Sytze van der V weg uit Amersfoort

mie

/ #57 Benno L. in Leiden

2014-06-22 11:31

Wij hebben in Leiden een vergelijkbaar probleem: Benno L.

Ook deze "mijnheer" woont in een kinderrijke wijk, in de directe omgeving van verschillende (basis) scholen, opvang voor mensen met een beperking, kinderopvang en hij kijkt vanuit zijn flat uit op een speelplaats voor kinderen.

In tegenstelling tot onze burgemeester, neemt de burgemeester van Amersfoort het wel op voor zijn inwoners, alhoewel hij Sytze van der V, niet kan dwingen om te verhuizen.

Hier in Leiden is alles in het geniep gegaan en heeft zowel de burgemeester als de woningbouwvereniging een actieve rol gespeeld om Benno L. op de plek te laten wonen waar hij nu zit.

Toen wij als Leidenaren gingen demonstreren, werden wij afgeschilderd als een stel achterlijke tokkies en werd het aantal demonstranten in de media steevast verlaagt. ruim 300 demonstranten aanwezig? Maken we er op tv of in de krant gewoon "rond de honderd" van.

Succes met demonstreren en ik hoop dat jullie wel voor elkaar krijgen wat ons hier niet is gelukt: een veilige en prettige woonomgeving voor je kinderen creëren!