De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie De Zelfstandigenaftrek Moet Blijven.


Gast

#801

2013-08-31 18:51

De regering moet niet goedkoop willen scoren ten nadele van zelfstandigen. Prijzen zujn gedaakd. Opdrachten uiterst moeizaam. Enerzijds moet iedereen ut de uitkering, anderszijds wordt ibnzet in praktijk voor velen onmogelijk gemaakt. Verdiep je eens in zzp ers voor weer zon " spontane actie". De beste premier niet nedrland noit heeft gegad is wiegel!!

Gast

#802

2013-08-31 20:22

Terechte petitie. De overheid gaat volledig voorbij aan het risico dat een zzp'er loopt vanwege de onzekerheid in de continuiteit van opdrachten en het feit dat dit doorwerkt tot aan de oudedagsvoorziening toe. Om nog maar te zwijgen over de categorie die de aftrek nodig heeft om uberhaupt te kunnen leven op een meer dan bijstandsniveau. Ik begrijp dat de PvdA tegen ondernemen is, maar zij gaan er aan voorbij dat in b.v. de bouw mensen bijna het ondernemerschap zijn ingeduwd omdat de werkgevers dat liever hadden dan vaste werknemers op de loonlijst.

Gast

#803

2013-08-31 21:14

Niet verkeerd bezuinigen a u b ,onze krachtige en prachtige land niet kapot maken .

Pedicure DV en RV, LiLiMa, ook verzorgende in een verzorgingshuis
Elian

#804 Denkfout: nettoloon zzp-er is niet gelijk aan nettoloon werknemer

2013-08-31 21:45

Minister Kamp zei in het vorige kabinet over zzp-ers: "Zelfstandigen komen door ondernemersfaciliteiten als de mkb-winstvrijstelling en de zelfstandigenaftrek netto veel voordeliger uit dan werknemers." Het lijkt wel een mantra geworden die nu steeds herhaald wordt. De redenatie is echter pertinent onjuist. Hij vergeet te vermelden dat zelfstandigen ná de inkomstenbelasting zelf geld moeten reserveren voor pensioen, arbeidsongeschiktheid en periodes zonder werk. Uit het nettoloon moet dat dus betaald worden. Bij een werknemer zijn deze kosten er bij het ontvangen van het nettoloon allemaal al af! Een werknemer kan dus zijn volledige nettoloon uitgeven, een zzp-er niet. Juist werknemers zijn beter af in ons stelsel, maar door de kromme redenatie van Den Haag, die makkelijk 'vergeet' dat wij zzp-ers 3 belangrijke vangnetten niet hebben, rekent men zich rijk. Ik dacht dat de PvdA voor nivelleren en eerlijk delen was, nou, het is een partij die alleen werknemers bevoordeelt: 'all animals are equal, but some animals are more equal than others'
jopio

#805 ZZP-er worden, moet je doen

2013-08-31 23:50

In wat voor land leven we toch. Raak je je werk kwijt door "reorganisatie" kom je in de WW. Na enige tijd word je aangezet door het CWI om als zelfstandige door te gaan, dan word je even fijn geholpen. Later kom je er dan achter dat je alle rechten op WW, ziekte uitkering, pensioen, kwijtschelding van diverse gemeentebelastingen wegens te laag inkomen verloren hebt. Geholpen??? nee hoor alleen maar op slinkse manier uit de kaartenbak verwijderd, zo dat is tenminste scoren, weer een werkeloze minder in de bak, dat gaat even goed zo. De lamstralen in den Haag lachen zich dood, helaas niet echt.
gast

#806 Kosten

2013-09-01 06:17

We moeten steeds meer betalen maar tegelijkertijd gaat de service op alle fronten achteruit.
Dat strookt toch niet ?

 

Tahir

#807 Hebben ze fiscalisten en economen geraadpleegd?

2013-09-01 07:17

Deze politici hebben duidelijk geen visie! Wat is hun doel met deze actie. Het is gewoon een kwestie van rekenwerk om aan de bezuinigingsdoel te voldoen. Ze doen hier en daar een post bij of af en tellen alles bij elkaar op om te zien of die 6 miljard is gehaald. Ben ik cynisch?
Let even op welke groepen worden getroffen? De ouderen, de studenten, de zieken en gehandicapten en nu de zzp-ers. De grote groep (redelijk) goed georganiseerde werknemers en grotere werkgevers blijven buiten schot want die vertegenwoordigen een grote electoraat.
Fiscalisten hadden hun kunnen zeggen dat op deze post (zelfstandigenaftrek) per saldo geen voordeel behalen. Economen hadden hun verteld dat de groep werklozen hiermee alleen maar nog groter zal worden. Wil je de crisis aanpakken dan moet je juist de ondernemers steunen. Wat begint als een zgn. schijnconstructie wordt later een heuse onderneming met werknemers. Als je de schijnconstructie afknijpt blijft de gang naar de kaartenbakken van UWV over.
Mark Rutte moet zich afvragen of ze zich langer laat gijzelen door PvdA. Of wordt het nu tijd om de rug recht te houden en het risico van een vervroegde verkiezing aan te gaan.

Gast

#808 Re:

2013-09-01 07:18

#35: Z. Eurpiet -  

 

Het is niet te geloven in welk tempo dit kabinet ons land aan het afbreken en leegzuigen is! Ik ben voor mijzelf begonnen omdat het op mijn leeftijd bijna onmogelijk is geworden een baan te vinden. Ik moet wel eerlijk toegeven dat het ondanks de onzekerheid (financieel) en de vele uren die ik moet draaien om toch nog een belegde boterham op tafel te krijgen, het geweldig is om voor jezelf te werken. Ik doe het ook met veel passie en plezier. Als deze onnozelen club welke zichzelf een regering noemt dit doorzet, ziet het er voor mij niet rooskleurig uit. Het maakt mij niet uit dat ik de extra voordelen niet krijg, maar de oa zelfstandigen aftrek heb ik echt nodig om te blijven voortbestaan.
zzp-er Gemeente Emmen

#809 zzp-er of zzp-er?

2013-09-01 08:01

Als ik hoor dat er tarieven zijn van 25 euro/uur. vraag ik me af of het wel zin heeft om de belasting te behouden. Zulke mensen moeten gewoon weer in loondienst gaan. Als ik alle kosten bereken zou er een minimum tarief voor zzp-ers moeten komen met hier in minimumloon en minimum kosten verwerkt. Maarja dat zou weer onder prijs afspraken vallen.
De grote bedrijven drukken de tarieven van de kleine zzp-er omdat die niet mondig genoeg is en niet de middelen heeft om dit tegen te gaan.
Ik heb drie maanden thuis gezeten omdat men niet mijn minimum tarief wou betalen onder het mom van de crisis. Hoe langer het duurt hoe moeilijker het word om je tarief vast te houden.
Maar dit alles zeggend, Ja de zelfstandige aftrek moet er af. vooral aan de onderkant vloeit dit eigenlijk direct naar de klant door middel van het uitknijpen van de tarieven. Alleen dit moet gebeuren door middel van afbouw en niet midden in een crisis.
Ron

#810 Re:

2013-09-01 08:36

#1: -

Uitstende opmerking!

Ron

#811 Re: zzp-er of zzp-er?

2013-09-01 08:39

#809: zzp-er Gemeente Emmen - zzp-er of zzp-er?

Kreeg ik als ZZP-er maar 25 euro per uur. Op dit moment is het omgerekend nog geen 10 euro per uur.

Voorheen verdiende ik als werknemer 70.000 euro bruto per jaar nu, na verlies van mijn baan door reorganisatie, als ZZP-er nog maar 10.000 BRUTO. Daar heb je dan HBO en WO voor in exacte richtingen. Daar heb je dan techniek voor gestudeerd.


Gast

#813

2013-09-01 10:00

Veel succes
Tom

#814 Hard werken gestraft

2013-09-01 10:36

Lekker dan, na het investeren van 18000 dollar voor mijn eigen omscholing van bouwkundige naar 3D artiest en aanschaf van apparatuur voor mijn eigen bedrijfje kon ik net rondkomen. Met deze maatregel is alles voor niets geweest. Hard werken en eigen verantwoordelijkheid wordt niet beloond. In tegendeel, het wordt keihard afgestraft.

Alternatief idee: De staatschuld is sinds de babyboom generatie de touwtjes in handen kreeg (rond 1965) van 21 miljard naar 480 miljard euro opgelopen, we betalen per jaar 12 miljard euro rente over dit bedrag. Waren de schulden er niet, hadden we 6 miljard euro over!
De enige eerlijke manier om de problemen op te lossen is door de generatie die de schulden veroorzaakt heeft, hiervoor op te laten draaien.
In kas van de pensioenfondsen zit 1000 miljard euro. Als we de staatsschuld hiermee afbetalen krijgen de mensen die de schuld veroorzaakt hebben nog meer dan de helft van hun pensioen, het pensioen van de mensen die al een tijd aan het werk zijn wordt ook gehalveerd maar deze mensen kunnen daarna vol op door sparen.
Verder kan de jongere generatie met een schone lei beginnen en is de kans dat vertrouwen in de overheid weer terug komt (er is immers 12 miljard per jaar over en de kans op extra bezuinigingen is enorm afgenomen).

Gast

#815 Re: Denkfout: nettoloon zzp-er is niet gelijk aan nettoloon werknemer

2013-09-01 10:56

#804: Elian - Denkfout: nettoloon zzp-er is niet gelijk aan nettoloon werknemer

Geheel mee eens!  Daarnaast moet je als ZZP-er ook nog eens je eigen vakanties, ziektedagen, en opleiding betalen. Rekensom is fundamenteel onjuist.

al 30 jaar zzp-er

#816 legale maffia

2013-09-01 12:11

Zelfstandigen, de basis van onze economie.
Van hen komen nieuwe ideeën en ze zijn innovatief.
Het lijk er op dat de overheid daar vanaf wil terwijl ze het kort geleden nog promoten.
Blijkbaar willen ze iedereen te werk gesteld hebben in grote starre conservatieve organisaties.
Met dikke bonussen voor de top en de rest als werkslaaf, hard werken, kop dicht, volgen en vooral veel belasting betalen om de bodemloze putten van failliete banken en landen te vullen.
De overheid is vergeten dat wij hen hebben gekozen als volksvertegenwoordiging, met andere woorden dat ze er voor ons zijn en niet andersom, --- legale maffia is het --- !

Paul

#817 We zijn er als zzper ingeluisd

2013-09-01 13:29

Ik ben zzper in de koeriers sector. Alles wordt mooi voorgespiegeld door het kapitaal en de regering er wordt een vette worst voor gehouden maar je hou een velletje over.Het is mijn eigen keuze geweest ben er zelf ingestapt en heb er ook in geïnvesteerd. Maar ben mij zelf te weinig bewust geweest van de graai cultuur van bovenaf en de overige graaiers.Twee voorbeelden zijn het reprorecht en Soob ik betaal mee aan cursussen die niet voor mijn tak van ondernemen van toepassing is. Dit noemen we dan een sociale bijdrage leveren. Het is momenteel nemen nemen maar geven dat is er niet meer bij. Nu nog de z.g.n voordelen van de zzper eraf halen het is in een woord schandalig. Maar goed ik moet nog drie jaar afbetalen aan mijn investering, ik hoop dat ik de kans krijg en vele met mij.
GERARD

#818 Re: Hard werken gestraft

2013-09-01 13:39

#814: Tom - Hard werken gestraft

Bij u heeft de babyboom het weer gedaan, dit is door de media al lang achterhaald. Als u zo'n last heeft van de HARD WERKENDE OUDEREN , WAAROM STELT U DAN NIET VOOR OM DE MEDISCHE ZORG VOOR DEZE GROEP NOG LAGER TE MAKEN GAAN ZE SNELLER DOOD EN U KUNT MET EEN GERUST HART SLAPEN.

U werkt hard wat dacht u ervan wat de baby boom heeft gedaan ZELF HUN AOW EN PENSIOEN BIJ ELKAAR GESPROKKELD.

 

Maar wees gerust u KRIJGT (HOOP IK) OOK DIE LEEFTIJD.

 

 


Gast

#819

2013-09-01 13:56

De Nederlandse regering helpt de hardwerkende Nederlander,die nu toch al zo hard getroffen wordt om zeep, weg met die "waardeloze rot regering".

Gast

#820

2013-09-01 14:44

Op deze manier gaan we allemaal naar de Kl*ten in dit land wordt je gestraft als je wil werken grrr

Gast

#821

2013-09-01 15:33

Ja wat kan hier nog meer over gezegd worden,eerst het kleine ondernemerschap promoten om ze vervolgens te plukken wanneer tonen die mensen van de politiek nu eens ballen om de echte verantwoordelijken van de crisis eens aan te pakken.Ik heb het hier natuurlijk over de banken,de verzekeringsmaatschapijen,de pensioenfondsen,woningcooperaties en noem maar op,maar ja als na er de politiek daar weer ergens een baantje voor jou is ben je daar wel voorzichtig mee.Het grote probleem is dat er blijkbaar nergens meer eerlijke mensen zijn!

Gast

#822 Re: Denkfout: nettoloon zzp-er is niet gelijk aan nettoloon werknemer

2013-09-01 15:37


Gast

#823

2013-09-01 15:37

Helemaal mee eens,heel goed weergegeven!
collega loonslaaf

#824 Re: Knuppel in hoenderhok.

2013-09-01 15:44

#19: loonslaaf - Knuppel in hoenderhok.

Beste Loonslaaf, als college loonslaaf en noodgedwongen ex-zzep-er wil ik je er toch even op wijzen dat principiele discussie zoals jij voorstelt heel leuk en nuttig kunnenen zijn, echter, deze maatregel is alleen bedoeld als besparing en komt in deze tijd dat zzp-ers al massaal moeten inleveren daarom op een debiel moment. Ik hhor zzpers nooit klagen over lagere uurtarieven en minder werk, maar als onze geweldige overheid dan ook nog eens deze voordeeltjes als krenten uit de pap haalt dan kan ik me heel goed voorstellen dat mijn  ex-collega-zzpers zich genaaid voelen....


Gast

#825 Re: zzp-er of zzp-er?

2013-09-01 16:49

#809: zzp-er Gemeente Emmen - zzp-er of zzp-er?

Ik weet niet in wat voor werk jij zit maar meer als € 25,- kan ik echt niet krijgen als chaufffeur of magazijnmedewerker en dat is  best te doen als alle regelen blijven zoals ze nu zijn,en ten opzichte van mensen in loondienst in dezelfde branche hebben we het dan niet slecht.Blijft natuurlijk wel een feit dat je niet van werk verzekerd bent en dat is het risico om voor jezelf te werken maar met 10 tot 15 opdrachtgevers die me regelmatig bellen heb ik geen klagen maar in deze tijd is niets zeker en gezien ik me wel goed verzekerd heb hoop ik dat alles bij het oude blijft dan kanik het het wel aan.Ik ben zzp-er geworden voor de afwisseling en het werk af te stemmen op het werk van mijn vrouw niet om rijk te worden,dat redt je niet met eerlijk werken! gr.Henk