De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven


Gast

/ #620 Belastingmoraal multinationals aanpakken

2013-08-29 09:21

Tip ter bezuiniging: In plaats van te plukken van kleinere ondernemers en zzp'ers en de zelfstandigenaftrek af te schaffen, zou het prettig zijn als ons Belastingsysteem juist voor in Nederland zgn. zetelende buitenlandse multinationals (zgn. postbusfirma's) als bv. Apple etc. wordt omgevormd naar een meer evenwichtiger geheel t.o.v. buitenland en binnenlandse ondernemers.

Waarom moeten Nederlandse kleinere MKB-ondernemers "bloeden" en worden buitenlandse grote bedrijven meer dan vertroeteld door ons Nederlands belastingsysteem? Ongelooflijk, maar waar: al die grote multinationals en postbusfirma's samen betalen miljarden euro's minder belasting dan in andere landen ter wereld. Geen wonder dat ze zo graag hier komen! Heeft niets met werkgelegenheid te maken, maar met het enorm gunstige belastingklimaat voor hen! Ga bij die grote multinationals eens wat extra geld plukken en verhoog daar eens de belasting. Maar dat durft de regering dan weer niet?

Handen af van onze zelfstandigenaftrek! Dat is het enige wat wij hier als MKB-ondernemers "verdienen" als compensatie voor eigen risico lopen.