De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven


Gast

/ #618 Arbeidskorting van 250 euro?

2013-08-29 07:23

Hoorde dit gisteren op het nieuws: "Werkenden" krijgen 250 euro arbeidskorting? Waarvan dan? Van het afschaffen van de zelfstandigenaftrek? Er is toch geen geld? Een nieuw ontdekt "potje"?Sigaar uit eigen doos dan? Horen bij die arbeidskorting daar dan ook de "zelfstandigen" bij of zijn dit alleen "werknemers"? Nee toch? Zou helemaal te gek voor woorden zijn als dit waar zou zijn....Het geld voor die arbeidskorting (meer dan 700 miljoen!) bv. als "bezuiniging" weghalen bij zelfstandigen (door afschaffen van zelfstandigenaftrek) en vervolgens als "kadootje" als goedhoudertje weggeven aan "werkenden"? Och, wat hebben we toch hart voor de werkende mensen :) Niet dus!

Leven ze in Den Haag in een ivoren toren? Je zou het toch echt denken. Ongelooflijk. Eerst de MKB-motor van de economie afbreken, veel hardwerkende ondernemers gewoon het laatste zetje geven naar de bijstand én vervolgens doodleuk iedereen uit die ellende nog een zoethoudertje geven? Vraag: waar is de regering nu toch mee bezig?
Hou iedereen gewoon zoveel mogelijk aan het werk! Nu gaan jullie veel ondernemers die het net redden de bijstand injagen. Dat kost veel meer! Uit onderzoek van FNV Zelfstandigen blijkt dat als ook maar een klein deel van alle ondernemers (10%)ook inderdaad gaat/moet stoppen en de bijstand in moet, er zelfs niet 500 miljoen bespaard wordt.... maar dit meer dan 509 miljoen kost! Zelfstandigenaftrek dus zeker niet afschaffen!!!