Damrubriek Ton Sijbrands mag niet uit de Volkskrant verdwijnen

Quoted post

John

#189 Re: Ton Sijbrands

2013-12-16 19:06

#184: Henk - Ton Sijbrands

Voor Henk. Het betrekkelijk geringe aantal clubdammers is kennelijk toch niet de maatstaf voor de Volkskrant om met de damrubriek te stoppen. Want tegelijkertijd verdwijnt volgens de plannen ook de bridgerubriek van Kees Tammens. En bridge is met meer dan 100 duizend georganiseerde spelers en speelsters veruit de grootste denksport in het land. Bovendien voor mensen die niks met voetballen of wielrennen hebben zijn de verslagen ook niet zo interessant. Gelukkig heeft iedereen z'n eigen voorkeur en voor een dagblad als de Volkskrant moet het een eer en genoegen zijn zulke deskundige denksportmedewerkers in dienst te hebben.

Reacties


Gast

#191 Re: Re: Ton Sijbrands

2013-12-17 01:05:53

#189: John - Re: Ton Sijbrands 

Rond 1975 heeft Ton Sijbrands zijn rubriek in het Algemeen Dagblad geruild met Harm Wiersma, die toen nog voor de Volkskrant werkte. Later is Harm naar De Telegraaf overgestapt en kreeg Rob Clerc de (inmiddels ook opgeheven) rubriek in het AD. Ton Sijbrands voelde zich meer op zijn plaats bij de Volkskrant, waar hij 38 jaar voor heeft gewerkt. Het Algemeen Dagblad betaalde beter dan de Volkskrant, maar dat was voor Ton geen bezwaar.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de Volkskrant het eerste landelijk dagblad dat ter ziele ging, omdat alle abonnees wegliepen toen de krant zeer nadrukkelijk heulde met de bezetter. Dus zó verrassend is het niet dat die krant nu Dam- en Bridgecolumnisten er op deze onbeschofte wijze uittrapt.