De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven

zzpér

/ #724 pff de doodsteek

2013-08-30 08:43

afschaffen aftrek is voor velen een doodsteek en komt op een verkeerd moment. Vaak wordt er gezegd jij verdiend een goede boterham, drukt je winst met allerlei regels kunt vrijnemen wanneer je wilt. ik heb het opgegeven om me hiertegen te verdedigen. ik werk meer dan 60u om een boterham te verdienen en mijn gezin te onderhouden. vrij, feestdag, vakantie betekent geen omzet.

in het verleden zijn er regelingen in het leven geroepen om bepaalde groepen te stimuleren we hebben dat voor zzpérs ook zo gedaan. Schaf je het af krijg je meer mensen die een beroep moeten doen op andere toeslagen, sociale potjes bbz uitkeringen etc..

maar pas op ga je naar de gemeente voor een bbz uitkering en heb je overwaarde dan mag je woning in de verkoop. Och was ik maar niet zo dom als hardwerkende ondernemer om mijn hypotheekschuld af te lossen zodat ik niet een bank in mijn nek heb hijgen voor het geval mijn bedrijf in zwaar weer verkeerd.

schaf je de aftrek af dan wordt wellicht interessanter om naar bv te gaan kijken, hier een leuke rekening courant te gaan opbouwen, mijn schuld hierin te herfinancieren tegen een aantrekkelijk tarief, geen bank nodig, de fiscus betaald mee.

of zou ik toch gaan emigreren? begin ergens een bedrijf voorzie in mijn eigen behoefte en maak me over het Nederlandse wanbeleid geen zorgen meer.