Aanlijn- en muilkorfplicht en fokverbod gevaarlijke honden.


Gast

/ #93

2013-07-29 18:47

Zojuist met mijn hond terug van een korte wandeling, ja die worden momenteel inderdaad steeds korter, en gelijk bij de uitgang van de wandelroute verwelkomt door drie jongen met een gigantisch monster. Omdat het een nauw pad is neem ik niet het risico om langs een dergelijke hond (los natuurlijk) te lopen. Jongens tegen hun hond "hahaha, wees maar niet bang hoor, tis maar een hondje" en blijven midden op het pad staan. Oplossing? Weg terug bewandeld en via een zijweg het huis bereikt. Deze dagelijkse stress is bijzonder goed voor een hartpatient, die er voorheen ontzettend veel plezier in had om met z'n vriend een wandelingetje te maken en nu met zweet op het voorhoofd en handen thuiskomt.

Oh ja, nog even vanmiddag op Google gekeken over de invoering van de inmiddels afgeschafte RAD (Regeling Agressieve Dieren). Ook hiervoor zijn er petities geweest en fora zoals dit, maar denk nu maar niet dat de voorstanders van de betreffende en inmiddels afgeschafte regeling daar van harte welkom waren. Even zacht uitgedrukt!

Trouwens wat stelt de voor de RAD in de plaats gekomen MAG (Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag) nu voor? Vrijwillig een op de lijst "gevaarlijke" hond laten keuren. Vraag mij af, hoeveel eigenaren van zo'n lieverd hebben dit inmiddels laten doen? Gewoon een lachertje.