geen R11bis

Wel jong, niet gek

/ #118 Groeten uit Wilrijk

2012-11-06 22:01

De ring zit bomvol, dat kan niemand ontkennen. Maar ik vind het vreemd dat dit wordt gezien als een probleem voor Antwerpen... Wie gebruikt eigenlijk de ring? Dat zijn toch de mensen die niet naar Antwerpen willen. Waarom moet de ring en de ring-bis dan wel DOOR het dichtbevolkte gebied van Antwerpen en Mortsel lopen?
Jaren geleden heeft men de E34 aangelegd met de bedoeling die door te trekken richting Brussel. Een hele hoop mensen zijn rijk geworden omdat ze onteigend zijn (en goed betaald ook), maar ze gebruiken nog steeds de grond (en verdienen daar ook nog eens aan). Dat men daar eens werk van maakt, zo hou je al het verkeer vanuit de Kempen richting Brussel al van de ring. En dan heb je meteen de mogelijkheid om Lier een beetje beter te ontsluiten, zodat ook dat doorgaand verkeer uit het centrum van Mortsel wordt geweerd.
Kortom, geen nutteloze R11bis, wel een DEGELIJKE en DOORDACHTE aanleg. Hopelijk heeft De Wever ook eens de moed om toe te geven dat hij iets doms heeft gedaan en keert hij zijn kar ten voordele van de Antwerpenaren en ten voordele van Mortsel!