein iets wat vertraging heeft en je dan zowat een uur of soms 1,5 uur moet wachten , tot dat de volgende bus komt.
Gisteren nog, stond ik op station en moest bijna anderhalf uur wachten omdat de vorige bus net weg was.
Stond ik daar op station, en heb uiteindelijk na zowat 35 minuten wachten, lijn 34 gepakt en bij halte de broeksteeg in De Wijk uitgestapt. Toen maar gaan lopen naar Koekange.
Was ik dus eerder in Koekange dan als ik gewoon 1,5 uur op station had gewacht op de volgende bus. En dan zeggen ze dat ze willen bezuinigen, zit je met 4 personen in een harmonica bus. Denk ik ook is dat bezuinigen???

En een andere keer mensen te laten wachten op station of waar ook maar, waar ze met 8 persoons bussen rijden en dat er ook echt niet meer dan 8 personen in mogen.
Laten ze dan een keer gaan kijken bij Syntus, hoe daar met scholieren/studenten wordt omgegaan. Proppen proppen en nog een proppen tot dat er werkelijk niemand meer in de bus kan en de deur nog net dicht kan.
En dan zit Qbuzz te zeuren over 1 of 2 personen die niet meer in de 8 persoons bus past.
Wat een dikke kolder !!!
En dan als je niet in de 8 persoonsbus kan, nog ongeveer een half uur moet wachten totdat er ander vervoer is dat bijv. een taxi, is dat nou zoveel goedkoper? En weer is de scholier/student de dupe dat hij/zij moet wachten.
Een student heeft nog meer verplichtingen in zijn/haar leven dan alleen de hele nieuwe dienstregeling.