De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven

Tahir

/ #807 Hebben ze fiscalisten en economen geraadpleegd?

2013-09-01 07:17

Deze politici hebben duidelijk geen visie! Wat is hun doel met deze actie. Het is gewoon een kwestie van rekenwerk om aan de bezuinigingsdoel te voldoen. Ze doen hier en daar een post bij of af en tellen alles bij elkaar op om te zien of die 6 miljard is gehaald. Ben ik cynisch?
Let even op welke groepen worden getroffen? De ouderen, de studenten, de zieken en gehandicapten en nu de zzp-ers. De grote groep (redelijk) goed georganiseerde werknemers en grotere werkgevers blijven buiten schot want die vertegenwoordigen een grote electoraat.
Fiscalisten hadden hun kunnen zeggen dat op deze post (zelfstandigenaftrek) per saldo geen voordeel behalen. Economen hadden hun verteld dat de groep werklozen hiermee alleen maar nog groter zal worden. Wil je de crisis aanpakken dan moet je juist de ondernemers steunen. Wat begint als een zgn. schijnconstructie wordt later een heuse onderneming met werknemers. Als je de schijnconstructie afknijpt blijft de gang naar de kaartenbakken van UWV over.
Mark Rutte moet zich afvragen of ze zich langer laat gijzelen door PvdA. Of wordt het nu tijd om de rug recht te houden en het risico van een vervroegde verkiezing aan te gaan.